Parmağı kedi tırmaladıktan sonra ne yapılmalı?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Kedim parmagimi tirmaladi. Asilari var, ama arada disariya cikiyor kedim, cunku basta sokak kedisiydi su an bilinen rahatsizligi yok, saglikli. Benim yakin zamanda (3-4 yildir) yapilmis asim yok. Ortaokul zamaninda tetanos asisi olmustum. Onun harici, asi ve kuduz asisi hatirlamiyorum ilkokulda yapilmisti bir de bir tane asi. Eger kuduz olursam, bu ne kadar sürede belirti gösteriyor? Annem AÖF sınavina gitti bu yuzden evde sadece ben varim, ambulans cagirarak gidebilirim hastaneye. Cunku devlet hastanesi uzakta, diger hastaneler de uzakta, en yakinlar özel, yuruyerek gidemem cok uzak ve annemin verdigi tum parayi harcadim, eger hastanede para vs isterlerse. Annem 2 güne gelir, 2 gun sonra kuduz asisi yaptirsam gec mi olur? Su an saglik ocagina gitsem kuduz asisi yaparlar mi? Sizce ne yapmaliyim?

Su an yaptigim, sabunla parmagimi yikadim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tetanus daha kötü öldürüyormuş.

Hocam ben baktım şimdi 2014'te KKK, yine aynı tarihte DABT-IPA, 7 Ekim 2020'de ise TD ADULT yapılmış. Net gideceğim zaten acile, muhtemelen sadece şüpheye kuduz vurmazlar çünkü kolay her yerde bulunmuyormuş aşı, ama tetanus vururlar. Siz kaç doz oldunuz ortaokul 8. sınıfta, yani 3 kere gittiniz mi nerede vurdularsa artık?
İkisi de birbirinden kötü ama tetanoz biraz daha geç müdahele edilse bile kurtarılabiliyor, kuduz öyle değil. Bende sizin gibi sadece 8. sınıfta oldum.

İkisi de birbirinden kötü ama tetanoz biraz daha geç müdahele edilse bile kurtarılabiliyor, kuduz öyle değil. Bende sizin gibi sadece 8. sınıfta oldum.
Kaç kere gittiniz aşıya?

Allah Allah. Cagirmadilar mi birkac ay sonra tekrar gel diye. Beni de cagirmadilar. Bence siz de bir gidin, internette belirli aylarla 3 kere yaziyor.

Allah Allah. Cagirmadilar mi birkac ay sonra tekrar gel diye. Beni de cagirmadilar. Bence siz de bir gidin, internette belirli aylarla 3 kere yaziyor.
İlk defa sizden duydum birden fazla doz vurulması gerektiğini.

İlk defa sizden duydum birden fazla doz vurulması gerektiğini.

Hocam ben uydurmuyorum.

https://www.google.com/search?q=Tetanus+ka%C3%A7+doz%3F&sca_esv=b52209c30933552b&sxsrf=ADLYWIKN4W0q8ojtCsxB6RO5X-oxlt58xA%3A1721137786349&ei=enqWZsb6FMGSxc8P0ueq4AU&ved=0ahUKEwjGn_Xy2auHAxVBSfEDHdKzClwQ4dUDCA8&uact=5&oq=Tetanus+ka%C3%A7+doz%3F&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiEVRldGFudXMga2HDpyBkb3o_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&sclient=gws-wiz-serp

Tetanoz aşısının fazladan bir kez daha yapılması genellikle uygundur.

Aşılama, sinir sistemini etkileyen bakteriyel bir toksinin neden olduğu ciddi bir hastalık olan tetanozu önlemenin en iyi yoludur. Tetanos bakteri sporları herhangi bir kesik veya çizikten vücudunuza girebilir. Ancak çiviye basmak gibi derin delinme yaraları tetanos enfeksiyonuna en yatkın olanlardır.

Hiç tetanos aşısı olmamış bir yetişkin, üç tetanos aşısından oluşan ilk tetanos serisini tamamlamalıdır. İlk iki aşı en az dört hafta arayla yapılır ve üçüncü aşı ikinci aşıdan 6 ila 12 ay sonra yapılır. İlk tetanoz serisinden sonra, her 10 yılda bir takviye aşı yapılması önerilir.

Translated with DeepL.com (free version)

Ya 3 kere olması şart değil ama 3 kere olması daha iyi koruyor ya da şart, şart olsa çağırırlardı ya da söylerlerdi herhalde bana söylemediler gel diye birkaç ay sonraya falan örneğin.

Beni bir sokak kedisi çok fena tırnaklamıştı, hastaneye gittim 1 kere tetanos 3 kere kuduz aşısı yaptılar. (3 doz). Belirli tarihlerde gittim.

3 kere mi kuduz aşısını yaptılar yoksa bu doz dediğin birden fazla aşının karışımı mı ben anlamadım.

İşte ayrı ayrı günlerde toplam 3 kere kuduz aşısı yaptılar.

Bana ayrı ayrı günlerde 3 kere tetanus yapmadılar hocam. Yani tetanus aşısı yok bende "internetin dediğine göre". 3 kere diyor internette.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı