Pardus'un cazip yanları nelerdir?

Nikola.Tesla

Hectopat
Yakın bir zamanda Tübitak tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir sistem olan Pardus'u duydum ve bu sistemde neler yapabilirim sorusu aklıma takıldı.

A. Pardus işletim sisteminde Windows'ta yapılamayan neleri yapabilirim?
B. Pardus'u yazılım alanında kendimi geliştirmek için bir fırsat olarak görebilir miyim?
C. Halihazırda Pardus kullanan arkadaşlar bu sistemi tavsiye eder mi? Evetse neden?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim okuldaki akıllı tahtalarda yüklüydü genelde problem yaşıyorduk. Linux tabanlı işletim sistemlerinde .exe uzantılı dosyalar çalışmıyordu bunların yerine alternatifler vardı fakat ders için gerekli uygulamaları açamıyorduk, bu da bizim işimize gelmiyordu. Eğer kendini geliştirmek istiyorsan bence Kali Linux'a göz atabilirsin.

Bence soru yanlış Pardus'u kıyaslayacaksan diğer Linux sürümleri ile kıyaslamalısın, eğer Windows ile kıyaslayacaksan Linux ile Windows işletim sistemlerini kıyaslayabilirsin.

Bunu yaptıktan sonra kendine en uygun Linux sürümünü bulmalısın çünkü hepsi birbirinden farklı artı ve eksi yönleri olan sürümler.

Pardus devlet destekli ve Debian tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı. Doğrudan devlet tarafından desteklenmesi dışında diğer GNU/Linux dağıtımlarından ayrılan önemli bir farkı yok.

Bir işletim sisteminden beklediğiniz her şeyi GNU/Linux´ta da yapabilirsiniz. Ancak Pardus dışında bir dağıtım kullanmanızı tavsiye ediyorum. Başlıca dağıtımlar:

• Ubuntu
    • Kubuntu
    • Lubuntu
    • Xubuntu
    • Ubuntu MATE
  • Debian
  • Fedora
  • openSUSE
  • Kali Linux
  • Linux Mint
  • elementary OS
  • Manjaro Linux
  • SteamOS
  • Linux Lite
  • Raspbian

Kali Siber güvenlik için Siber güvenlikle uğraşmayanlara Kali önermeyin.

@Nikola.Tesla DistroWatch.com: Pardus Pardus'u Bilgisayarıma kurduğumda ses çalışmamıştı. Yerli bir dağıtım deneyecek olsaydım. Archman denerdim(Kanada Tabanlı Arch ile yapıldı).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…