Paralı Diş Hekimliği mi Kötü Bir Bilgisayar Mühendisliği mi?

İstanbul istemediğim için onları saymıyorum: Çankaya Üniversitesi İngilizce burslu, Eskişehir Teknik Üniversitesi İngilizce, Atılım Üniversitesi İngilizce burslu geliyor mesela.

Şartları zorlamak istemediğim için pek istemiyorum, gitmesine bir şekilde giderim. "Kötü bir üniversitede veya şu, bu üniversitede bilgisayar hiç okunmaz" veya "oku, ben okudum, iyi yerlere geldim" vs. gibi yorumlar arıyorum, ona göre bilgisayar tercih edebilirim.

Anladım, ingilizce güzel bir tercih ancak teknik bilgilere maalesef cok hakim degilim bölümlerle alakalı. Ancak Bayburt üniversitesi dahi olsa Bilgisayar sektöründe diplomaya bakan kişi çok azdır. Önemli olan bilgi ve tecrübe seviyesi. Tanıdığım not ortalaması yüksek olan birçok arkadaşım iş bulamıyor. Okul aşamasında aksiyon alip projeler yapmak büyük artı. Okuyacağınız bölümün topluluk anlamında güçlü olması çok önemli. Istanbul olmaması ise büyük dezavantaj. Bilginize.

@tolgahanuzun Depremden çok çektim, büyük deprem beklentisinden dolayı İstanbul istemiyorum. Topluluk anlamında güçlü olması kısmını anlamadım, biraz açar mısınız?
Tabii ki; Bilgisayar sektöründe kendinizi geliştirmek için topluluklar bulunuyor. Mesela Istanbulda bircok topluluk var. Python İstanbul sektörde python yazan birçok kişinin bildigi ve katildigi bir topluluk. Her etkinlikle insanlar deli gibi eleman ariyor ve o topluluk üzerinden iş arayan/iş değiştirmek isteyenlerle etkilesime giriyor. Bu sayede ilgilendiginiz alandaki topluluga girerek iş verenlerle/çalışanlarla buluşabiliyorsunuz. Şirketleri tanimak için inanilmaz bir firsat. Ayrıca birçok farkli konuda etkinlik konulariyla fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Bir diğer konu ise okuldaki topluluklar. Bu topluluklar sayesinde üniversite icerisinde yazilim konusunda kendiginiz gelisirebilirsiniz. IEEE güçlü bir topluluk çatışı. Yarışmalar veya konferanslardan haberdar olur; hatta kendi okulunuzda da evrensel etkinlikler yapabilirsiniz.

Bu konuda kendi okudugum sehir özelinde bir örnek vereyim. Kodla.co · 26 - 27 - 28 Nisan 2019 · Trabzon buradan 4 yıldır etkinlik devam ediyordu. Pandemi ve görevlilerin mezun olmasi ile son sene tekrar edilemedi ama Türkiye ve Global anlamda çok degerli isimleri Bölüme getirip tanışma, dinleme ve iş imkanları bulduk. Ben sektöre bu tarz bir etkinlik sayesinde girdim desem abartmam muhtemelen.

Biraz uzun oldu galiba. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı