Paris'in Şişirilmiş Bir Balon Olması

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 110
  • Görüntüleme 9.479
Bu kısmı anlayamadım. Hayvan olan fare mi? Yoksa sivil polis veya normal insan mı takip ediyor.
Bildiğimiz hayvan fare. Fotoğraf çekinirken kareye girmeye çalışanlar bile var.

Sarı yeleklilerin fotoğrafını çekseydin keşke. Louvre'daki Hitit sergisine girip çıkışta anketöre denk geldiysen sorduğu sergiyle ilgili hoşunuza gitmeyen bir şey var mı sorusuna, çoğunun Türkiye'den çalınmış olması dışında bir memnuniyetsizliğim yok demişsindir umarım. Anketörün yüz ifadesini görmeye paha biçilemez ancak kabul etmek lazım ki o eserler kaçırılmamış olsaydı hiçbir şekilde burada görme şansımız da olmayacaktı orası ayrı konu... Paris'le ilgili bir diğer sorun ise kalabalık cadde ve meydanlarda bağış bahanesi ya da direkt olarak dilencilik yoluyla para vermeniz için zorlayanların çok olması. Sayıları buradaki kadar fazla desem abartmış olmam üstelik kadın olanları fazla cürretkar, elini direkt cebinize atmaya kalkan oluyor. Menüsündeki şeyleri bilmediğiniz bir restoran ya da kafede kesinlikle seçimi başkasına bırakmayın, kalkın başka bir yere oturun. Yoksa önden baharatlı salyangoz, arkasından bilmem ne soslu çiğ deniz levreği yemek zorunda kalabilirsiniz. Farklı bir deneyim istiyorsanız orası ayrı tabi. :D

Açıkçası Nice ve Cote d'Azur, Strasbourg, Bordeaux ve çevresi varken Paris'in neden bu kadar şişirildiğini anlamıyorum. Margot-Duclot ile görüşme yapmayacak olsaydım hayatta tekrar gitmezdim ama gitmişken gene de epey fotoğraf çektim tabi. Bu tür konularda daha fazla fotoğraf eklersen daha iyi olur. Şehir olarak hiç sevmesem de gezilebilecek onlarca yer var, bazılarını yüklemen merak edenler için bir referans olabilir. Gene de üstteki yerler varken Paris'e gitmeye pek gerek yok, hiç değilse görmüş olurum diyebileceğiniz paranız yoksa gitmeyin.

Place de Clichy'deki sarı yelekliler: Meydandan ayrıldıktan 30 saniye sonra polisler cop ve gazlarla meydana daldı. :D

20190629_142135.jpg

Diğer birkaç yerin fotoğrafları:

Bu dönme dolap eskiden Concorde Meydanındaydı ama şimdi Jardin de Tuileries yanındaki panayır alanına taşınmış, bence eskisine göre daha iyi olmuş.

20190628_174753.jpg

20190628_173526.jpg

Louvre Müzesinde herkes girişin piramitten olduğunu biliyor ama bireysel ziyaret biletlerinin çoğu sol taraftaki ana binadaki girişten yapılır. Önü bilet satmaya çalışan Afrikalı doludur, sakın almayın elinizde patlar.

20190628_181233.jpg

Tadilat aşamasındaki Notre Dame:

20190628_195954.jpg

Eglise de la Madeleine: Pazar ayinine denk gelip girmiştim. :D

20190629_112515.jpg

Champs-Élysées bulvarı ve Arc de Triomphe: Burada elini cebinize atan bolca kişi ve çete mevcut. Direkt tersleyin yoksa yüz bulurlar.

20190629_124725.jpg

Palais de Chaillot ve havuzu. Çoğu meydandaki havuz gibi buraya da sıcak havalarda girilebiliyor.

20190629_132121.jpg

20190630_135347.jpg

Montmartre ve Sacré-Cœur.

20190629_144911.jpg

Musée de l'Armée ve ön bahçesi. Burada ziyaretçi defterine büyük bir kekoluk yapıp Fransızca gelmiş geçmiş en büyük askerlerden bazılarını yetiştirmiş Türklerden selam yazdım. Pişmanım, giderseniz dikkatli bakın bulmanız zor değil. Mallık işte... Fakat içerideki sergi gerçekten çok kapsamlı.

20190630_120433.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekşi'de de takılıyorum ara sıra, normaldir :)

@Yararsız Üye Senin kadar kaliteli resim çekemiyoruz :) Sarı yelekliler koşuşturuyordu, polis falan da yakın olunca hiç fotoğrafla uğraşamadım açıkçası. Arkadaşımın sevgilisi Paris'de yaşadığından, alışkınlardı onlar. Kestirmeden götürdü bizi.

Çok kalamadım, bu sebeple çok vakit ayıramadım şehri gezmeye ama bir daha denk gelmezse ayrı olarak gideceğim bir şehir değil.

Umarım denk geliriz ama atölyeye koydular beni, birkaç ay içinde çıkabileceğimi sanmıyorum :D

Bunun dışında hafta sonu tatillerinde cuma günü çıkıp, pazar gecesi ülkeye döndüğüm de oluyor. O yüzden benim sağıma soluma belli olmuyor açıkçası.

Paris'e Kasım gibi gittik, baya oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı