Param Güvende ile ekran kartı satışında neler yapılmalı?

muhammed717718

Hectopat
İyi Sosyaller. Ekran kartımı sarı sitede satıyorum, ama hiç Param Güvende yolunu kullanmadım. Karşı taraftan gelecek dolandırıcılık benzeri bir olaya karşı nasıl kendimi güvence altına alırım? %100 almanın bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi Sosyaller. Ekran kartımı sarı sitede satıyorum, ama hiç Param Güvende yolunu kullanmadım. Karşı taraftan gelecek dolandırıcılık benzeri bir olaya karşı nasıl kendimi güvence altına alırım? %100 almanın bir yolu var mı?

"Paketlerken ve kargoya verirken videoya çek, sonrasında alıcının adresini öğrenmeye çalış.

Dolandırıcılık durumunda yakının, arkadaşın, alıcının yaşadığı yerdeki adliyedeki memurlar, aile üyelerin araya girdiğinde zaten adam dolandırıcılığı uzatamaz birisi ile açık açık ticaret yaparken öyle dolandırıcılık çok olmaz."

Kendini güvence altına anca dava ve video kaydı ile alırsın. Riskli durum, elden sat.

Yani video kaydına alıp garanti olusturabilirsin. Ama kargoda ürüne zarar vb. geldiğinde bütün olay sana patlıyor. Sen zararlı çıkıyorsun. Ben bu sistem üzerinden Macbook aldım. Satıcı elden vermekte ısrarcıydı ama 1300 Km ötemde olduğu için pek mümkün değildi. Adamla sözleşme yaptık. Kargoda zarar gelirse bütün sorumluluk bendedir diye. Sorunsuz geldi ikimizde memnun kaldık sistemden. Düzgün alıcılarla iş yapsanız sorun çok çıkmıyor.

Yani video kaydına alıp garanti olusturabilirsin. Ama kargoda ürüne zarar vb. geldiğinde bütün olay sana patlıyor. Sen zararlı çıkıyorsun. Ben bu sistem üzerinden MacBook aldım. Satıcı elden vermekte ısrarcıydı ama 1300 Km ötemde olduğu için pek mümkün değildi. Adamla sözleşme yaptık. Kargoda zarar gelirse bütün sorumluluk bendedir diye. Sorunsuz geldi ikimizde memnun kaldık sistemden. Düzgün alıcılarla iş yapsanız sorun çok çıkmıyor.

Ürünün çalıştığını seri numarasını göstererek tarih ile birlikte videoa kaydına alsam ardından kargoladığım vidoyuda kayda alsam ve alıcıya desemki kargoyu açarken video çekiniz. Karta bir zarar gelmesi durumunda kargocu firma sorumlu tutulmayacak mı? İllaki olay mahkemelik mi olur? Arkadaş aylar sürer falan demiş uğraşmak.

Ürünün çalıştığını seri numarasını göstererek tarih ile birlikte videoa kaydına alsam ardından kargoladığım vidoyuda kayda alsam ve alıcıya desemki kargoyu açarken video çekiniz. Karta bir zarar gelmesi durumunda kargocu firma sorumlu tutulmayacak mı? İllaki olay mahkemelik mi olur? Arkadaş aylar sürer falan demiş uğraşmak.

Ürünü ihtirazi belge ile kayıt alırlarsa sorumluluk sende. Normal açarlarsa sorumluluk onlarda.

İllaki olay mahkemelik mi olur?
Suçsuzluğu ispat söz konusu olduğunda iş her türlü mahkemeye gider. Bende video var, sende kağıt var ile sonuçlandırılması zor. Karşı taraf seni dolandırmak istese elbet bulur yolunu. Denk gelme ihtimali düşük de olsa bu ihtimale karşı uzak durman en iyisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı