karaca192837
Picopat
Daha fazla  

Sorun durduk yere başladı bilgisayarcıya götürdüm dedi anakart arızalı vs başkasına götürdüm dedi anakart yanmış işlemci arızalı görüntü vermyior gittim anakart aldım duruyor kutusunu yırttım yanlışlıkla iade edilmez zaten. Eski anakartı kullanıyorum tek RAM çalıştırabilidim sonra ekran kartını görmedi ekran kartsız gibi kullandım oyun açmıyor sadece Google falan bir süre sonra log ekranında donup birkaç dakika sonra giriş yapmaya başladı. Uyku MDO'u yok ayrıca 60Hz takılı kaldı 240Hz yapamadım ekran kartını algılamadığını orada anladım sonra baktım Aygıt Yöneticisi'nden falan baua uğraştım yapamadım. Bir gün durduk yere düzeldi anlamadım ekran kartını algıladı log ekranında donmadan açılmıştı 240 Hz yaptım ayarladım tam sevindim şansıma elektrikler gitti ondan sonra yarım saat beklesemde açılmadı log ekranında dondu kaldı. Başka ekran kartı ile denedim açıldı ama 2K monitörde görüntü alamadım dönüştürücü ile çalıştırdım. Eski anakart 2 GB falandır Max fanı bile yok siz düşünün. Eski monitör vardı ona denedim ekran kartını bayağı sorunsuz çalıştırdı. Log ekranında donmadan takılmadan tak açtı kendi çözünürlülüğünde. Ekran kartını da okudu. Ben ekran kartının Drive'lerını sildim uygulamadan öyle geri taktım görüntü verdi 2K monitörde ama çözünürlülük düşüktü kendi çözünülülüğüne getiremedim. Driver kurarkende siyah ekran aldım bekledim bekledim olmadı saldım o yüzden. Ekran kartında sorun herhalde ama tam olarak sorun nedir? Başta 2 RAM çalışmazken tek RAM'la ekran kartı sorunsuz çalıştı. Sonra ekran kartını algılamadı sadece görüntü verdi oyuna girince 3 5 FPS aldım normal olarak. Bir süre sonra kendi kendine düzeldi algıladı. Elektrik gidince eski ekran kartı ile devam ediyorum 2 RAM'la çalışıyor şimdi bu ekran kartının ne sorunundan kaynaklı. Birisini aradım termal macun olabilir dendi bazen ısınıp kapatıyormuş kendini veya çalıştırmıyormuş bundan kaynaklı olabilir mi? Termal macununa hiç baktırmadım çünkü veya kısa devre yaptıran bir sorun olabilir mi? Diğer türlü VRAM'da sorun varsa o pahalıya patlıyor onun yerine ekran kartı almak daha mantıklı zaten eski ekran kartı işimi gayet görüyordu ama. Bu sorunu anlayan ve kendim yapabileceğim bir şey var mı aklınıza gelen veya yaşayan yardımcı olursa sevinirim ekran kartı GTX 1060 ASUS GeForce STRIX modeli 3 fan.