Pasif İçicilik!

DeadFrozen, senin bu yaşa kadar yaşaman mucize imiş. Nasıl dayandın bunca sene?

Senin durumun Sinan Şamil Sam gibi, adamın yorulmaması gerekiyordu hastalığı yüzünden adam profesyonel boksörlük yaptı be. Ama sonuçta ne oldu: R. I. P.

Bisiklete binmek ayrı bir dünya, 10 senedir bisiklete binemedim, parayı bulayım sağlam bi' yol bisikleti alacağım.

Bu kutlu savaşta elinden geleni ardına koyma. Sağlıktan daha kıymetli hiçbir şey bulamazsın. Sağlığa paha biçilemez ama günümüzde bu da yapılıyor.

Aileler bu konuda hassas olmalı. Onlar o kokuya, ortama alıştıkları için onlara yaptıkları çok normal geliyor. Hatta o koku, onlara oda parfümü gibi geliyordur. İçmeyen birisi için berbat bir durum! Ev dediğimiz yer ortak yaşam alanıdır. Herkesin ayrı bir odası olabilir, o oda içinde ne yapıyorsan yap ama salon, mutfak gibi ortak odalarda kendi kafana göre yaşama. Hem sigara içip, hem de 3 4 kişinin sigarasının kokusunu, dumanını teneffüs etmek 3 4 kat daha zararı yükseltiyor. Sağlık açısından zaten konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Benim babam da günlük bir paket içen birisi olarak, biz küçükken asla yanımızda, evde içmezdi. İçmeyen kişilere, özellikle küçük çocuklara çok büyük zararları var.

Komik bir durum olarak görünse de uzaktan, hiç de öyle değil. Ortada çok ciddi bir sorun var. Sizi dinlemiyorlarsa birileri tarafından kesinlikle biliçlendirilmeliler. Bu alışkanlığı bırakmalılar.

@Jira Eğer onları şikayet edebileceğim bir kurum var ise cidden şikayet edeceğim 13 yıldır bu kokuyu çekiyorum.
DeadFrozen, senin bu yaşa kadar yaşaman mucize imiş. Nasıl dayandın bunca sene?
@CLM Project'in de dediği gibi benim bu yaşa kadar yaşamam mucize. Annem hamileyken bile sigara içiyormuş...

Birde bana "artık suyunu çıkardın git babanda yaşa" diye tehdit ediyorlar. Ciddi ciddi git babanda yaşa diye tehdit ediyorlar, trajikomik bir olay. Sanki babam canavar da beni tehdit ediyorlar göndereceğim diye. Sonunda çekip gidicem babama, en azından o benim için çıkıp balkonda içiyor veya başka bir odada içiyor. Annemle babam ayrı bu arada, en başta belirttim mi bilmiyorum.

Bu "sigara" meselesi bağımlılıktan çıkmış, bir tutkuya dönüşmüş. Bu gerçekten çok tehlikeli.

Bende hem astım var, hem geniz etim diğer insanlara göre %80 daha büyük (yani sizde 10cm boşluktan nefes geçiyorsa bende 2cm boşluktan geçiyor), burun kemiğim yamuk (hiç yamuk gözükmese bile yamuk).

Sigaradan dolayı bu tür sağlık sorunlarına yakalandığını düşünüyorum. Doğru mu?

Bir de, bu sağlık sorunlarını ailene belirttin mi?

Ailene hakaret etmek istemem, yanlış anlama ama; maalesef ki ülkemizde böyle duyarsız insanlar var.

Odana hapsolmak zorunda değilsin. İstediğin gibi, özgürce dolaşabilirsin.

Şikâyet meselesini bilmiyorum nasıl oluyor.

Sigaradan dolayı bu tür sağlık sorunlarına yakalandığını düşünüyorum. Doğru mu?
Doğrudur.

Bir de, bu sağlık sorunlarını ailene belirttin mi?
Evet biliyorlar, ben sigaradan dolayı olmuştur diyorum ama onlar he he vs. diyorlar.

Ailene hakaret etmek istemem, yanlış anlama ama; maalesef ki ülkemizde böyle duyarsız insanlar var.
İstediğinizi söyleyebilirsiniz...

Odana hapsolmak zorunda değilsin. İstediğin gibi, özgürce dolaşabilirsin.
Keşke:lanet:.

Şikâyet meselesini bilmiyorum nasıl oluyor.
Öğrendiğim zaman nasıl olduğunu, direk gidip şikayet edeceğim.

Arkadaşım seni resmen laf ile dövmüşler. Bu saatten sonra orada durmanın hiçbir anlamı yok. O sözlerin sonu seni intihara götürebilir. Maalesef duyarsız, ilgisiz, bilinçsiz aileler de oluyor. Eğer mümkünse babanın yanına gidebilirsin. Evden kovmaktan beter etmişler. Bir insana, bir evlada söylenecek sözler değil bunlar. Elinden geliyorsa hem şikayet et, hem de babanın yanında yaşa. Ya aynı durumda olsam elime/ayağıma hakim olamazdım, sen düşün.

Son düzenleme:
Ben sigaradan dolayı olmuştur diyorum ama onlar he he vs. diyorlar.

Sizi bu durum ölüme kadar götürebilir (Allah korusun). Sigara içenlerin sonu çok açık.

Sağlığınızdan önemli ne var? Aileniz sigara bağımlılığını, sizin bulunduğunuz durumu kabul etmiyorsa... Diyecek bir söz bulamıyorum.

Resmen beni babama göndermek ile tehdit ediyorlar, dediğim gibi çok trajikomik bir olay değil mi?

Aynen öyle, tam bir saçmalık. Önce sigara bağımlılığını kabullensinler, sonra sana laf söylesinler. Aileniz sizi, sağlığınızı önemsemiyorsa...

Kod:
Sigara içersinde bulunan zararlı maddeler, metanol (roket yakıtı), naftalin, nikotin, polonyum, kadminyum (akü yapımında), radon, tolüen (tiner), metanol (füzeyakıtı), kadminyum (akü metali), bütan (tüpgaz), böcek öldürücü, hisrojen siyanür, oje sökücü, arsenik (fare zehri), amonyak (tuvalet temizleyici), karbon (eksoz monoksit gazı) ve diğer toksik maddeler... En sonunda ise ciğerlerimizde katran (asfalt) oluşur.

Kaynak: http://www.webtekno.com/elektronik-sigara-mi-yoksa-normal-sigara-mi-h21906.html

Kusura bakma ama ilk defa bu kadar bağımlılık görüyorum. Günde 1 paket içiyorlardır herhâlde.

Bu durum böyle giderse... Babana git de demeyeceğim. Bu tür boşanma vb. konular özel meseleler, 3. kişilerin bilmemesi gerekir bu tür ailevi meseleleri.

Aileni de bu davranışıyla tebrik etmek (!) lazım. Madem kendilerini düşünmüyorlar, o zaman yarınlarını düşünsünler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı