ŞenolGüneş
Kilopat
Daha fazla
Hocam o zaman internete hiç baktınız mı?
Bende bu sene sınava hazırlanıyorum. İlk deneme sınavlarımda 21 doğru 13 yanlış falan yapıyordum. Şuan 30 net üstünde geliyor. sayısalci olduğum için dil bilgisini tam anlamıyla halledemedim 4 soru boşum oluyor. Paragraf ve anlam bilgisi çözüyorum. Tavsiyem şu olur. Zor bir kaynaktan başlama ve günlük rutin halinde çözmeye çalış. Benim ilk parafraf kitabım paragrafın ritmi (arı yayınları) güzel bir kitap tavsiye ederim. Ben her gün düzenli minimum 20 soru çözerek geliştirdim.zamanla sıkıcı olmaya başlıyor ama yapacak birşey yok devamlılık önemli. Ders çalışmaya paragraf çözerek başlaman daha iyi olur. Herhangi bir dersten sonra paragraf çözmek beni yoruyor ve okuduğumu anlamıyorum o yüzden ilk olarak paragraf sonrasında diğer dersler şeklinde ilerlemen daha verimli olabilir. En az bir kaynak bitirmeden net yükselmesini bekleme bu senin moralini bozar. Sonuçta bu bir süreç ve zamana bırakmak gerek. En önemlisi ise parafraf her ne kadar okuduğunu anlama olsa da konu bilmek ve soru tipine göre yaklaşmak lazım. YouTube üzerinde Rüştü Hoca'dan parafraf video konu ve taktiklerini izlemeni tavsiye ederim. Katkısı olacaktır.Arkadaşlar paragraf çözüyorum ama 12 soruda 6 7 yanlışım çıkıyor sizce bunun sebebi ne olabilir soruyu o kadar okuyorum ama verim elde edemiyorum çok yanlış çıkması paragrafın iyi olmadığı mı anlamına gelir? Bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirim? Çünkü gittikçe bu bende oluşmaya başladı. Acaba düşünüyorum bende mi sorun diye sıkılmıyorum okurken de yani bilmiyorum sizde zamanında böyle oldu mu?
konu anlatım olarak mı?Hocam o zaman internete hiç baktınız mı?
Konu anlatım olarak mı?
Rüştü hocanınkini dinledim bir sürü taktik videosu var en güncel olanını bulamadım. Sadece buna baktım sizin varsa öneriniz?
Usta, ben genellikle gece yarısı ve geceleri çözüyorum ben de bu arkadaş gibiyim. Neden öyle dediniz? Yeni yeni başlıyorum ben de hız ve renk yayınları aldım.1-sözcükte anlam konusunu bitirip en az 250 soru çöz.
2-cümlede anlam konusunu bitirip en az 250 soru çöz.
3-kendine uygun anda paragraf çöz aklın boş olmalı (gece yarası, açken çözülmez)
4-önemli yerlerin altını çiz (kesinlikle tüm soruyu çizme zaman kaybı)
5-soruyu düzgün oku ardından paragrafı oku son olarak da tüm şıkları oku.
Elinize sağlık güzel yazmışsınız. Benim de kim kitabım hız ve renk TYT Türkçe bitirmeye çalışıyorum ama sadece paragraf çözerek MSU zor yetişecek gibi. Yeni yeni çözmeye alışmaya başlıyorum yanlışlar olması normal midir hocam?Bende bu sene sınava hazırlanıyorum. İlk deneme sınavlarımda 21 doğru 13 yanlış falan yapıyordum. Şuan 30 net üstünde geliyor. sayısalci olduğum için dil bilgisini tam anlamıyla halledemedim 4 soru boşum oluyor. Paragraf ve anlam bilgisi çözüyorum. Tavsiyem şu olur. Zor bir kaynaktan başlama ve günlük rutin halinde çözmeye çalış. Benim ilk parafraf kitabım paragrafın ritmi (arı yayınları) güzel bir kitap tavsiye ederim. Ben her gün düzenli minimum 20 soru çözerek geliştirdim.zamanla sıkıcı olmaya başlıyor ama yapacak birşey yok devamlılık önemli. Ders çalışmaya paragraf çözerek başlaman daha iyi olur. Herhangi bir dersten sonra paragraf çözmek beni yoruyor ve okuduğumu anlamıyorum o yüzden ilk olarak paragraf sonrasında diğer dersler şeklinde ilerlemen daha verimli olabilir. En az bir kaynak bitirmeden net yükselmesini bekleme bu senin moralini bozar. Sonuçta bu bir süreç ve zamana bırakmak gerek. En önemlisi ise parafraf her ne kadar okuduğunu anlama olsa da konu bilmek ve soru tipine göre yaklaşmak lazım. YouTube üzerinde Rüştü Hoca'dan parafraf video konu ve taktiklerini izlemeni tavsiye ederim. Katkısı olacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.