PC çalışıyor ama görüntü yok

Paparosa

Femtopat
Merhabalar arkadaşlar, size geçenlerde yaşadığım ve hala çözmeyi başaramadığım bir konu hakkında danışacaktım. Geçen gün bir anda ekranda artefakt çıkıp ekran siyah renge büründü ilk başta fakat bilgisayar açık ve işlem yapmaya devam ediyordu. Sonrasında laptopu kapatıp açtığımda ekran tekrardan geliyordu. En son olarak harici bir monitöre bağladım bilgisayarı ve hiçbir artefakt ve sıkıntı çıkmadı ve bilgisayarı kullanabiliyordum.

Ben monitörle alakalı bir problem olduğunu düşünmekteyim yorumlara açığım teşekkürler.
Bilgisayarın özellikleri NVIDIA GeForce 1070 Ti 8 GB, i7700HQ, 16 GB RAM.

Son düzenleme:
Monitörle alakalı bir problem. Diğer monitörde görüntü vermeseydi ekran kartı diyecektim ya da işlemci ısınması diyecektim.Servisine göstermekte fayda var .

led panel ile anakart bağlantısını sağlayan kablodan olabilir, panel arızası olabilir, panel arızası ise kendiniz internetten yenisini sipariş edip taksanız dışarıda bir yerde yaptırmaktan bi tık daha ucuza gelir, ara bağlantı kablosundan ise daha ucuz bir masraf çıkarır kablodan olma ihtimali daha yüksek gibi, her iki koşulda da bu parçaları temin etmeniz lazım.

Monitörle alakalı bir problem. Diğer monitörde görüntü vermeseydi ekran kartı diyecektim ya da işlemci ısınması diyecektim. Servisine göstermekte fayda var.

İlk başta bilgisayarı açtığımda bir fan çalışmıyordu dedim herhalde fandan diye ısınma kaynaklı yenisini taktım devam ediyordu işte servise götürdüğümde bana chipset ve ekran kartı almamı söylediler ( klasik ASUS teknik servisi ) bu durumda 5 bine patlıyordu. Şimdi LED panel ile anakart bağlantısını kontrol edeceğim olmaz ise panel sipariş edeceğim.
Kablonun çıktığı yerde korozyon olmuş olabilir diye düşünmüştüm bir de son olarak.
Laptopun menteşe kısmında ekrana giden bir kablo var. Sorunların büyük çoğunluğu bu kablo temassızlık yaptığında oluşur.

Korozyon olabilir diye düşünüyorum kontrol edeceğim her şeyi panel ile alakalı birazdan, ASUS laptopların sorunuymuş galiba.

Bu kablo anakarttan led panele geçerken menteşe kısmından geçer bazı durumlarda menteşeler bu kabloya zarar verebiliyor.

Bu kablo anakarttan LED panele geçerken menteşe kısmından geçer bazı durumlarda menteşeler bu kabloya zarar verebiliyor.

Evet dediğiniz gibi menteşeyi kontrol ettiğimde kablonun küçük bir miktar aşınmış olduğunu gözlemledim kaynağı bu herhalde diye düşünüyorum yarın değişimini yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…