Pardus neden sevilmiyor?

  • Konuyu başlatan 46imt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 47
  • Görüntüleme 6B
@Dengesiz Kokarca aynen katılıyorum Pardus bağımsız taban olmalıydı aynı OpenSUSE gibi zypper ile RPM paket biçimini kullanıyorsa Pardus için örnek olarak altay paket yöneticisi ile deb paket biçimi kullanabilir hatta pisi paket biçimi içinse snap ve flatpak gibi bir teknoloji olabilirdi.
(Bu yazdıklarım sadece bir fikir.)
 
Tamam ciddi olacağım Pardus'un sevilmemesinin sebebi diğer işletim sistemleri gibi köklü ve garantili olmamasına dayanıyor. Ayrıca yerli olarak reklamı yapılması ve öyle olmaması da var.
Tamam ciddi olacağım Pardus'un sevilmemesinin sebebi diğer işletim sistemleri gibi köklü ve garantili olmamasına dayanıyor. Ayrıca yerli olarak reklamı yapılması ve öyle olmaması da var.
Ya bak yine gülüyorsun sebebini açıkla bari.
 
"Linux çakması, Linux'u genel olarak kimse sevmez, çöp, yazılım yok, dağıtımlar çakma" ifadeleri gerçekten hahaha atılabilecek ifadeler. Bu kadar da ön yargılı olunmaz. Sanırsam size göre Linux'da sadece internet tarayıcısı yükleyip video izleyebiliyoruz, daha çekirdeğin bile ne olduğundan bihabersiniz, eğer bu mesajlarımızdan sonra da araştırmayacaksanız söylemem gerekir ki Linux dediğimiz şey bir çekirdektir, GNU araçları ve dağıtımların eklediği şeyler ile bir işletim sistemi olur. Yani "Linux çakması" diye bir şey yok. Şunu da söylemem gerekir ki Sunucuların ve Süper bilgisayarların çoğu Linux çalıştırır çünkü Linux, Windows gibi şişirilmiş bir işletim sistemi değildir ve sisteminizin gücünü ortaya çıkarır. Ayrıca bir bilgisayarın güçlü olması demek oyun oynatması demek değildir. Haydi öyle oldu diyelim, oyunlarda bile çok fark yok ve bazen Linux dağıtımı olan Manjaro geçiyor bile:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı