Para kazanmak için şans faktörü

Yorumunuz beğeni almış ama pek katılmıyorum. Asgari ücret veya belli bir tık üstü para kazanan insanlar 1 sene boyunca su bile almasa senede kazandığı para 35-45 bin TL arası. Senede 30 bin lira para kazanarak kafasını zehir gibi çalıştırsa bile varlıklı insan olma şansı piyango tutması ile aynı oran. Bir kere projeleri hayata geçirmek hatta projeyi üretmek bile para bu devirde. Bence zekadan çok daha fazlası lazım destek lazım, torpil lazım, belli miktarda para lazım. Bir kere parası olmayan, desteği olmayan adam zehir zembelek olsa ne yazar.
Kafası zehir gibi çalışan adam asgari ücret almaz işte. İşçi olur, kas gücüyle çalışırsan anca piyango çıkmasını ümit edersin. Mesela doktor olursan hastaneler arası futbolcu gibi transfer olursun, çalışma saatlerini sen belirlersin. Milyarder olamazsın belki ama elin soğuk suya girmez. Bunun için de halı sahada top tekmelemek yerine elinde kalem soru çözmen gerek.

Bu sadece saniyeler içinde yazdığım bir senaryo. Günümüz dünyasında kafası çalışan adama fırsat çok merak etme.

O "babaya veya dedeye" de mi birilerinden miras kalmış? Diye cevaplayacağım soru.

Birilerinden miras kalıyorsa o kişiler zamanında çalışmıştır ve kazanmıştır.

Para, gökten zembille inmiyor. Elbet birileri çalıştı, risk aldı ve kazandı.

İşte konu da bu zaten. Sıfırdan yapabilmek. Bununla ilgili örnek var mı? Varsa bile çok az verilecek örnekler de ya dünyanın en zengin insanlarıdır, ya ülkenin en zengin insanları. Kısacası milyonda bir ihtimal bile değil. İşin özü de bu aslında aynı şeyi söylüyoruz ama bakış açımız farklı. O insanlara da bir yerden gelmiş benim demek istediğim sıfırdan yapmak Ankara'da dostu olmadan, dededen atadan babadan miras kalmadan emek vererek, çalışarak yapmak milyonda bir bile değil diyorum. 100 200 sene önce dedemin başına talih kuşunun konması sonucu 7 sülalemin parayı çatır çutur yiyip devam etmesi değil. Zaten bir kere para olunca insanın elinde her zaman gerisi gelir, para her zaman parayı çeker.
Kafası zehir gibi çalışan adam asgari ücret almaz işte. İşçi olur, kas gücüyle çalışırsan anca piyango çıkmasını ümit edersin. Mesela doktor olursan hastaneler arası futbolcu gibi transfer olursun, çalışma saatlerini sen belirlersin. Milyarder olamazsın belki ama elin soğuk suya girmez. Bunun için de halı sahada top tekmelemek yerine elinde kalem soru çözmen gerek.

Bu sadece saniyeler içinde yazdığım bir senaryo. Günümüz dünyasında kafası çalışan adama fırsat çok merak etme.

Bu yine dediğim gibi varlıklı/zengin statüsüne girmiyor ki. O doktor dediğiniz insanların zaten neredeyse bütün gençliği okuyarak geçiyor. Futbolcu örneğine yorum yapmak istemiyorum :) o çok klişe çünkü. Yani demek istediğim ömürlerinin büyük kısmını dirsek çürüterek geçirmekten bahsetmiyorum bu bir girişimcilik örneği veya zengin/varlıklı sınıf örneği değil bence.

Son düzenleme:
İşte konu da bu zaten. Sıfırdan yapabilmek. Bununla ilgili örnek var mı? Varsa bile çok az verilecek örnekler de ya dünyanın en zengin insanlarıdır, ya ülkenin en zengin insanları. Kısacası milyonda bir ihtimal bile değil. İşin özü de bu aslında aynı şeyi söylüyoruz ama bakış açımız farklı. O insanlara da bir yerden gelmiş benim demek istediğim sıfırdan yapmak Ankara'da dostu olmadan, dededen atadan babadan miras kalmadan emek vererek, çalışarak yapmak milyonda bir bile değil diyorum. 100 200 sene önce dedemin başına talih kuşunun konması sonucu 7 sülalemin parayı çatır çutur yiyip devam etmesi değil. Zaten bir kere para olunca insanın elinde her zaman gerisi gelir, para her zaman parayı çeker.

Zenginlikten kastınız nedir o zaman? Öncelikle bunu sorayım. Çevremde ne kadar varlıklı insan var ise hepsi sıfırdan tırnaklarıyla kazıya kazıya geldiler bu noktaya. Emin olun o özendiğiniz zenginlerin birçoğu da kendi emekleriyle kazandılar/kazanıyorlar.

Parayı yönetmeyi bilirsen gerisi gelir. Yoksa hazıra dağ dayanmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı