PC çalışıyor fakat görüntü yok

Buğra Taşçı

Centipat
Bilgisayarım ilginç bir şekilde açılmıyor. Fanlar çalışıyor, ekran kartı, HDD, RAM de işlemci sıcaklıkları artıyor ama görüntü yok aynı zamanda anakartın üzerindeki 1 2 3 4 numaralı LED'ler (yeşil olanlar da kırmızı olanlar da) yanıyor ve bilgisayar kapanmıyor, LED'ler yanmaya fanlar dönmeye devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.

Bilgisayarım ilginç bir şekilde açılmıyor. Fanlar çalışıyor, ekran kartı, HDD, RAM de işlemci sıcaklıkları artıyor ama görüntü yok aynı zamanda anakartın üzerindeki 1 2 3 4 numaralı LED'ler (yeşil olanlar da kırmızı olanlar da) yanıyor ve bilgisayar kapanmıyor, LED'ler yanmaya fanlar dönmeye devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.
Bios sıfırlamayı deneyin. Bios pilini çıkarıp 2 - 3 dk bekleyip tekrar takın. Sonra pc yi açın. Bu zahmete girmişken ramların ekran kartının bağlantılarını kontrol edin.

Bios pilinden sonra. Görüntüyü anakart üzerinden almayı dener misin ? Vga ya da Dvı kablosunu anakart girişine takacaksın bilmiyor isen.

Aslında anakarttan şüpeleniyorum. TV bagladım yok. Monitöre bağladım yok. Diğer bir TV bagladım yine yok. Sistem acılırken bip sesi gelince ASUS yazısını görüyordum ve hemen ardından klavye ışıkları yanıyordu. Şimdi hiçbir tepki yok ne ışıl ne de logo.
BIOS pilini çıkartıp işe gittiğimden dolayı PC öglece bıraktım Duracell pil aldım taktım ve PC açıldı her şey normal. BIOS ekranına girip ayarlarımı yeniden düzenledim.

Konu: Çözüldü: PC çalışıyor fakat görüntü yok

Bu sorun benim başıma aşırı sık geliyor, özellikle prizi çekip bilgisayarı kapattıktan sonra her açmaya çalıştığımda oluyor. Ben halen çözümünü bulabilmiş değilim ancak şu yolları deniyorum birinde mutlaka çözülüyor;

Bios pilini çıkarıp 10 dakika bekleyip geri takıyorum. RAM'leri çıkarıp tekrar takıyorum, yer değiştiriyorum. Monitörle ekran kartı arasındaki kabloyu değiştiriyorum.. Her zaman bu tip şeyleri deniyorum ve birinde mutlaka çözülüyor, anlam veremedim.

Bu sorun benim başıma aşırı sık geliyor, özellikle prizi çekip bilgisayarı kapattıktan sonra her açmaya çalıştığımda oluyor. Ben halen çözümünü bulabilmiş değilim ancak şu yolları deniyorum birinde mutlaka çözülüyor;

BIOS pilini çıkarıp 10 dakika bekleyip geri takıyorum. RAM'leri çıkarıp tekrar takıyorum, yer değiştiriyorum. Monitörle ekran kartı arasındaki kabloyu değiştiriyorum. Her zaman bu tip şeyleri deniyorum ve birinde mutlaka çözülüyor, anlam veremedim.

Bu konudakileri deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı