PC boşta fazla RAM kullanıyor

Spitonex

Decapat
Daha fazla  
Birkaç gün önce fark ettim bu sorunu sadece Chrome ve Discord açıkken 4,6 5 GB civarında RAM kullanıyor. Valorant oynarkende 9,6 civarına çıkıyor 16 GB RAM'e sahibim normal olduğunu düşünmüyorum bu kullanımın, arada sırada 10,15 saniyelik bir donmada oluyor Valorant'ta sonrasında ise düzeliyor. Ekran kartımda boşta 60 derece olarak çalışıyor neden böyle olduğunu anlayamadım dün sıfırladım ancak hala düzelmedi üstüne virüs taraması yaptım ve RAM'de sorun olup olmadığınıda test ettim hala aynı çözemedim yardımcı olabilir misiniz acaba?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-24 154458.jpg
    Ekran görüntüsü 2024-08-24 154458.jpg
    79,4 KB · Görüntüleme: 48
  • 2.jpg
    2.jpg
    80,5 KB · Görüntüleme: 45
Bende de oluyordu sonra mining virüsü olduğunu gördüm format atınca sorun düzeldi. Windows 10, 11'e göre daha az RAM kullanıyor bu arada. Görsel efektler falan.
(Ayrica RAM kullanımı oyunda yüksek olabilir kullanmak için var nasıl olsa.)

Birkaç gün önce fark ettim bu sorunu sadece Chrome ve Discord açıkken 4,6 5 GB civarında RAM kullanıyor. Valorant oynarkende 9,6 civarına çıkıyor 16 GB RAM'e sahibim normal olduğunu düşünmüyorum bu kullanımın, arada sırada 10,15 saniyelik bir donmada oluyor Valorant'ta sonrasında ise düzeliyor. Ekran kartımda boşta 60 derece olarak çalışıyor neden böyle olduğunu anlayamadım dün sıfırladım ancak hala düzelmedi üstüne virüs taraması yaptım ve RAM'de sorun olup olmadığınıda test ettim hala aynı çözemedim yardımcı olabilir misiniz acaba?

RAM kullanımı normal Valorant 3 GB'ye yakın RAM kullanıyor mape göre değişir 1-2 GB oynar 10 GB kullanım normal ama ekran kartın boşta 60 derecedeyse asıl sorun onda RAM'e çok takılma. Ekran kartını 2. el mi aldın?

Bence normal hatta bende 9,2 GB RAM kullanılıyor Opera GX ve Discord açıkken.

RAM kullanımı normal Valorant 3 GB'ye yakın RAM kullanıyor mape göre değişir 1-2 GB oynar 10 GB kullanım normal ama ekran kartın boşta 60 derecedeyse asıl sorun onda RAM'e çok takılma. Ekran kartını 2. el mi aldın?
hayır 0 olarak aldım.bu pcyi tebilon üzerinden tüm parçalar dahil 0 olarak 3 ay öncesinde aldım.ekran kartım gigabyte ın 3 fanlı rx6600 modeli.

Bence normal hatta bende 9,2 GB RAM kullanılıyor Opera GX ve Discord açıkken.

Opera GX kullanmak çok büyük hata hocam yapılan reklamlarda görüldüğü gibi bir tarayıcı değil 2 GB kullanım versen donacak kapasitede bir tarayıcı Chrome'dan istediğiniz kadar site açın onun kadar kullanamaz istesede, önceden kullandığım için ara ara dosya geçiremediğim için kullanıyorum çok yavaş geliyor Chrome'dan sonra.

Hayır 0 olarak aldım. Bu PC'yi Tebilon üzerinden tüm parçalar dahil 0 olarak 3 ay öncesinde aldım.

Ekran kartının 60 derece olması kötü oyun içerisinde 80-85 dereceyi geçiyorsa ömrü çok uzun olmayabilir.

Opera GX kullanmak çok büyük hata hocam yapılan reklamlarda görüldüğü gibi bir tarayıcı değil 2 GB kullanım versen donacak kapasitede bir tarayıcı Chrome'dan istediğiniz kadar site açın onun kadar kullanamaz istesede, önceden kullandığım için ara ara dosya geçiremediğim için kullanıyorum çok yavaş geliyor Chrome'dan sonra.

Hocam Chrome hızlı eyvallah ama benim için Opera'da yavaş gelmiyor ve nasıl diyeyim bence Opera GX kullanmak daha pratik. Örneğin bir dizi izliyorsun sonra Opera'yı kapatıyorsun açtığında bütün sayfalar yeniden geliyor falan sonra istediğin şekilde ayarlayabiliyorsun tarayıcıyı o yüzden kullanıyorum. RAM'dan yana sıkıntım yok olsaydı dediğiniz gibi Chrome kullanabilirdim 32 GB RAM'ım var.

Ekran kartının 60 derece olması kötü oyun içerisinde 80-85 dereceyi geçiyorsa ömrü çok uzun olmayabilir.
80 e geldiğini hiç görmedim genelde rust valorant tarzı oyunlar oynuyorum ve max 70 72 dereceleri gördüm.

bende de durum benzer, gün geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe sistemlerimizde ki kullanım da artıyor sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı