PC aniden kapanıyor

Kasa ve PSU Corsair spec Delta 550w 90+
Ekran kartı MSI rx570 4gb
İşlemci r5 2600 , anakart b450 s2h
Şuan stress testi yapıyorum furmark ile ve 70 derece
1920x1080 çözünürlükte fhd standartında test ettim sonu bu:Eki Görüntüle 476398
Test yaparken ekranda herhangi bir bozulma, nokta belirmesi, görüntü kayması, yırtılması oluşmadıysa problem gözükmüyor ama yaşadığınız sorunlar ekran kartını gösteriyor. Biraz frekansları düşürerek öyle test edin.

Kapandığı anda Ekran Kartının ve İşlemcinin Sıcaklığını kontrol edin.
Eğer ekran kartı hiçbir şey yapmadığın halde cayır cayır yanıyorsa o ekran kartı gitmiştir.
Arıza tamiri yaptırabilirsin lakin o ekran kartı ne kadar dayanır bilememem.
İşlemci Çok ısınıyorsa Bilgisayarı kapat ve fanını sök.
Söktükten sonra Termal Macuna bir bak.,
Termal Macun nedir diye sorarsan(Hayatımda ilk defa PC sahibi oldum dedin o yüzden yazıyorum bunları)
Kurumuş ise böyledir:
indir (1).jpg

Eğer böyleyse koş hemen bir tane Termal macun al ve sür.

Eğer Termal Macun'da da sıkıntı yoksa Fanını temizlettir.
Bilgisayarcıya gidip fanın içini temizlettir,temizlettirirken de yanında ol.
Eğer uzun zamanca temizlik yapmadıysan yün topağı gibi pislikler ortaya çıkabilir bu da işlemci fanının İşlemci'yi yeteri kadar soğutamaması sonucunu doğuruyor.
Bu Ram'den de kaynaklı olabilir diye düşünüyorum o yüzden:
Eline bir silgi al,Ramleri çıkar ve ramlerin alt kısımlarını yavaşça sil.
Sonra ramleri yeniden tak ve bir daha dene bakalım sorun Ram'den miymiş...

Benden bu kadar denedikten sonra gözlemlediklerini bana anlatırsan daha detaylı yardımcı olabileceğim.

Kapandığı anda Ekran Kartının ve İşlemcinin Sıcaklığını kontrol edin.
Eğer ekran kartı hiçbir şey yapmadığın halde cayır cayır yanıyorsa o ekran kartı gitmiştir.
Arıza tamiri yaptırabilirsin lakin o ekran kartı ne kadar dayanır bilememem.
İşlemci Çok ısınıyorsa Bilgisayarı kapat ve fanını sök.
Söktükten sonra Termal Macuna bir bak.,
Termal Macun nedir diye sorarsan(Hayatımda ilk defa PC sahibi oldum dedin o yüzden yazıyorum bunları)
Kurumuş ise böyledir:
Eki Görüntüle 476402
Eğer böyleyse koş hemen bir tane Termal macun al ve sür.

Eğer Termal Macun'da da sıkıntı yoksa Fanını temizlettir.
Bilgisayarcıya gidip fanın içini temizlettir,temizlettirirken de yanında ol.
Eğer uzun zamanca temizlik yapmadıysan yün topağı gibi pislikler ortaya çıkabilir bu da işlemci fanının İşlemci'yi yeteri kadar soğutamaması sonucunu doğuruyor.
Bu Ram'den de kaynaklı olabilir diye düşünüyorum o yüzden:
Eline bir silgi al,Ramleri çıkar ve ramlerin alt kısımlarını yavaşça sil.
Sonra ramleri yeniden tak ve bir daha dene bakalım sorun Ram'den miymiş...

Benden bu kadar denedikten sonra gözlemlediklerini bana anlatırsan daha detaylı yardımcı olabileceğim.
Bilgisayarı yeni topladım dedi.

Bilgisayari yeni aldım ama bilgilerim eski dostlar. Şimdi PC yı açıyorum. Bazen şifre girdikten sonra ekran donuyor restart atıyor, bazen Google girdiğimde donuyor atıyor. Yani CPU ve GPU sıcaklığı 40-50 iken oluyor. Sıcaklıkta problem yok. Termal macunda da sıkıntı yok. Benim gözlenmime göre sorun Windows da. Ayrıca dün akşam bios güncelleme gelmiş güncelleyeyim dedim belki düzelir diye. %100 oldu ve 5 saniye içinde restart atılacak dedi. Yeniden başlattı ve anakart logosu geldi sonra mavi ekran hatası verdi. Bir sorundan dolayı Windows başlatılamiyor diye hata verdi. 10-15 defa açmayı denedim bir türlü açamadım. Sonra açmayı başardım ve şimdiye kadar almadım. Bütün sürücüler güncel bu sırada.

Kasa ve PSU Corsair spec Delta 550w 90+
Ekran kartı MSI rx570 4gb
İşlemci r5 2600 , anakart b450 s2h
Şuan stress testi yapıyorum furmark ile ve 70 derece
1920x1080 çözünürlükte fhd standartında test ettim sonu bu:Eki Görüntüle 476398
Reis sadece Google açık görüyorum ve 77 çalışıyor termal macunun iletkenligi bozulmuş yeni bı termal macunu ile yenile düzelecektir şimdiden kolay gelsin

Reis sadece Google açık görüyorum ve 77 çalışıyor termal macunun iletkenligi bozulmuş yeni bı termal macunu ile yenile düzelecektir şimdiden kolay gelsin
furmark ile test ettim testin sonucu o
Arkadaşlar az önce yine oldu. bir an mouse dondu ekran kilitlendi ve fanlar hızlı hızlı dönmeye başladı. Kapattım açtım. Yardım eder misiniz nasıl çözebilliriz.?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı