Park halindeki araca çarpılan bir kazada nasıl bir yol izlenmeli?

Hocam tecrübe ile sabit servis için nakit lazim sigorta parasını beklemiolar haberin olsun. En baba 15 20 güne yatio sigorta parasi haberiniz olsun nakit lazim servis için. Ama sanayide öyle değil arabaniz biraz adamda kalcak ama direkt sigorta parasini verebilirsiniz.
sağolun hocam hayırlısıyla atlasam yeter şu süreci

Hocam tecrübe ile sabit servis için nakit lazim sigorta parasını beklemiolar haberin olsun. En baba 15 20 güne yatio sigorta parasi haberiniz olsun nakit lazim servis için. Ama sanayide öyle değil arabaniz biraz adamda kalacak ama direkt sigorta parasini verebilirsiniz.

Hocam bugün fikir fiyat almak için kopartacıya gösterdim macun ve boya ile düzeltmeye kalksak 15'i bulur dedi ama eskisi gibi olmaz değişmesi daha mantıklı dedi sanırım orijinal bagaj kapağı ile değişmek daha mantıklı gibi şimdi Ataşehir taraflarında bildiğiniz Fiat servisi var mı buraya gidebilirsin gibi.

Son düzenleme:
sağolun hocam hayırlısıyla atlasam yeter şu süreci

Hocam bugün fikir fiyat almak için kopartacıya gösterdim macun ve boya ile düzeltmeye kalksak 15'i bulur dedi ama eskisi gibi olmaz değişmesi daha mantıklı dedi sanırım orijinal bagaj kapağı ile değişmek daha mantıklı gibi şimdi Ataşehir taraflarında bildiğiniz Fiat servisi var mı buraya gidebilirsin gibi.
Servis konumu bilmiyorum ama bagajın değişmesi daha sağlıklı olur. Çünkü bagaj aç kapa stres altında vakum ve esneme yapıyor macun atarsanız patlama ihtimali yüksek. Değişim daha sağlıklı olur.

Servis konumu bilmiyorum ama bagajın değişmesi daha sağlıklı olur. Çünkü bagaj aç kapa stres altında vakum ve esneme yapıyor macun atarsanız patlama ihtimali yüksek. Değişim daha sağlıklı olur.

Hocam adam pazartesi şehir dışından daha yeni cikacakmis ben yanlış anlamışım salı günü aksilik olmaz gelirim diyor ve tutanak için 5 iş gunu süresi gibi bir şey yok diyor tutanağı tuttuktan sonra istediğin gun verebilirsin diyor siz ne diyorsunuz bu duruma.

Hocam adam pazartesi şehir dışından daha yeni cikacakmis ben yanlış anlamışım salı günü aksilik olmaz gelirim diyor ve tutanak için 5 iş gunu süresi gibi bir şey yok diyor tutanağı tuttuktan sonra istediğin gun verebilirsin diyor siz ne diyorsunuz bu duruma.
Birde tutanak tuttuktan sonra direkt servise gidebilir miyim randevu falan almadan hasar onarımı açtırmak için geldim falan mı diyeceğim

Birde tutanak tuttuktan sonra direkt servise gidebilir miyim randevu falan almadan hasar onarımı açtırmak için geldim falan mı diyeceğim

Bir de tutanak tuttuktan sonra direkt servise gidebilir miyim randevu falan almadan hasar onarımı açtırmak için geldim falan mi?
Bu tür olaylar sıcağı sıcağına yapılmalı. Gün geçtikçe iş çarşafa dönüp dolanıyor. Bir de seni sanayi sanayi gezdirecek, ‘ucuz yere yaptıralım’ diye uğraştıracak. Eğer kasko varsa kaskodan yaptırın; ‘park hâlinde vurup kaçtı’ deyin, şikâyetçi olun. Sonra değer kaybı için başvurun, en temizi budur. Ben bir defa bir taksiciye iyilik yapayım dedim, yaptırdım; sonra ‘o fiyata olmaz, benim tanıdık vardı, o yapsaydı…’ diye uzattı da uzattı. Hepsi benim cebime kaldı. Artık böyle durumlarda direkt tutanak tutuyorum.

Hocam metin tamamıyla bana ait sadece gemini 2.5 ile düzenledim ve daha okunabilir hâle getirdim yapay zekaya yazdırıyor diye yanlış anlaşılmasın.

Kaza tespit tutanağı ve sigortaya bildirim süresi olan 5 iş günü kuralını sanırım yanlış anladınız ya da ben tam açıklayamadım.
Şimdi durumu şöyle netleştirelim:
Diyelim ki ayın 20'sinde bir kaza yaptınız ve tutanağı da aynı gün tuttunuz. Bu durumda tutanak tarihi 20'si olur ve bunu sigorta şirketinize iletmek için 5 iş gününüz başlar. Sigorta, tutanağı eline aldığında kaza tarihi ile bildirim tarihi arasındaki süreyi kontrol eder.
⚠️ Gecikme Riski ve Doğru Prosedür
Ancak tutanağı kazadan 2 ay sonra tutsanız bile, bu süre kaza tarihinden itibaren işlemeye başlar. Tutanak, kaza günü veya hemen sonraki gün tutulmalı ve sigortaya iletilmelidir.
Ayrıca, olay uzadıkça süreç karmaşıklaşır. Biraz da kendinizi düşünün: O aracın yapılması, sigortadan paranın gelmesi zaman alacaktır. Bunları bir kenara bırakın, devlet tutanağa bakacak, kim haklı kim haksız karar verecek; bunların hepsi zaman alan süreçlerdir. Resmî evraklarda 1-2 günlük gecikmeler sorun yaratmasa da, bu süreyi uzattıkça karşı taraf suça veya kusura itiraz edebilir.
Örnek Senaryolar
✅ Geçerli (Hızlı) Senaryo:
Ayın 20'si kaza günü.
Bugün 24'ünde tutanak tutuldu, ancak tutanak tarihine 20'si yazıldı, çünkü kaza o zaman gerçekleşti.
Hemen 24'ünde sigortaya iletildi.
Bu durum sorunsuzdur, çünkü bildirim 5 iş günü süresi içinde yapılmıştır.
❌ Riskli (Gecikmeli) Senaryo:
Ayın 20'si kaza günü.
Kaza yapan kişi şehir dışından 26'sında döndü.
Tutanak 26'sında tutuldu.
Bu durumda, tutanağa kaza tarihini yine 20'si yazmanız gerekir. Eğer sigortaya bildirim (26'sında) kaza tarihinden itibaren sayılan 5 iş gününü aşıyorsa, sigorta şirketine bu gecikmeyi haklı çıkaracak deliller sunmanız (örneğin şehir dışında olduğunuzu gösteren bilet veya belge) gerekir.
Asla yapmamanız gereken:
~~Tutanak tarihini 20 yerine 21 yazmak, 5 iş günü limitine girmemek için yapılan bir sahteciliktir.~~ Eğer karşı taraf kaza tarihinin aslında 20'si olduğunu kanıtlarsa, resmî evrakta yanlış beyandan dolayı haklıyken haksız duruma düşebilir ve tüm tazminat hakkını kaybedebilir.

Hocam metin tamamıyla bana ait sadece Gemini 2.5 ile düzenledim ve daha okunabilir hâle getirdim yapay zekaya yazdırıyor diye yanlış anlaşılmasın.

Kaza tespit tutanağı ve sigortaya bildirim süresi olan 5 iş günü kuralını sanırım yanlış anladınız ya da ben tam açıklayamadım.
Şimdi durumu şöyle netleştirelim:
Diyelim ki ayın 20'sinde bir kaza yaptınız ve tutanağı da aynı gün tuttunuz. Bu durumda tutanak tarihi 20'si olur ve bunu sigorta şirketinize iletmek için 5 iş gününüz başlar. Sigorta, tutanağı eline aldığında kaza tarihi ile bildirim tarihi arasındaki süreyi kontrol eder.
⚠️ Gecikme riski ve doğru prosedür.
Ancak tutanağı kazadan 2 ay sonra tutsanız bile, bu süre kaza tarihinden itibaren işlemeye başlar. Tutanak, kaza günü veya hemen sonraki gün tutulmalı ve sigortaya iletilmelidir.
Ayrıca, olay uzadıkça süreç karmaşıklaşır. Biraz da kendinizi düşünün: O aracın yapılması, sigortadan paranın gelmesi zaman alacaktır. Bunları bir kenara bırakın, devlet tutanağa bakacak, kim haklı kim haksız karar verecek; bunların hepsi zaman alan süreçlerdir. Resmî evraklarda 1-2 günlük gecikmeler sorun yaratmasa da, bu süreyi uzattıkça karşı taraf suça veya kusura itiraz edebilir.
Örnek senaryolar.
✅ Geçerli (hızlı) senaryo:
Ayın 20'si kaza günü.
Bugün 24'ünde tutanak tutuldu, ancak tutanak tarihine 20'si yazıldı, çünkü kaza o zaman gerçekleşti.
Hemen 24'ünde sigortaya iletildi.
Bu durum sorunsuzdur, çünkü bildirim 5 iş günü süresi içinde yapılmıştır.
❌ Riskli (gecikmeli) senaryo:
Ayın 20'si kaza günü.
Kaza yapan kişi şehir dışından 26'sında döndü.
Tutanak 26'sında tutuldu.
Bu durumda, tutanağa kaza tarihini yine 20'si yazmanız gerekir. Eğer sigortaya bildirim (26'sında) kaza tarihinden itibaren sayılan 5 iş gününü aşıyorsa, sigorta şirketine bu gecikmeyi haklı çıkaracak deliller sunmanız (örneğin şehir dışında olduğunuzu gösteren bilet veya belge) gerekir.
Asla yapmamanız gereken:
~~Tutanak tarihini 20 yerine 21 yazmak, 5 iş günü limitine girmemek için yapılan bir sahteciliktir.~~ eğer karşı taraf kaza tarihinin aslında 20'si olduğunu kanıtlarsa, resmî evrakta yanlış beyandan dolayı haklıyken haksız duruma düşebilir ve tüm tazminat hakkını kaybedebilir.

Hocam teşekkürler bu biraz daha açıklayıcı oldu peki hafta sonları sayılıyor mu 5 iş gününe yoksa cuma kaza yapıldı diyelim pazartesiden itibaren mi sayilmaya başlıyor yoksa hafta sonu da dahil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı