Fotoğrafı kendi telefonumla çekmedim, fotoğrafı ben çektim diye iddia etmedim zaten hiçbir mesajımda. Arkadaş gönderdi WP üzerinden. İsmin öyle gözükmesi normal.
@Silinen üye Başka ülkeler derken hangileri onlar? Nijerya, Çad, Etiyopya, Burkina Faso falan sanırım.
@Jira Bir gönderme yapmadım yanlış anladın, ilk fotoya bakınca zaten klasik yağmurlu Paris yazı havasını fark ettim, bu yıl mı gittin önceki yazlarda mı diye foto adından anlamaya çalıştım. Zaten zaman damgasının gittiğin zamanla alakası olmadığını görünce tahmin ettim foto çekmeyip bunu koymayı tercih ettiğini.
Kendi adına başka ülkeleri daha çok sevebilirsin. Ülkemi ve yaşadığım yeri seven biri olarak, forumdaki binlerce insan gibi ben de fikrimi yazdım, bir sıkıntı mı var?
@Silinen üye Konunun ülkeni sevmekle ya da benim başka ülkeleri daha çok sevmemle hiçbir ilgisi yok. İnsanları açısında gelişmişlik düzeyi (eğitim olarak) bizden daha yüksek bir ülkeye gittiğin zaman refah seviyesi olarak da, mutluluk seviyesi olarak da, huzur seviyesi olarak da bizden çok daha iyi durumda olduklarını anında fark ediyorsun.
Sıkıntı mı var diye yazmışsın sonra editlenmiş ya, sıkıntı şurada; başka ülkelerin halini görünce topraklarımızın değerini daha iyi anlıyorum yazmışsın. İşte o ülke Fransa ve Paris başlığı altında yazılmışsa sıkıntı burada. Durum tam tersi çünkü.
Size birkaç sır vereyim: Almanya bizi kıskanmıyor, Amerikalılar ülkemizin konumunu harita üstünde göstermeyi bırak bayrağımızı bile tanımıyor, Fransızlar buradaki olayların haberlerini gördükçe kendi hallerine şükrediyorlar. ^^
Not: Gerçi Amerikalıların Dünya'dan haberi bile yok, Türkiye ile ilgisi yok bu durumun. Amerikalılar kadar genel kültür cahili millet sayısı gerçekten azdır.
@18401 Sarı yelekliler mi yalan? O koyduğum ilk fotodan birkaç dakika sonra meydandan ayrılırken tam teçhizatlı polisler gaz ve coplarla meydana daldılar. İlk fotoğrafımda gördüğün üstü çıplak ya da yelekli olan kim varsa birkaç dakika sonrasında dayak yiyordu. Paris'te de Nice'te de Bordeaux'da da her yerde polis barikatları için demir parmaklıklar var. Taksiye biniyorsun, Les Invalides'den Montmartre'a gitmek istiyorsun sonra bir bakıyorsun adamlar meydanlardan birini kapatmış, polis araçları döndürüyor.
Jira fotoğraflamamış olsa da o eylemlerden birine denk gelmesi normal. Her gün farklı meydanlarda protestocular toplanıyorlar, sonucu da hep polisin gözaltına alınacak kişilerin toplanması için minibüsler ve ambulanslar eşliğinde meydana dalmasıyla bitiyor.