Parçaların görevleri

ex_lord

Hectopat
Selamlar arkadaşlar . Bilgisayarın çalışma prensibini, parçaların görevlerini biraz da derine girerek yazacak arkadaş var mı ? Ya da böyle yazıyı nerde bulabilirim ? (Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. )

Bunlara da bakacağım. Benim kastettiklerim mesela Cache nin görevi nedir? L1 L2 nerelerde bulunur. SRAM DRAM açıklamaları. İşlemci ile ram arasındaki fetch decode execute gibi olaylar. Register nedir . İşlemcide ki ALU nun görevi vs vs bunlar gibi bilgileri nasıl bulabilirim .

- - - Güncellendi - - -

Anlamışsınızdır zaten epey geriyim bu konularda :S .

Bunlara da bakacağım. Benim kastettiklerim mesela Cache nin görevi nedir? L1 L2 nerelerde bulunur. SRAM DRAM açıklamaları. İşlemci ile ram arasındaki fetch decode execute gibi olaylar. Register nedir . İşlemcide ki ALU nun görevi vs vs bunlar gibi bilgileri nasıl bulabilirim .

- - - Güncellendi - - -

Anlamışsınızdır zaten epey geriyim bu konularda :S .

Bahsettiklerinizin çoğu işlemci mimarisi ile ilgili ve iki-üç satırla anlatılamayacak kadar derin konular.

İşlemci mimarisi hakkındaki bilgilerle ne yapacaksınız anlamadım :) Parçalar'ın zaten kabataslak bilinmesi gereken şeyler vardır.

Örn İşlemci : Soket yapısı , Mhz değerleri , çarpan kısmı , bunlar bilmeniz gerekenler ilerisi zamanla gelişir zaten.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı