Paran varsa orijinal al paran yoksa almaya zorlamayıp korsan indir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sözün özü, üretilirken milyonlar harcanan içerikleri korsan olarak kullanmak hırsızlıktır, hak çalmaktır ama bunu çoğaltımı için "kaynak" harcanan bir şeyi çalmak düzeyinde görmek doğru değil. Parası olmayan, para veremeyecek durumda olan indirsin oynasın ama burada teknik destek de beklemesinler.
Mesajınıza tamamıyla katılıyorum fakat şu yazı konuyu özetlemiş. Gerçekten mantıklı bir cevap olmuş. Konudaki en iyi mesaj bu olsa gerek :)
 
Steam'de en çok oynadığım oyun Hearts of Iron IV. Ben bu oyunu 15-20 lira civarı bir fiyata aldım. Günde 10 lira harçlık alıyorum ama sigara içiyorum tarzında konular açılmasına rağmen 15-20 lirayı yüzlerce saat oynayacağınız bir oyuna vermek istemiyor musunuz? 1 paket sigara içme, Steam'den oyun al.

Korsan oyunun bahanesi kalmadı artık. Herkes son çıkan AAA oyunları çıkar çıkmaz oynamak zorunda değil.
 
Korsan yaymaya çalışmıyorum, paramız varsa, uygunsak alabiliriz değil mi?

Adam belki uygun değildir. Oyunu denemek istiyordur. AMA bazı insanlar zorlar orijinal al diye.

Para birikince alacaktır. Sonsuza kadar korsan oynayacaksa ayrı ama. "Emeğk hırğızlığı" diye bağırıyorsunuz ama durum yok ne yapalım?

Bazıları da " Parağn yoğksa oynamağ " der.

Niye oynamasın? Alırsa telafi olur tabii ki de.

Notch hatta oyunumu korsan indirseniz bile sadece oynayın demiştir.
Emeğk hırğızlığı parağn yoğksa oynamağ gibi saçma bir argüman yazmışsınız. Orijinal oyun alın diyen insanlar genelde bilinçli işin arkasındaki emeği gören ve bilen insanlar oluyor genelde. Aslında bu yazdığınızın tam tersi oluyor genelde. Yani şu tarz cümleler oluşuyor; Oyunağ o kadağ parağ veğrilir mi yaaa kankağ torrente bedavağ para veren mağldır gibi. Burdaki insanlar boş yere orijinal oyun savunuculuğu yapmaz. Kendinize destek veren çok kişi de bulamazsınız. Facebookta var böyle gruplar ordan daha çok destek alabilirsiniz.
 
Senin amacın nedir peki sorabilir miyim :D
Hırsızlığı legalmiş gibi gösteren bir kişiye karşı doğrusunu açıklamak. Artık insanların karakterine göre önemsenip önemsenmeme değeri değişir.

Hayır, paran yoktur, kullanırsın ona laf eden yok. Herkes hayatında kullanmıştır ama burada gelip de utanmadan yapılanın doğru olduğunu savunmanın bir manası yok. Git köşene, sessizce kullan. Evini FBI basmayacak.
 
Hırsızlığı legal bir şey miş gibi gösteren bir kişiye karşı doğrusunu açıklamak. Artık insanların karakter seviyesine göre önemsenip önemsenmeme değeri değişir.

Konuyu sabote etmekten başka yaptığın bir şey yok.

@Yararsız Üye'ün dediklerine genel olarak katılıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse sorsan oyun almaya sıra geldiğinde "param yoh yav" der. Sevdiğim bahanelerden biri. Hayvan gibi indirim oluyor o zaman al abi? Her oyunu çıktığı gün oynamak zorunda mısın? Yok yok param yok. RTX 2070'i nasıl aldın? Oyun alma kültürümüz yok birbirimizi kandırmayalım.
 
@acv Sen bana karakter dersi verecek seviyede değilsin. Yarım yaşımdasın, gelip burada (eminim ki korsanın dibine vuran birisindir) emek hırsızlığının mantıklı bir açıklamasını yapamadan insanlara laf vurarak kendini ön plana atmaya çalışan birisinden ibaretsin. Engel.

Ayrıca haddini bil, saygısızlık yapma. Beni kışkırtmaya çalışıyorsan seviyene inmeyeceğimi öğrenememişsin henüz.
 
Son düzenleme:
Burada korsana neredeyse sövmediği kalanların hepsi hayatında bir defa da olsa torrentten oyun indirip zevkle oynamış olanlar. Korsan oynayanlara sırf forumda iki beğeni almak için demediğinizi bırakmıyorsunuz. Yaklaşık 3 yıldır korsan oyun indirmiyorum. Ama zamanında indirdiğim oyunları sırf beğendiğim için param oldukça Steam'den satın aldım. O yüzden burada boş duyar kasmayın.
 
@Jira Yine gösterdin kendini. Hep bir varsayım hep bir alay. Mesajımı ilk alıntılayıp bunları yazdıktan sonra bir de laf vurmamdan dem vurmuşsun. Akıl almaz bir şey şu kişinin forumda yaptıkları :)

Doğru söyle, korsan kullanıp kullanıp kendini avutmak için çabalayanlardan mısın sen de? :D Düpedüz emek hırsızlığı işte, bir insan hırsızlığı savunacak kadar nasıl düşebilir bilemiyorum. Hayatında bir şey üretmeyen, emek vermeyen bir insan gerçi nereden anlar emekten...
 
Arkadaşlarında dediği gibi oyun bir lükstür paran varsa alırsın yoksa da ister korsan oyna ister oynama fakat korsan oynayıp haklıymış gibi bunu savunmayalım.
Netflix'den örnek vereyim.Netflix'i bir ara ücretsiz 1 ay kullanabiliyorduk ve bununda suyu çıktığından Türkiye'den kaldırıldı diye biliyorum. Türkiye'de çoğunlukla şu kafada insanlar var; baktı ki oyuna para vermek istemiyor buluyor bir yerden korsanı yayıyor, para vereni de enayi yerine koymaya çalışıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı