PC Hocası Venom V6 alınır mı?

Windows kurulu şekilde mi yolladılar hocam. Kasa içi işçilik nasıl? Sıvı soğutucuyu falan güzel takmışlar mı? Kasa içi ve genel fotoğraf atabilir misin?

Windows işletim sürümünü seçmedim saglamlisans üzerinden lisans aldım seçmememe rağmen Windows 11 Pro kurulmuş kasa içi işçilik süper gerçekten hayran kaldım ekran kartı kablolarını bile takacağımı bildiklerine rağmen cırt atmışlar.
 
İşçilik güzel ben sistemi kurduğumda test fotoğraflarını masaüstüne koymuşlar. A620M-K anakartta soğutma blogu olmadığı için SSD ısınıyor onun için SSD soğutucu almam gerek.
120mm soğutucu yeterli şu an 5 7600 için.
Sistem testlerini koyarım.
@Lvorexn
Hocam sende Armoury Crate Fan Xpert'te fanlar kaç tane gözüküyor bende CPU fanı ve chasis fan gözüküyor ama kasa önünde 3 tane fan var onları göremiyorum. İnternetten araştırdığıma göre PSU'ya bağlanan fanlar gözükmüyormuş o chasis fanı ayarlarsan hepsi ona uyuyormuş. Sende de öyle mi acaba?
 

Dosya Ekleri

  • serhat çil-et246347-ö.png
    serhat çil-et246347-ö.png
    392,6 KB · Görüntüleme: 20
  • Ek Açıklama 2024-05-19 070646.png
    Ek Açıklama 2024-05-19 070646.png
    636,6 KB · Görüntüleme: 25
Bir şey sorabilir miyim bende bu sistemi almayı düşünüyorum ve kesinlikle ram ve ssd yükseltmesi yapacağım. Ssd de 1tb goodram seçeneğini seçeceğim. Ama ramde kararsız kaldım yani sizce corsair cl40 5200mhz mi almalıyım yoksa tforce 5600mhz 32cl mi? Siz yaptığınız geliştirmelerden memnun musunuz veya önereceğiniz bir şey var mıdır?
 
@BilmemNe53
Hocam ben SSD'ye işletim sistemi kuracağım için DRAM'li ve TLC NAND'lı 1 TB Corsair MP600 Pro nh seçtim. Fakat bu SSD ısınan bir model ve anakartta soğutucu bulunmadığından ekstradan M.2 2280 SSD soğutucu siparişi verdim. RAM'i upgrade etmedim çünkü diğer opsiyonlar iyi değil ve pahalı. Eğer 16 GB RAM ileride yetmezse bunları satıp öyle 1x32 RAM gibi almayı düşünüyorum. Kasanın soğutması güzel içindeki PF700W PSU ile geliyor. PF700W giriş seviye bir PSU fakat idare eder diye düşünüyorum. F/P açısından iyi bir kasa.
Kısaca SSD de işletim sistemi kuracaksan TLC NAND ve DRAM'li olmasına dikkat et diğer seçeneklerde var mı pek bakmadım açıkçası.
RAM içinse diğer seçeneklere fazladan para verilmez açıkçası mesela https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...0-ax5u6000c3016g-clarbk-fiyati,245824193.html
Bu RAM hepsinden iyi CL değeri düşük ve MHz değeri yüksek fakat yükseltme seçeneklerinde yok. Ama tamamen bütçene bağlı istersen ikisini de geliştirip alabilirsin üzmez yani.
 
Son düzenleme:
@BilmemNe53
Hocam ben ssdye işletim sistemi kuracağım için Dramli ve TLC nand'lı 1 TB Corsair MP600 Pro nh seçtim.Fakat bu ssd ısınan bir model ve anakartta soğutucu bulunmadığından ekstradan m.2 2280 ssd soğutucu siparişi verdim.Rami upgrade etmedim çünkü diğer opsiyonlar iyi değil ve pahalı. eğer 16 gb ram ilerde yetmezse bunları satıp öyle 1x32 ram gibi almayı düşünüyorum.
2 bin 100 lira farka anakarti bir üst model ile yükseltip almak daha iyi olacak sanırım.
Peki genel anlamda memnun musunuz sistemden? Herhangi bir eleştiriniz var mı sistem ya da firma hakkında?
 
Goodram ssdnin dramli ve tlc nandlı olup olmadığını nasıl anlayacağım yani sinerjinin kendi sitesinde teknik özellikler kısmında belirtilmemiş. Sadece goodram ssd'nin üzerinde 3D nand yazıyor.
 
Son düzenleme:
@uags1905
Hocam bana sistem Sürat Kargo ile geldi. Kutuda hafif yırtıklar vardı kargocuya dedim böyle alsam bir sıkıntı olur mu, ister al ister alma sen bilirsin dediler. Bende o kadar yırtıktan bir şey olmaz dedim ve aldım. Ekran kartı demonte olarak geliyor zaten. Hiçbir kırık çizik yoktu çok şükür. Sistemi çok güzel toplamışlar. Dışındaki jelatinini bile tam sökmeden yollamışlar. Kargoda bir şey olmazsa sorun olmaz. Fakat RX 7700 XT ekran kartında Full yükte hafif coil whine var fan sesinden pek duyulmuyor çok hafif, internetten araştırdığımda normal bir şeymiş. Belki size denk gelmeyebilir.
Anakartı ben overclock yapmayacağımdan yüseltmedim açıkçası internetten araştırdığımda B650M-K overclock için pek iyi değil dedikleri için yükseltme gereği duymadım. Diğer b serisi modelleri iyi olabilir, onları bilmiyorum. Bütçemi de aştığı için sadece SSD yükseltip aldım.
Sistemden gayet memnunum ben 1080p kullanıyorum 4060 Ti 8 GB modelini almadım.
Saf kas gücü olarak 7700 XT daha güçlü 4060 Ti 4070 arasına denk bir kart denebilir.
Sıcakları gayet iyi ekran kartı Max 56 dereceği işlemci ise Max 72-75 dereceyi gördü.

Goodram SSD'nin DRAM'li ve TLC NAND'lı olup olmadığını nasıl anlayacağım yani Sinerji'nin kendi sitesinde teknik özellikler kısmında belirtilmemiş. Sadece Goodram SSD'nin üzerinde 3D NAND yazıyor.

Hocam DRAM'in var olup olmadığı ve NAND tipinin ne olduğuna burada markasına ve modeline bakarak anlayabilirsin.
Bu arada eğer SSD'ye işletim sistemi kurmayacaksan DRAM'in pek önemi yok 1 TB alıp geçebilirsin.
DRAM ve TLC NAND daha iyi diye biliyorum işletim sistemi kuracaksan.
 
Son düzenleme:
Benim dediğim ssd bu listede yok o yüzden galiba drami ve tlc nand özelliklerini taşımıyor dediğinize göre. Peki siz hangi ssd yi almamı öneririrsiniz çünkü galiba sizin aldığınız ssd de çok ısınıyormuş.

@SerhatÇil siz ne düşünüyorsunuz?
 
@BilmemNe53
Goodram PX500'ün DRAM'i yok ve NAND tipi TLC eğer işletim sistemi kurmayacaksanız oyun depolamak gibiyse alınabilir.
Hocam DRAM'li ve TLC NAND'lı tek seçenek bu listede yükseltebileceğin Corsair 1 TB MP600 Pro nh gözüküyor.
Soğutucu aldım yarın gelecek onu test edip buraya yazarım.
 
@SerhatÇil beni bilgilendirdiğiniz için ve bilgilendireceğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim .

Bir de bir şey soracağım bu formda bir arkadaş windows lisansı almamasına rağmen windows lisanslı olarak bilgisayarının geldiğini söylüyor sizde de böyle oldu mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı