Pardus'a geçmeli miyim?

Devlet destekli olunca ne oluyor?

Tavsiye etmemenizdeki sebep devlet destekli olması mı?

Evet.

Devlet destekli olunca ne oluyor?

Daha önce duydunuz mu bilmiyorum ancak North Korea´nın devlet destekli geliştirdiği bir GNU/Linux dağıtımı var; Red Star OS. Kullanan kişilerin her gerçekleştirdiği işlemi loglayan, devlet siteleri dışında internete bağlanmanın yasak olduğu, sadece belli başlı programları çalıştırabildiğiniz ve belki de şu ana kadar geliştirilmiş en kısıtlı GNU/Linux dağıtımı.

Pardus bugün tam olarak Red Star OS gibi değil. Ancak log kaydı tuttuğunu düşünüyorum. Hatta yarın bir gün internet üzerinde kısıtlamaları içeren bir yasa çıktığında ilk etkilenecek olan Pardus´tur. Bir güncellemeyle değiştirebilirler.

Birkaç gün önce meclise sosyal medyaya TC kimlik no ile girilmesi teklif edildi:

MHP'den 'sosyal medyaya kimlik numarasıyla girilsin' teklifi

Yani Pardus´a güvenmiyorum. Ancak şunu da belirteyim; eğer Pardus İsviçre, Norveç, İzlanda ya da İsveç gibi gelişmiş ve özgür bir devletin geliştirdiği bir dağıtım olsaydı kesinlikle güvenirdim.

TUBITAK yapımı oluyor.
Siyasi görüşünüzü bilmem ama Pardus bence gerçekten iyi.
Vakti zamanında sanal makine içinde 256 mb ram ile çalıştırmıştım .
Devlet destekli olduğu için tavsiye etmediğinizi yazmışsınız. Devlet destekli olmasının kötü yanı ne?

Amacınız anonim kalmaksa ve izinizin bulunmasını istemiyorsanız başka Linux dağıtımları var, Pardus'ün yapılmasındaki amacın casusluk ve verilerin kaydının tutulması olduğunu düşünmüyorum ben Pardus'ü çok kullanmadığım için ne gibi şeyler yapmaya olanak sağladığı hakkında net düşüncelere sahip değilim ama Pardus bana göre normal bir Linux dağıtımı tek fark Türkiye'deki geliştirici ve kurumların geliştirdiği bir Linux dağıtımı olması. Sizin endişenizi de gereksiz buluyorum neticede Kuzey Kore gibi bir ülke değiliz.

Evet henüz North Korea seviyesine düşmedik. Ancak bu Pardus´u aklamak için geçerli bir sebep olamaz. Eğer siz güveniyorsanız kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…