Pascal ve Vega Önemli Kartlar Teknik Bilgi Tablosu

Nameless44

Megapat
Daha fazla  
Son 2 yılın güçlü ekran kartlarının teknik bilgisini toplayıp bir tablo haline getirdim. Bilgiler TechPowerUp sitesindeki bilgilerden aldım. GTX 1080 GTX 1080TI, TITAN X PASCAL, TITAN XP, RX VEGA 56 ve RX VEGA 64 grafik kartlarının teknik bilgilerini elimden geldiğince aktardım Mining performanslarını da aktarmak isterdim ancak dahada uzardı. Tabloyu yatay halde yaptığım için görsel açıdan biraz kötü oldu ancak Excel'de tabloyu yataydan dikeye çevirmeyi bulamadığımdan düzeltemedim. Bu tablo ile kartları karşılaştırmak nispeten daha kolay oldu bence. Vega serisinde neden kaynaklandığını anlayamadığım performans tuhaflığı var. Kayar nokta performansı ve Texture Rate* açısından yüksek olsada Pixel Rate* açısından Nvidia kartların gerisinde kalıyor. Sanırım oyun performansı konusunda Pixel Rate değeri daha önemli oluyor. Fırsat bulursam listeye Tesla V100 kartınıda ekleyeceğim böylece daha iyi kıyaslanabilir. İleriki tarihlerde yeni kartlar çıktıkça listeyi güncellemeye çalışacağım.

*Bu kelimelerin türkçe karşılığını bilmiyorum.
Ekran Resmi 2017-08-19 01.46.03.png

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı