Pasif İçicilik!

@DeadFrozen Diğer konuna yazdım (Sigara Kokusunu Engellemek İçin Maske) fakat dönüş alamadım. Oradan buraya da yazıp herkese soruyorum:
Sadece sigaranın kokusunun değil, tamamıyla pasif içiciliği engellemek için bir maske arıyorum. Yani ortamda sigara içildiğinde, ciğerlerime hiçbir zarar gelmesin. Zaten böyle bir maske otomatik olarak kokuyu da engeller diye düşünüyorum. Şu aşağıdaki maske, büyük ihtimalle kokuyu engelleyecektir, fakat sigaranın pasif içicilik zararını da ortadan kaldırmaya yeter mi?
9090214461490.jpg

Arabanın egzoz borusundan çıkan dumandan rahatsız olmuyorsun ama sigara dumanı seni rahatsız ediyor öyle mi? Sizin evde araba çalıştırsak zehirlenmeden öleceğini biliyor musun? Küresel ısınmayı ve sigaranın küresel ısınmaya neden olmadığını biliyor musun? Neyse takmayın kafanızı, küresel ısınma sonucu dünyada insan kalmayınca sigara içen de kalmayacak.

Arkadaşım seni resmen laf ile dövmüşler. Bu saatten sonra orada durmanın hiçbir anlamı yok. O sözlerin sonu seni intihara götürebilir. Maalesef duyarsız, ilgisiz, bilinçsiz aileler de oluyor. Eğer mümkünse babanın yanına gidebilirsin. Evden kovmaktan beter etmişler. Bir insana, bir evlada söylenecek sözler değil bunlar. Elinden geliyorsa hem şikayet et, hem de babanın yanında yaşa. Ya aynı durumda olsam elime/ayağıma hakim olamazdım, sen düşün.

Bu şekilde bir cevap çok ama çok yanlış. İnsanın aklında yoksa dahi bunu söyleyerek o kişinin aklına sokuyorsun ve söylediğiniz sözler gurur incitici ve tahrik edici. İyi niyetle yaklaşmış olabilirsiniz ama psikoloji çok önemli bir detay karşınızdaki kişi de bu durumdan muzdarip zaten yangına körükle gitmeyin lütfen dikkat edin biraz.
Arkadaşım sorunun için de üzgünüm konuyu pek takip etmedim dolayısıyla yaşını bilmiyorum ama sana nacizane tavsiyem kendi bağımsızlığını gerek ekonomik olarak gerek maneviyat olarak eline geçirmen olur. Böylece kimsenin senin hakkında bir karara varması veyahut hayatına karışması mümkün olamaz.

Bu şekilde bir cevap çok ama çok yanlış. İnsanın aklında yoksa dahi bunu söyleyerek o kişinin aklına sokuyorsun ve söylediğiniz sözler gurur incitici ve tahrik edici. İyi niyetle yaklaşmış olabilirsiniz ama psikoloji çok önemli bir detay karşınızdaki kişi de bu durumdan muzdarip zaten yangına körükle gitmeyin lütfen dikkat edin biraz.
Arkadaşım sorunun için de üzgünüm konuyu pek takip etmedim dolayısıyla yaşını bilmiyorum ama sana nacizane tavsiyem kendi bağımsızlığını gerek ekonomik olarak gerek maneviyat olarak eline geçirmen olur. Böylece kimsenin senin hakkında bir karara varması veyahut hayatına karışması mümkün olamaz.

Özür dilerim, haklısınız. Direkt karamsar konuşup arkadaşı kötü bir noktaya itmek istememiştim fakat maalesef öyle olmuş. Dikkat edeceğim bundan sonra.

@CLM Project Bir kere imha etmiştim, otele gidecektik yazın. Çok güzel bir oteldi ama onlar gitti ve yanlarında benim bilgisayarımı da götürdüler... Kaç kez konuştum ama hangi zaman konuşsam ceza yedim. Dediğin numarayı dışarı çıkıp arayacağım yarın, evde hayatta aramam çakarlar. Hazırlıksız bir zamanlarında basılsınlar. Zaten odanın camları açık ama fayda etmiyor odaya sigara dumanı sinmiş.
Hocam, Af edersin de onlar nasıl bir Aile? Hiç mi düşünceleri yok? Kendilerini düşünmelerini geçtim oğullarınıda mı düşünmüyorlar? Üstüne üstlük tepki alınca kızıp, ceza veriyorlar? Yani bu nasıl bir düşüncedir. 2 dakika camda veya balkonda içmek çok mu zor? Hocam, Yeşil Dedektör uygulamasını indirin bu uygulama direk olarak sağlık bakanlığına ulaşıyor. Konumunu tek bir tuşla belirleyerek sigara içildiğine ilişkin ihbarda bulunacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı