Paranoyak Olmak

vbios

Kilopat
Katılım
12 Kasım 2018
Mesajlar
3.150
Makaleler
4
Çözümler
8
Nedenini bilmediğim şekilde kendimi paranoyak gibi hissediyorum, çalıştığım bir tamirci arkadaş var arızalı parçaları ona yollarım ve ne hikmetse 15 kart yolladıysam sadece 2 tanesi tamir oldu.

Onda arızalı bir kartı tamir ettiği zaman 550 TL RX 460 sattığımızda parayı yollamadı ve ben de bir şey demedim. 230 TL masrafı olan bir Z10 vardı, neyse onu tamir etti derken ona SİM kızağı düşürdüğümü, nereden bulacağımızı sordum ve 1 ay geçtikten sonra 90 TL SİM kızağı bulduğunu söyledi ve toplamda 300 TL düştük ve 250 TL kaldı. RX 460 kendi tamir ücreti ise 75 TL idi. Ondan da 175 TL kaldı diyelim, ne hikmetse bu arkadaş hala parayı atmadı.

Tamir olan R9 270X için bilmeden arızalı olarak satın aldığım kişi yollamış gibi ondan tamir ücreti almaya çalışmış, sattığımız arkadaş uyarmasaydı kart gidecekti. Cidden tamirciden şüpheleniyorum. Ya ben paranoyağım ya arkamdan bir işler dönüyor. Aslında iyi biri fakat sanırım paranoyak oldum.

İşler bazen çok karışıyor, bunu nasıl önleyebilirim? Excel ile bunu nasıl yapabilirim?
 
Borç harç işleri.. Az önce bunun adına bir konu açmıştım o yüzden kafam bu konuda canlı, seri destek veriyorum hemen.
Para cebinden çıkacak olan adam karşı taraf ses etmiyor ise sesini çıkarmaz. Senin peşine düşmen gerek. Direkt olarak parayı istemen gerek yoksa üstüne yatar. Ticarette iyi biri kötü biri yokmuş, ben öğrendim. Para senin. Senin paranı cebine atıp bundan gocunmuyor ise sende olabilecek en net ve kesin şekilde paranı istemelisin.
 

Geri
Yukarı