PC açıkken fişi çekmek sorun yaratır mı?

Arkadaşlar yeni aldığım PC'yi yanlışlıkla açıkken fişini çektim bir şey olur mu? Çok korkuyorum.

Normal sonuçta yeni almışsınız tabii endişelenirsiniz ben yeni telefon alınca ekrana dokunmaya kıyamıyorum 😄, bir şey olmaz sürekli yapmazsanız ani kesintilerden dolayı sürekli olursa donanımların bazıları yanabilir benim SSD yanmıştı değiştirdim genelde PSU veya anakart yanar.

Hiçbir halt olmaz. Bilgisayar bileşenleri aşırı kalitesiz değilse. (Frisby PSU vs. gibi) bilgisayar bileşenlerinin elleri armut toplamıyor, buna hazırlıklı dizayn edilip güncelleniyor.

Ben Turbox kullanıyorum onda bile bir şey olmadı 2 yıldır 😄
 
Yatağa yatıp uyumak yerine birden bayılmayı veya anestezi almayı nasıl tercih etmiyorsak kullandığımız elektronik cihazlarda da belirlenmiş bir kapatma senaryosu/yöntemi var ise onu kullanmalıyız.

Ek olarak açtığında sorun yok ise problem olmamıştır. Ve bir seferden bir şey olmaz şeklinde bir mantık da çağ dışıdır. 1000 kere yapmak zarar vermez ama o ilk deneme belki bozar cihazı. Bu belirsizdir. Belirli bir adedi veya sayacı yoktur.
 
Evet. Tek seferden olmaz ama devamlı yapma. Arkadaşım defalarca uyardı ekran kartını yakarsın diye, öyle saçmalık mı olur ne alaka diyip devam ettim her seferinde fişten çekmeye. Ekran kartını elime aldım sonunda.
 

Geri
Yukarı