Malzeme kalitesi: VAG grubu kendi asıl markasının arabası olan Passat modelinde "biraz" daha kaliteli malzeme tercih ediyor.
Yalıtım: Yine VAG grubu Skoda'yı Volkswagen'in altında konumlandırdığı için yalıtımda maliyet kesintisi yapıyor, Passat'ın yalıtımı daha iyi.
Süspansiyonlar ve yol tutuş: Superb'in süspansiyon ayarı fazla konfor odaklı olduğu için yatma eğilimi yüksek, Passat ise yine VW tarafından kayırılan model olarak bu açıdan daha memnun edici.
Motor/şanzıman ayarları: Passat için Skoda'ya göre biraz daha performans odaklı dişli oranları seçiliyor, bu yüzden Passat aynı şanzıman/motor ikilisinde biraz daha iyi performansa sahip oluyor.
Kısacası bir "araba" olarak Passat, VAG grubu tarafından Superb'e göre birazcık daha kaliteli yapılıyor. Volkswagen markası bizim ülke hariç Dünya'nın her yerinde düşük bütçeli üreticilerle premium üreticilerin arasında kalıyor. Bizde 3 Alman markasının yanına koyuyorlar utanmadan, Audi varken VW o segmentte zaten olamaz pazar seçimi yüzünden.
Madem ki "araba" olarak Passat birazcık daha iyi bir araba, Superb'in hiç mi iyi tarafı yok? Yol tutuş, yalıtım, malzeme kalitesi, performans (aynı motor) gibi konularda daha kötü olsa da Skoda markasının kullanıcı ve yolcular açısından sağladığı çok güzel özellikleri var. Kullanışlılık bakımından Superb daha iyi, genişlik olarak daha iyi, fiyat olarak daha iyi. Kısacası tercih etmek için yeterli neden var, ben olsam Superb alıp 5-6 bin TL ek para daha harcayıp yalıtımını dışarıda güvenilir bir yere yaptırırım. Bu arabadan da çok üstün yol tutuş ya da performans istemediğim için Passat'a göre daha memnun kalırdım. Yalnız ben sedan değil station olanını alırdım.