PC açılmadan restart atıyor

RealmanTurkiye

Hectopat
Daha fazla  
Oyun oynarken aniden ekran gri oldu. Bilgisayarı kapattım. Yeniden açmaya çalıştığımda ise erkan gelmedi ve bilgisayar 5-10 saniye durup tın diye bir ses geliyor ve açılmıyor. Bekledim ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Oyun oynarken aniden ekran gri oldu. Bilgisayarı kapattım. Yeniden açmaya çalıştığımda ise erkan gelmedi ve bilgisayar 5-10 saniye durup tın diye bir ses geliyor ve açılmıyor. Bekledim ama olmadı. Yardımcı olurdanız sevinirim.
Bilgisayarınızda donanım sorunu, yazılım sorunu veya virüs olabilir bilgisayarınız bundan dolayı açılmıyor olabilir.

Oyun oynarken aniden ekran gri oldu. Bilgisayarı kapattım. Yeniden açmaya çalıştığımda ise erkan gelmedi ve bilgisayar 5-10 saniye durup tın diye bir ses geliyor ve açılmıyor. Bekledim ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
İsterseniz daha detaylı yazabilirim.

Belki RAM'lerden kaynaklanıyordur dedim, yerlerini değiştirdim ama yine olmadı. SSD ve HDD'den olabilir dedim, kablolarını çıkarıp geri taktım ama hala açılmıyor. Bu sefer bilgisayar çalışıyor gibi ama yine ekran yok. Klavye ve Mouse'ın ışığı yok. Açılış seside gelmiyor.

Belki RAM'lerden kaynaklanıyordur dedim, yerlerini değiştirdim ama yine olmadı. SSD ve HDD'den olabilir dedim, kablolarını çıkarıp geri taktım ama hala açılmıyor. Bu sefer bilgisayar çalışıyor gibi ama yine ekran yok. Klavye ve Mouse'ın ışığı yok. Açılış seside gelmiyor.
Bilgisayarların kendiliğinden yeniden başlatılması birçok farklı nedenle meydana gelebilir. Bazı olası nedenler şunlardır:

1. Donanım sorunları: Bilgisayarınızın donanımında bir sorun olabilir ve bu sorun, bilgisayarın kendiliğinden yeniden başlatılmasına neden olabilir. Örneğin, bir bellek modülü bozulmuşsa, bilgisayarın düzgün çalışmasını engelleyebilir ve sistem çökebilir.
  2. Sıcaklık: Bilgisayarınızın işlemcisi veya diğer bileşenleri aşırı ısınabilir ve bu da bilgisayarın kendisini yeniden başlatmasına neden olabilir. Özellikle yük altındayken veya fanları çalışmayan bir bilgisayarın içinde bu sorun daha sık görülür.
  3. Yazılım sorunları: Bilgisayarınızdaki yazılımların bir sorunu varsa, bilgisayarınızın kendiliğinden yeniden başlatılmasına neden olabilir. Örneğin, bir sürücü güncellemesi yüklendikten sonra sistem çökebilir veya bir programın hatalı bir şekilde çalışması nedeniyle bilgisayarınızda sorunlar yaşanabilir.
  4. Virüsler: Bilgisayarınızda virüs veya kötü amaçlı yazılım varsa, bilgisayarınızın kendiliğinden yeniden başlatılmasına neden olabilir. Virüsler, bilgisayarınızın işletim sistemini veya diğer bileşenlerini etkileyebilir ve sorunlara neden olabilir.
  5. Güç kaynağı sorunları: Bilgisayarınızdaki güç kaynağı bir sorun yaşarsa, bilgisayarınız kendiliğinden yeniden başlatılabilir. Örneğin, güç kaynağı aşırı yüklendiğinde veya bir sorun yaşadığında, bilgisayarınızın çalışması engellenebilir.
Bu sorunların çözümü, sorunun kaynağına bağlıdır. Donanım sorunları için, bozuk bir bileşenin değiştirilmesi gerekebilir. Sıcaklık sorunları için, daha iyi bir soğutma çözümü (örneğin, daha büyük bir fan veya sıvı soğutma) kullanılabilir. Yazılım sorunları için, bir sistem geri yükleme veya yazılım güncellemesi yararlı olabilir. Virüsler için, bir anti-virüs yazılımı kullanmak veya sistemi yeniden yüklemek gerekebilir. Güç kaynağı sorunları için, güç kaynağının değiştirilmesi gerekebilir

Hocam, acaba termal macundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Evet, bilgisayarın kendini açılmadan yeniden başlatması, termal macunun sebep olabileceği bir sorun olabilir. Termal macun, bilgisayarın işlemcisi ve soğutucusu arasındaki ısıyı iletmek için kullanılır ve zamanla kuruyabilir veya bozulabilir. Bu durumda, işlemci aşırı ısınabilir ve bilgisayarın kendisini yeniden başlatmasına neden olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı