Çözüldü PC Açıldıktan 5-10 Dk Sonra Görüntü Gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MXMaster

Hectopat
Katılım
28 Kasım 2018
Mesajlar
244
Çözümler
2
1 haftadır sistem kapalıydı. Eve dönünce sistemi ilk açtığımda 3-5 saat sonra ekrandaki görüntü tamamen gitti, monitör ışığı maviden turuncuya döndü, no signal verdi, arkaplanda bilgisayar açık, uyku modunda da değil. Sadece ekranda görüntü yok.

Ekran kartını çıkarıp, HDMI kablosunu Onboard ekran kartına taktığımda her şekilde görüntü geliyor. (hatta neredeyse 3-5 gündür bu şekilde kullanıyorum.)
Ekran Kartını tekrar takıp, bilgisayara reset attığımda, sistem başlıyor, ekranda sorun yok, 5-10 dk. içinde yine görüntü gidiyor.

Bu işlemleri 3-4 kere tekrarladım. Ekran kartını takıyorum, reset atıyorum, görüntü geliyor, 10 dk sonra ekrandaki görüntü gidiyor. Başka kasalarda denedik, aynı şekilde bilgisayar normal açılıyor, 5-10 dk. sonra görüntü gidiyor.

Fanlara baktığımda bir tanesinin akordu kaymış gibi dönüyordu, tam yuvarlak dönüş yapmıyordu ama çalışıyorlardı.

Sürücüdendir desem, belli ki değil.
Bios desek, değildir.
Kablodan desek, o da değil.
Uyku modu da değil.
Sıcaklık desem, kasanın içi buz gibi zaten.

Mantığiken düşününce ilk açılışta görüntünün gelip 5-10 dk sonra gitmesi bana hiç mantıklı gelmiyor.

Bu durumu yaşayan, ilgilenecek birisi varsa çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PSU daha yüksek ihtimal diyorum bu durumda.

2.kez garantiye giden ekran kartına bakmışlar ve sorun bulamamışlar. 2buçuk saat kontrol edip hatta video çekip göndermişler. Ekran kartı elime ulaştığından beri hiç görüntü kaybı yok. Birşeylik var bu işte ama anlamadım.
Bu dediğiniz gibi değil de, ben benimle aynı sistemi alan arkadaşımın kasasında denedik ekran kartını. Aynı sorun orada da oldu ama onun ekran kartında böyle bir sorun olmuyor. Herşeyimiz aynı ama sorun ne?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sıkıntı ekran kartınızla direk olarak ilgilidir, çünkü PSU veya anakartı ile ilgili olsaydı, onboard ekran kartındayken de görüntü bir müddet sonra kesinlikle giderdi. Bu durum sadece ekran kartında, ilk açıldıktan bir süre sonra, kasa içinde yeterince ısınmasıyla (ancak fan soğutmasıyla hiç ilgili değildir, çünkü ekran kartının fanları bu gözleminize göre döner durumdadır) içteki bir devresini açan soğuk lehimli ve sıkıntılı iç devreleriyle kesinlikle ilgilidir. Ekran kartınızn portundaki gevşemeler veya sonradan oluşan temassızlıklarında ise kendi edindiğim deneyimlerime göre mavi ekran oluşup indirekt kapanması söz konusu olurdu, birden bu görüntünün gitmesi chipsetleriyle, bazı lehim bağlantılarının soğuk lehimli olmasıyla ilgildir. Bu ekran kartının bu şartta tamiri gerekiyor. Kolay gelsin.

Hocam buna benzer bir problem bende de vardı. 8-10 günde bir her zaman yapıyordu. Bazen ilk açılışta veya PC uykudan sonra oluyordu. Önce mouse kilitleniyordu sonra monitör "no signal" oluyordu. Klavye mouse ışığı sönüyordu, reset atmadan görüntü alamıyordum. Ekran kartı, anakart, işlemci ve RAM ServisPoint'te hala. Ekran kartı hariç her bileşen sağlam. Kart test sırasında dediğim problemi vermiş, kapasitör değişti dediler. Ne kadar işe yaramıştır bu onarım? Ne önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var, ben bulamadım. Sorun ekran kartında ama ne yapmam gerekli? Birçok adım denedim olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2.kez garantiye giden ekran kartına bakmışlar ve sorun bulamamışlar. 2buçuk saat kontrol edip hatta video çekip göndermişler. Ekran kartı elime ulaştığından beri hiç görüntü kaybı yok. Birşeylik var bu işte ama anlamadım.
Bu durumda üç ihtimal var:
  • Ekran kartınız yuvasına tam oturmuyordu, artık oturuyor
  • Ekran kartı güç bağlantısı tam oturmamıştı, artık oturuyor
  • Serviste kartı tamir ettiler ya da değiştridiler
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı