Anlaşılan herkesin tüm tanıdık çevresi Fransızlardan oluşuyor. Yoksa başka türlü Fransızlar öyle böyle diye konuşulamazdı sanırım.
Tamam genelleme yapın ama genellemeyi yapmadan önce Fransızlarla iletişimde bulunmuş olun bari. Fransız arkadaşlarım, onların aileleri ve arkadaşları, tanıştığım kişiler, iş yaptığım şirket çalışanları, sohbet ettiğim hizmet sektöründeki kişilere baktığım zaman insan gibi yaklaşırsanız insan gibi karşılık alıyorsunuz. Bazı yaş aralıklarına göre iletişimde daha açık ya da daha muhafazakar olabiliyor sadece. Yabancı dil konuşmak istemiyorlar diye burunları havada, küstahlar gibi şeyleri demek temelsiz bir suçlamadan öteye gitmez.
Bir de Fransa'yı Paris'ten ibaret sananlar var sanırım. Jira'nın bu konuda söylediği şey Dünya'nın belki de en çok turist alan "şehrinin" aslında abartıldığı. Abartılan şey Fransa değil, başkenti. Cote d'Azur'ün güzellik anlamında İtalya'nın batı kıyılarından aşağı kalır hiçbir yanı yok, İspanya'dan ise daha gezilebilir durumda. Fransa'nın Provence Alpes, Aquitaine gibi bölgelerini görmeden İtalya'dan İspanya'dan örnek verip Fransa'ya Paris üzerinden çöp diyenler için ne desem bilemedim... Bir şey diyorsanız önce bir gidip görün, kötülediğiniz şeyi tecrübe etmiş olun bari.
Fransa'da Paris yerine gidilecek bir sürü yer var. Bu konuyu okuyup da Fransa'ya gitmek isteyenler olursa aklında bulunsun. Görülecek yerleri merak edip gezi planı hazırlayacak olan varsa beni konuya dahil edip sorabilir.
Kesinlikle. Fransız 2 arkadaşım var kelimenin tam anlamıyla oldukça şirin ve iyi insanlar. Buraya geldiklerinde de Türkçe öğrenmeye çalışmıştı bir tanesi. Bir süre kaldı ve bir miktar öğrendide

Avrupa'da İtalya, İspanya güzel.
 Avrupa'da İtalya, İspanya güzel. 

Amerika'da da hastahaneye gitmemeyi öğrendim ben.
 Amerika'da da hastahaneye gitmemeyi öğrendim ben.