Paylaşılan Türkçe yama konuları siliniyor

Makaleler
10
Daha fazla  
Technopat'ta Türkçe yama bölümü özellikle ilgilendiğim bir bölüm. Amacım bütün oyuncuların ücretsiz Türkçe çevirilere ulaşması olduğu için paylaşıyorum böyle çalışmaları denk geldikçe. Çünkü resmi olarak hala Türkçe oyunlar pek yapılmıyor. Mümkün oldukça böyle gönüllü çalışmaların göz önünde olmasını istiyorum. Ancak bu forumda gerçekten anlam veremediğim bir şekilde bu konular ya siliniyor ya da hem silinip üstüne ceza veriliyor. Bakın gerçekten böyle bir kural olamaz. Bu kural kendi içerisinde çelişkilerle dolu.

Eğer bu şekilde olacaksa o zaman vereceğim bölüm linkindeki tüm "Anonymous Çeviri" adlı üyenin konularını silmeniz gerekiyor çünkü doğrudan kendi sitelerine yönlendirilen konular ve reklam amaçlılar. Ben insan gibi hem orijinal kaynağı sunuyorum hem de forum kurallarına uyarak link ve VirusTotal sonucu koyuyorum ama o an hangi yetkiliye denk geliyor bilmiyorum biri ceza veriyor veya konuyu siliyor. Üstüne üstlük konumu sildiniz ve konu açılmadığı halde sanki konu açmışım gibi de yarım saat beklemek zorunda bırakıyorsunuz yeni konu açmak için. Ondan önce yarım saatte konuyu onaylamak için beklettiniz ama eğer Türkçe yama paylaşımı yaptırmayacaksanız bölüm niye var? Bir daha asla şahsen bu bölüm için paylaşım yapmayacağım.

Ayrıca eğer böyle bir kural varsa bunun arkasındaysanız alttaki bölümdeki tüm yamaların silinmesi gerekiyor. Hem farklı bir siteden kopyalanmışlar hem de reklam amaçlı açılmış yönlendirilen konular. Keza ücretli yamalar. Bu forum üzerinden para kazanıyorlar. Ben ise insan gibi hiçbir kazancım olmayan ücretsiz paylaşımlar yapıyorum temiz şekilde. Sözde korsana destek vermiyorsunuz ama oyun firmalarının onayı olmadan oyunlarının dosyaları üzerinde yapılmış yasal olmayan yamalardan gelir kazanan böyle sitelerin para kazanmasını sağlayarak besliyorsunuz forumda?

Bu nasıl bir çelişki ve saçmalıklar zinciridir. Önceden onayladığınız sonradan sildiğiniz bir sürü yama konum var ben bunları neden sildiğinizi biliyorum ama şöyle bir yanlışınız var bu yamaların silinmesini sizden talep eden çeviri grupları yamalar üzerinde söz hakkına sahip değiller. Gelir elde ettikleri anda bu yamalar üzerindeki söz haklarını bu forumun "korsan" hakkındaki kuralına göre özellikle tamamen kaybediyorlar. Çünkü bu yamalar resmi çalışmalar değiller ve bu sebeple haksız kazanç sağlıyorlar yani bir nevi korsan içerik üretiyorlar ama kime anlatıyorum arkadaş her çözüm kasmış önüne geleni moderatör yaparsanız ve takip etmezseniz böyle oluyor işte.

Gönüllü ve ticari olmayan Türkçe çalışmalara izin yok fakat fiyatı oyundan bile daha pahalı olan aylık üyelik sistemiyle satılan yamalara izin mi var? Tabii bilmem ama bu gelirlerden eğer pay alıyoruz falan derseniz anlarım. Diğer türlü açıklaması yok. Şimdi yetkililere uygunsuz üslup diye bir şeyden ceza da verirsiniz. Önemli değil bu foruma gerçekten katkı yapmak isteyen birkaç üye de bu konuyu görse ve en azından vaktini emeğini boş yere harcamaz artık konu açarken. Forum dediğin bir paylaşım platformudur. Eğer sizin amacınız sürekli boş soru sorulan bir yer haline getirmekse burasını siz bilirsiniz.

Kural sisteminize göre silinmesi gereken Türkçe yama konularının bulunduğu bölüm: Tamamlanmış Yerelleştirmeler

Açtığınız Türkçe yama konularını direkt diğer forumlarda nasıl açılmışsa öyle açıyorsunuz, ne eksik ne fazla. Direkt kopyalayıp açmaktansa açmamanız daha iyi olacaktır. Ek olarak açtığınız üç yama konusundan birinde yamayı yapan ekipten şikayet geliyor.

Bir daha asla şahsen bu bölüm için paylaşım yapmayacağım.
Kopyalamak yerine, yama işleriyle ilgileniyorsanız size ait bir yama varsa lütfen paylaşım yapmaktan çekinmeyin ama farklı ekiplerin diğer forumlarda açtığı konuları paylaşınca sorunlar ortaya çıkıyor.

Birkaç yamada bu dediğiniz olmuş olabilir. Bunun açıklamasını da yaptım ama hadi milletle uğraşmak istememenizi anlıyorum onu geçelim. Fakat ben zaten genellikle herkese açık platformlarda paylaşılmış Türkçe yamaları burada paylaşıyorum. Zaten kaynakta veriyorum ve çalışmanın asıl sahiplerini de belirtiyorum. Konularımda ise yamaların resimlerini foruma yüklüyorum kurallara uygun olarak ve forumda izin verilen Yandex. Disk upload sitesinden linkte vererek VirusTotal'da ekliyorum. Bundan daha fazlasını hiç kimse yapamaz konu paylaşırken. Buna rağmen kopyala yapıştır olduğunu iddia edemezsiniz.

Bu konuyu geri alıp onayladım, konu bir nevi arşiv gibi.

Teşekkürler. Neyse uzatmamın anlamı yok. Biraz sinirlendiğim için böyle uzun yazdım. Dediğim gibi ücretli çevirilerinin kırılmış versiyonlarını paylaşmıyorum artık. Sadece ücretsiz paylaşılan yamalarla ilgili konu açıyorum o kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı