Pasif olmama rağmen sınıf atladım

murateala

Decapat
Daha fazla  
Su an aktif 4 yillik lisans öğrencisiyim ayni zamanda da geçen sene 2 yillik on lisans kaydi yapmistim. Su an baktigimda on lisans kaydimin olduğu bölümde sınıf atlayip 2. sınıf olmuşum. Ancak ben okula bir defa dahi gitmedim, öğrenci belgemde de zaten pasif durumdaydı. Pasif olarak nasıl sınıf atladım, mantığını bilen var mı?

Ben 2 yıllık bölüm bitirdim. İlk yılımda alttan 7 ders bırakmıştım ama sınıf atlamıştım fakat mezun olabilmem için altta kalan 7 dersin hepsini 2. senemde vermem gerekiyordu. Tam emin değilim tahmin yürüterekten söylüyorum 1. sınıf derslerinin sınavların girmediysen hepsini 2. sınıfta vermen lazım mezun olabilmen için.

Bende de aynısı oldu. Ben pasif değildim ama okula bir gün bile gidemedim, askerdeydim. Artık 2. sınıf olduğun için geçen sene normalde alman gereken dersleri şimdi alttan alman gerekecek. Bu sene alman gereken derslere kredin yetmeyecek. Her sene alttan ders ala ala bitireceksin. Zorunluları zaten seçmek zorundasın. Burası çok önemli: Her sene belirli sayıda seçmeli ders seçme zorunluluğun var. Örneğin 2. sınıfın baharında 2 güzünde 2 toplam 4 tane seçmeli ders seçme zorunluluğun varsa bunları zaten seçmeli, seçmesem de olur deyip seçmemezlik yapma. Çünkü mezun olamıyorsun. Okulunu ekstra 1 sene daha uzatıp o dersleri sana seçtiriyorlar. Ben alttan fazladan ders ala ala, herkes 6 7 derse girerken ben 10 11 derse gire gire 4 senede mezun olmaya çalışırken bu saçma olay yüzünden ve danışman öğretmenimin beni uyarmaması yüzünden okulu 5 senede bitirdim. Halen kulağını çınlatırım şerefli hanımefendinin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı