PC Boştayken Görüntü Gitmesi

eceakkuş

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayarı masaüstünde bırakıp odadan çıkmıştım. 10 dakika sonra geldiğimde görüntü, klavyenin ışıkları ve mousenin ışığı gitmiş. Acaba sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Banada oluyordu aynısı sistemi ilk topladığımda. Baya araştırdım bazen boşta önce ekran donup kalıyor sonra ekran gidiyor ama kasa çalışıyordu. BIOS'da PSU idle Control ayarını seçili olandan öbürüne geçirdim uzun zamandır sadece 1 kere oldu. Kesin çözümünü hala araştırıyorum. Laptop mu masaüstü mü kullanıyorsunuz ayrıca sistem parçalarını yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

Bu yazdığımı deneyin.

@XandeR12 ekran kartı kablosunu çıkardım taktım gelmedi monitör klavye mouse de görüntü ışık yoktu. PC uyku modunda değildi fanlar dönüyordu.
@RotasızBey hayır görüntü gelmedi PC'yi düğmesinden kapatıp açınca görüntü geldi anakartım arızalı olabilir mi?

Öncelikle güç seçenekleri bölümünden her şeyi kapatın bir süre sisteminizi sınayın aynı sorunla karşılaşmazsınız umarım.

@TerabyteForever Windows 10 toplama PC.
Anakartımın arızalı olma ihtimali ya da ekran kartının bozuk olma ihtimali var mı klavye ışığı mouse ışığı gitmişti kablolalarını çıkartıp takınca geri geldi. Ama monitöre görüntü hala gelmemişti. Ekran kartı kablosunu çıkartıp taktım yine görüntü gelmedi. PC tuşundan kapattım açtım geldi görüntü neden yaptı.

FurMark ve OCCT'de testler yapın. 10 dk yeterlidir. OCCT'de Power testi uygulayın. Memtest86 ile belleklerinizi test edin. BIOS sürümünüz en güncel ise downgrade edin. Eski bir sürüm BIOS varsa güncelleyin. 1 saat kadar sisteminizi,sisteminizde yüklü olan oyunlarla test edin. Bu testler sırasında ve oyun oynarken sorun gözlemlemezseniz sorun sürücülerle alakalı veya BIOS sürümü ile ilgilidir.Test sırasında kapanma olursa donanımsal bir problem olabilir.

@ahmet inanoğlu PC boşta idi Chrome'de şarkı açıktı geldiğim de mouse, klavye ve monitör çalışmıyordu klavyem de falan ışık yoktu ekran kartı kablosunu çıkardım taktım gelmedi. PC kapattım tuşundan açtım görüntü geldi.

@ahmet inanoğlu PC boşta idi Chrome'de şarkı açıktı geldiğim de mouse, klavye ve monitör çalışmıyordu klavyem de falan ışık yoktu ekran kartı kablosunu çıkardım taktım gelmedi. PC kapattım tuşundan açtım görüntü geldi.

Ekran kartı AMD'mi? Eğer AMD ise marka model belirtin. Yüklü olan sürücü nedir? Normal şartlarda kablo takıp çıkartma ile görüntü gelmesi gerekirdi. Fakat klavye, mouse ışığı yanmıyordu demişsiniz. Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power hatası var mı? Eğer varsa dediğim testleri uygulayın. Sorun gözlemlemez iseniz, yazılımsal bir sorun vardır. BIOS sürümünü kontrol etmekte fayda var. Bu tip sorunlar her zaman donanımsal olmayabiliyor. BIOS sürümünden kaynaklı yaşayanları da gördüm çünkü sosyalde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı