Çözüldü PC açıkken fişi çekildi, görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MusaPlat

Hectopat
Katılım
21 Aralık 2015
Mesajlar
20
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayar açıkken yanlışlıkla fiş çekildi. Hemen ardından açmaya çalıştım. Klavye ve mouse HDD ışıkları yanıyor bilgisayar çalışıyordu ancak görüntü gelmiyordu. Daha sonra kapatıp açtım birkaç kez bu sefer de mouse klavye HDD ışıkları Wireless cihazı ışığı vs tamamen gitti ancak kasa fanı içerisi normal çalışıyor. BIOS pilini söküp taktım RAM soketin yerini değiştirdim işe yaramadı. Sistem SSD'ye kurulu bu arada. HDD ışığı kasa önünde yanan kırmızı yanıp sönen ışık sanırım hep sönük yardım eder misiniz? Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorun halloldu. Bilgisayarcı RAM ve ekran kartının soketini ve kendisini tiner gibi kokan bir şeyle temizledi daha sonra düzeldi. Statik bir şeyler olmuş herhalde elektrik gitmesinden dolayı. İlginiz için teşekkürler.
Sistem özellikleriniz nedir?
  • Asus B250f
  • HyperX Fury 16 GB RAM
  • Asus STRIX GTX 1070 OC
  • İ7 7700k
  • Kingston SSD 128 GB
Daha önce kasanın içine su döküldü bu nedenle tam kurumamış olmalı ki açtığımda açılmadı. RAM'in yerini değiştirince yanık kokusu gelmişti. Bulunduğu yerdeki soketteki 1 çentiği ve RAM üzerindeki çentiklerden 1 tanesi yanmıştı yanığı temizledikten sonra başka sokete takıp bilgisayarın çalışmasını sağladım ancak bu olaydan sonra bilgisayar elektrik kesintisi veya normal kapanmaların bazılarında görüntü vermemeye başladı. Her görüntü gelmediği zamanlar birkaç kere kapatıp açınca düzeliyordu ama bu sefer kapatıp açmam düzeltmedi.
 
Son yazdığınızdan da hareketle anakartınız muhtemelen gitti. Çünkü yanık kokusu almanız, kasa fanları dönerken USB aygıtlarına enerji gelmemesi buna delalet maalesef.
 
Ancak USB'ye telefonumu ön panelden de, direkt anakarta da bağlasam şarj ediyor, bunun sebebi nedir?
 
Benim de bu tarz bir sorunum var konu açtım ama daha onaylanmadı. Kasa çalışıyor ama görüntü yok. Harici disk olsun flash bellek olsun takınca çalışıyor telefon şarj ediyor sorun ne olabilir?
 
Benim klavye, mouse ve Wireless ışıkları yanmıyor ancak telefonumu şarj ediyor.
 
Aynısını yaşıyorum bende. Klavye ışıkları yanmıyor ama telefon şarj ediyor ethernet girişine modemden gelen kabloyu takıyorum modemde LAN ışığı da yanmıyor.
 
Bildiğim kadarıyla anakart yanınca kapasitörlerden birinde ufakta olsa şişme olur. Kapasitörleri iyice kontrol edin şişme varsa bile kapasitör değiştirerek tamiri sağlanıyor.
Kapasitör nedir ?
RSAWD.JPG
 
Özellikle bakmıştım ancak göremedim bir şişme yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı