Paris'in Şişirilmiş Bir Balon Olması

  • Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 110
  • Görüntüleme 8B
Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.487
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Öve öve bitirilemeyen; filmlerin, kitapların, hayallerin, aşıkların şehri Paris, benim için berbat bir deneyimden öte gidemedi. İlk defa görüp, yaşayacağım şeyler için beklentiyi yüksek tutacak biri değilim ama değmediğini içime içime vurarak hissettirdi.

Her Paris'e giden gibi Eyfel'de fotoğraf çekilmek için yerimizi almaya gittik. Giderken farelerin bir ajan gibi sizi takip ettiğini hissedebiliyorsunuz :) Hele o varoş yerlerine ve mekanlarına değinmek bile istemiyorum. Tamam dedik, Louvre'ye geçtik. Louvre gezisi sonuna kadar değdi. Hatta bu müzeye gidecekseniz 1-2 gün bile ayırabilirsiniz. O kadar güzel bir yer. Bununla övünmekle haksız değillermiş.

Gelelim insanlarına. İnsanları, tanıdığım kadarıyla acayip egoist insanlar. Turistle konuşmaktan bir haber çoğu. Dünyanın dili Fransızcaymış gibi, empoze ediyorlar ve bilmeyenlere farklı bir gözle bakıyorlar. Ben dünyanın dilini öğrenmişim, seninle konuşuyorum. Biliyorsan, konuş. Bilmiyorsun zamanımı yeme. Boş insanlar...

Bunun dışında bildiğiniz üzre eylemler vardı Paris'de. Bir gece denk geldi, sarı yelekliler önde koşuyor, arkada polisler kovalıyor. İngilizce küfürler havada uçuşuyor, geldiğimiz yere gitmeyin, polis size sıkar, öldürür diye bağrıp kaçışıyorlar. Paris'in ünlü mağazalarının bulunduğu caddedeki dükkanların camlarını kırıyorlar. Bindikleri bisikletleri meydanda toplayıp, yakıyorlar.

Polisler bize de müdahale etti tabii ki. Durumu anlatıp gitmemiz gerektiğini söyledik. 2 tane metro istasyonunun kapalı olduğunu, 3. lokasyona gitmemizi istediler. 1 saat yürüdük...

Bir de Avrupa'nın ayrı bir soğuğu vardır. Paris'e de vurmuş olan bir soğuk. Kasım gibi aylarda gidiyorsanız birkaç ceket almayı unutmayınız...


İştee böyleydi Paris, güzel Paris :)

Puan: 6/10. O da Louvre ve tarihi için. Paris'den önce çoook daha iyi şehirler ve ülkeler var, emin olun.

WhatsApp Image 2018-08-12 at 23.44.04.jpeg
 
Anlatılanlara göre düşünürsek önceden güzeldi belki sonradan millet gide gide bozulmuştur ve bir yozlaşma olmuştur.
 
Katılıyorum, betonlar şehri İstanbul tam kemirmelik şehir 🐭

Asirı abartıldığı konusunda hem fikirim, bu kadar abartilmasa insanların gözüne daha güzel, ilgi çekici gelebilir aslinda.

Ozel olmayacaksa Avrupa turuna mi çıktınız yoksa is geregi mi gitmişken bakayim dediniz? Yoksa sadece Paris'e gezmek için mi gittiniz? Balon olduğunu düşündüğünüz şehire neden gittiniz ki? 😝
 
Ozel olmayacaksa Avrupa turuna mi çıktınız yoksa is geregi mi gitmişken bakayim dediniz? Yoksa sadece Paris'e gezmek için mi gittiniz? Balon olduğunu düşündüğünüz şehire neden gittiniz ki? 😝
Turla hicbir ulkeye gitmem. Kisisel olarak gittik. Balon oldugunu bilmiyordum, bizzat gidince gordum ve oyle oldugunu kabul ettim.
 
Paris'e hiç gitmemiş olsam da bazı akrabalarım orada yaşıyor. Çok yakın arkadaşım hemen her sene gidiyor. Onlardan gördüğüm, duyduğum şeylerle benim o şehre karşı asıl güzel baktığım şey tarihlerini çok güzel korumuş olmaları.

Adamlar evet belli ki farklı ve açıkçası bence tuhaf bir yapıdalar. Fakat kültürlerini ve şehirlerini çok güzel korumuşlar. Şehrin belli bir yapısı var. Oysa bizde öyle bir şey yok. Çok büyük bazı tarihi mekanlarımız dışında resmen tarihimizi önemsemez gibi davranıyoruz. Sorsan sokakta herkes tarihine hayran, kültürüne hayran ama iş kültürel ve tarihi mekanlarımıza geldiğinde sprey boyayla belki 2 aylık sevgilimizin ismini boyamak büyük arzumuz.

Bu açıdan baktığımda Paris gibi şehirler benim için oldukça etkileyici bir hal alıyor.
 
Anlatılanlara göre düşünürsek önceden güzeldi belki sonradan millet gide gide bozulmuştur ve bir yozlaşma olmuştur.
Taşlar insanlara kötü davranmıyor, betonlar insanlara hakaret etmiyor, bahçeler insanları dışlamıyor. İnsanlar yapıyor bunu. Fransa'nın sömürgeci tutumlar sergilediği tarihine bakarsak bence çok büyük bir yozlaşma yok. Bir ülkenin görünüşü, binaları ne kadar güzel olursa olsun ülkeyi ülke yapan vatandaşlarıdır. Gidip iki insanla o ülke hakkında güzel konuşmak, hakkında bilgi almak varken insanlar tarafından hor görülüyorsan, sohbetiniz "Bizim ülke daha iyi" tartışmasına bürünüyorsa bitmiştir.
Çok güzel, dünyalar harikası bir müzeyi gezerken 'duyduklarından dolayı' çantana sarılarak geziyorsan bitmiştir.
Gittiğin yerin yemeklerini çok cana yakın bir şekilde sana yedirirlerken "Acaba turistim diye dolandırırlar mı?" korkusu varsa bitmiştir.
 
Doğayı hisset, insan eliyle yapılmış taş yığınları kime huzur ve mutluluk vermişte sana versin. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı