PC Cooler W120 İşlemci Soğutucusu İncelemesi

Hız aşırma ile uğraşan ya da eski model aşırı ısınan işlemcilerden kullanan hemen hemen herkesin ihtiyaç duyduğu bilgisayar malzemesi. İşlemci soğutucusunun önemi, bilgisayarın kalbi diyebileceğimiz işlemcinin direk olarak performansını etkileyebiliyor olmasından kaynaklanıyor. Özellikle şu yaz sıcaklarında yetersiz kalabilecek stok soğutucular, işlemcide belli başlı uygulamalarda performans kaybına yol açabileceği gibi, bilgisayarın kendi kendine reset atmasına da sebep olabilir.

Standart bir soğutucudan fazlası
W120, sadece bu ısınmaların ve reset atmaların önüne geçmeyi amaçlayan orta seviye bir soğutucu değil. Aksine, biraz daha işin ehli olan hız aşırmacılara hitap ediyor. İlk bakışta iriliği, ele alındığı zaman ağırlığıyla şaşırtan soğutucu, aslında çift işlevli bir ürün. Zira normalde soğutucular, sadece hava soğutmaya yönelik iş yaparlar. Üzerlerinde bir, iki veya üç tane fan barındırarak, belirli miktarda gürültüye sebep olarak, iyi sayılabilecek bir soğutma performansı sergileyebiliyorlar. Ya da sıvı soğutma sistemi kullananlar, işlemcinin üzerine minik bir parça takarak daha düşük ısılarda çalışmasını mümkün kılabiliyorlar.

PC Cooler W120, her ikisini de bir arada kullanabilen bir ürün. Üzerindeki metal yapraklar ve ısı boruları aracılığıyla standart soğutmayı gerçekleştiriyorken, üst tarafa takılabilen minik aparatlar aracılığıyla kendi çapında bir sıvı soğutma sistemine dönüşüyor. Normalde bir sıvı soğutma sistemi satın aldığınızda, sıvıyı üzerinden geçirerek soğutma sağlayacağınız bir fana ihtiyaç duyarsınız. Bu üründe, öyle bir fana ihtiyaç duymadan direk olarak üzerindeki fandan faydalanabiliyorsunuz. Ürün, bu açıdan bir hayli ilginç.

Bu sayede sadece bir su popması satın alarak, PC Cooler W120 ile beraber sıvı soğutma sistemine sahip olabiliyorsunuz. Ürün, bu rahatlığıyla dikkat çekiyor.
614871372549400279.jpg

Dev gibi soğutucu
120 x 120 x 25 mm boyutlarındaki fan, 162 x 144 x 82 mm boyutlarındaki soğutucuya monte edilmiş. 44 tane alüminyum yaprağa sahip olan soğutucunun içerisinden 5 tane ısı borusu geçiyor. Bu ısı borularının yanı sıra, 4 tane de sıvı iletim borusu, sıvı soğutma sistemi olarak kullanılmak üzere hazırda bekliyor. Tek yapılması gereken, üst tarafta yer alan deliklere beraberinde gelen aparatları eklemek.

Önce soğutucu, sonra pompa
PC Cooler W120, "Şimdi satın alayım, sonra sıvı soğutmayla da kullanırım" diyen kullanıcılar için tercih edilesi. Ortalama 180 lira seviyesinde satılan cihazı, pompa eklemesiyle beraber uygun fiyatlı bir sıvı soğutma sistemi olarak kullanabilirsiniz. Tek sorunu, 920 gram kadar olan ağırlığı...
Kaynak:
PC Cooler W120 işlemci soğutucusu - İncelemeler - Donanım Diğer|Teknokulis | Teknolojinin Kısayolu
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı