Çözüldü PC güç tuşuna basıldığında açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusufisuf

Kilopat
Daha fazla  
PC ile oynarken bir anda kapandı. Ondan sonra açmaya denedik ama açılmadı. PSU'dan olabileceğini düşünüp farklı bir PSU ile denedim ama yine açılmadı. Her iki PSU'yu anakart üzerinden de çalıştırmayı denedim kontrol kalemiyle ama yine çalışmadı. Ama anakart üzerindeki Power bölümünün ucuna dokunduğumda kontrol kaleminin ışığı yanıyor. Sorun neden kaynaklı olabilir? Nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir PSU ile de denedim yine çalışmadı hocam.

Sistemden bağımsız nasıl çalıştıracağım?

Sisteme bağlı olan tüm kabloları anakart HDD vs hepsini ayır.
24 pin soketteki yeşil kablo ile siyah kabloların herhangi birisini ataş gibi bir şeyyle kısa devre yaptır.
Power'in fanı dönerse sorun yok.

Hocam kusura bakma konuyu hortlatıyorum ama şu an aynı problemi ben de yaşıyorum. Acaba sorunu çözdüysen nasıl çözdün anlatabilir misin?

Hocam sorun güç kablosundaymış. Değiştirdim düzeldi senin sorunu bilemem.
Sağ olasın hocam o kadar zaman geçmiş cevap verdin yine de. Ben de denedim işe yaramadı maalesef. Teşekkürler yine de.

Sağ olasın hocam o kadar zaman geçmiş cevap verdin yine de. Ben de denedim işe yaramadı maalesef. Teşekkürler yine de.

Mail'den bir şey bakacaktım oradan gördüm yoksa girmiyorum foruma :) inşallah çözersin sorunu hocam. Bende her yolu denemiştim kablodan olacağı aklıma gelmemişti. Az daha anakartı değiştiriyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı