PC için DualSense mi, Xbox Controller mı?

Daha fazla  
Konuyu tekrar gündeme getirmek istedim, rekabetçi oyunlar oynamıyorum. Amacım kesinlikle deneyim odaklı oyunlarda kullanmak, PC uyumu daha kötü diyorlar ancak teknoloji ve deneyim istediğim için DualSense almak daha mantıklı geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC için Xbox Controller daha mantıklı gibi ama DualSense kullanmakta keyifli farklı bir öneri isterseniz kendi kullandığım Controller ı öneriyim.

8Bitdo Ultimate 2C

Satıcının kendi siteside var ben oradan almıştım sıkıntı çıkmadı.

Konuyu tekrar gündeme getirmek istedim, rekabetçi oyunlar oynamıyorum. Amacım kesinlikle deneyim odaklı oyunlarda kullanmak, PC uyumu daha kötü diyorlar ancak teknoloji ve deneyim istediğim için DualSense almak daha mantıklı geliyor.

Hocam DualSense'in bildiğim kadarıyla tam anlamda destek verdiği oyun sayısı çok az ve bende DualSense belirli bir saatten sonra elimi ağrıtmıştı. Xbox kollarının uyumluluğu neredeyse tüm oyunlarda var ve benim elimi şu ana kadar hiç ağrıtmadı yani daha ergonomik. Bana kalırsa Xbox Controller al ama o fiyat bantlarında Xbox kolundan özelliği daha iyi olan bir sürü kol var ve onları alman bence daha iyi olur.

Hocam DualSense'in bildiğim kadarıyla tam anlamda destek verdiği oyun sayısı çok az ve bende DualSense belirli bir saatten sonra elimi ağrıtmıştı. Xbox kollarının uyumluluğu neredeyse tüm oyunlarda var ve benim elimi şu ana kadar hiç ağrıtmadı yani daha ergonomik. Bana kalırsa Xbox Controller al ama o fiyat bantlarında Xbox kolundan özelliği daha iyi olan bir sürü kol var ve onları alman bence daha iyi olur.
Ergonomi konusunda dualsense bi tık eksik kalıyor o konuda katılıyorum, oldukça giriş seviyesi olan logitech f310 kullanmıştım yaklaşık 1 yıl kadar, onun tutuş rahatlığı bile dualsense'i elime aldığımda dualsense'in gerçekten ergonomi konusunda eksik olduğunu gösteriyor ancak aşırı gözüme batacak bir detay olarak görmüyorum şu anda, uyumluluk konusunda da en fazla teknolojiler için kablolu oynamak veya 3. parti yazılım kullanmak gibi ufak detaylar sıkıntı yaratabiliyor göz ardı edilebileceğini düşünüyorum xbox kolunda zaten olmayan şeyler ve hassasiyet açısından da dualsense daha önde, peki sizin bildiğiniz uyumluluk konusunda başka problemler var mı?

Ekstra bir durum yoksa dualsense tercih edeceğim.

Her ikisine de sahibim. Her ikisi de üzmez sizi ama tuş hissiyatı olarak dualsense biraz daha önde benim için.
Şu anda da dualsense tercih edeceğim gibi gözüküyor, forza horizon 5 ile uyumluluğu nasıl bilginiz var mı?

Ayrıca uyumlu olmadığı oyunlarda her şekilde kablolu oynayarak teknolojiden yararlanabilir miyim?

PC için Xbox Controller daha mantıklı gibi ama DualSense kullanmakta keyifli farklı bir öneri isterseniz kendi kullandığım Controller ı öneriyim.

8Bitdo Ultimate 2C

Satıcının kendi siteside var ben oradan almıştım sıkıntı çıkmadı.
Dualsense tercih edeceğim gibi gözüküyor hocam, attığınız kolun tasarımı çok tatlı bu arada.

Ergonomi konusunda DualSense bir tık eksik kalıyor o konuda katılıyorum, oldukça giriş seviyesi olan Logitech F310 kullanmıştım yaklaşık 1 yıl kadar, onun tutuş rahatlığı bile DualSense'i elime aldığımda DualSense'in gerçekten ergonomi konusunda eksik olduğunu gösteriyor ancak aşırı gözüme batacak bir detay olarak görmüyorum şu anda, uyumluluk konusunda da en fazla teknolojiler için kablolu oynamak veya 3. parti yazılım kullanmak gibi ufak detaylar sıkıntı yaratabiliyor göz ardı edilebileceğini düşünüyorum Xbox kolunda zaten olmayan şeyler ve hassasiyet açısından da DualSense daha önde, peki sizin bildiğiniz uyumluluk konusunda başka problemler var mı?

Ekstra bir durum yoksa DualSense tercih edeceğim.

Hocam DualSense PC ile uyumlu değil. Yani taktığınız zaman PlayStation deneyimi yaşayamayabilirsiniz. Dediğiniz gibi tuş takımlarının düzgün görünmesi için program indirip garip garip ayarlar yapıp bununla uğraşacaksınız. Ayrıca DualSense'ler kronik sorunlu kollar. Kronik sorunu da drift sorunu. Yani siz aldıktan 6 ay 1 sene sonra drift sorunu yaşayabilirsiniz. Garanti desteği bitmemişse ne hoş garantiye götürürsünüz fakat garantisi bitmemiş olsa bile tamiri için veya değişimi için uğraşmanız gerekecek. İthalatçı garantili alıyorsanız herhangi bir sorunda satıcıyla konuşacaksınız veya tamirciye götürüp ekstra masraf yapacaksınız ki DualSense pahalı bir kol. Bana kalırsa drift sorunu yaşatmayan farklı bir kol alın size öneredebilirim. Yani PlayStation markalı diye görünüşü güzel diye DualSense almanıza gerek yok tasarım açısından yine çok güzel olan kollar var. Ayrıca oyun oynadığınızda 2 saat sonra eliniz ağrımaya başladığında elinizi dinlendirmeniz gerektiğinde kolu aldığınıza pişman olursunuz. Çok istiyorsanız alın ama ben memnun kalacağınızı düşünmüyorum.

Şu anda da dualsense tercih edeceğim gibi gözüküyor, forza horizon 5 ile uyumluluğu nasıl bilginiz var mı?
Açıkcası yok ama DSX uygulamasını kullanarak hemen hemen her şeyi kullanabiliyorsunuz. Bu arada kablosuz kullanımda biraz sarj sorununuz olabilir. Xbox kolunun avantajı pilli olduğu için sarjı gerçekten uzun gidiyor.

Ergonomi konusunda DualSense bir tık eksik kalıyor o konuda katılıyorum, oldukça giriş seviyesi olan Logitech F310 kullanmıştım yaklaşık 1 yıl kadar, onun tutuş rahatlığı bile DualSense'i elime aldığımda DualSense'in gerçekten ergonomi konusunda eksik olduğunu gösteriyor ancak aşırı gözüme batacak bir detay olarak görmüyorum şu anda, uyumluluk konusunda da en fazla teknolojiler için kablolu oynamak veya 3. parti yazılım kullanmak gibi ufak detaylar sıkıntı yaratabiliyor göz ardı edilebileceğini düşünüyorum Xbox kolunda zaten olmayan şeyler ve hassasiyet açısından da DualSense daha önde, peki sizin bildiğiniz uyumluluk konusunda başka problemler var mı?

Ekstra bir durum yoksa DualSense tercih edeceğim.

Şu anda da DualSense tercih edeceğim gibi gözüküyor, Forza Horizon 5 ile uyumluluğu nasıl bilginiz var mı?

Ayrıca uyumlu olmadığı oyunlarda her şekilde kablolu oynayarak teknolojiden yararlanabilir miyim?

DualSense tercih edeceğim gibi gözüküyor hocam, attığınız kolun tasarımı çok tatlı bu arada.

Hocam bu arada uyumlu olmayan oyunlarda DualSense'in her nimetinden faydalanamazsınız sadece kol titreşir. Diğer oyunlar gibi tetiğin zor basması gibi özellikler çalışmaz. Kolunuz dümdüz Xbox kolu gibi ara sıra oyunda titrer o kadar.

Hocam DualSense PC ile uyumlu değil. Yani taktığınız zaman PlayStation deneyimi yaşayamayabilirsiniz. Dediğiniz gibi tuş takımlarının düzgün görünmesi için program indirip garip garip ayarlar yapıp bununla uğraşacaksınız. Ayrıca DualSense'ler kronik sorunlu kollar. Kronik sorunu da drift sorunu. Yani siz aldıktan 6 ay 1 sene sonra drift sorunu yaşayabilirsiniz. Garanti desteği bitmemişse ne hoş garantiye götürürsünüz fakat garantisi bitmemiş olsa bile tamiri için veya değişimi için uğraşmanız gerekecek. İthalatçı garantili alıyorsanız herhangi bir sorunda satıcıyla konuşacaksınız veya tamirciye götürüp ekstra masraf yapacaksınız ki DualSense pahalı bir kol. Bana kalırsa drift sorunu yaşatmayan farklı bir kol alın size öneredebilirim. Yani PlayStation markalı diye görünüşü güzel diye DualSense almanıza gerek yok tasarım açısından yine çok güzel olan kollar var. Ayrıca oyun oynadığınızda 2 saat sonra eliniz ağrımaya başladığında elinizi dinlendirmeniz gerektiğinde kolu aldığınıza pişman olursunuz. Çok istiyorsanız alın ama ben memnun kalacağınızı düşünmüyorum.
Hocam peki teknoloji anlamında iyi olan başka kol öneriniz var mı?

Batarya, kolu kablolu kullanmak benim için problem değil. Drifting sorunu da çok rahatsız edici olur mu yoksa göz ardı edilebilir mi?

Benim için önemli olan tek şey kolun vaat edeceği teknolojiler kaldı ki xbox kolunda bu teknolojilerin hiç biri zaten yok.

Ş
Açıkcası yok ama DSX uygulamasını kullanarak hemen hemen her şeyi kullanabiliyorsunuz. Bu arada kablosuz kullanımda biraz sarj sorununuz olabilir. Xbox kolunun avantajı pilli olduğu için sarjı gerçekten uzun gidiyor.
Kablolu bir şekilde veya başka şekilde kesintisiz oynama imkanımız var mı?
Şarj takıntılı olacağımı zannetmiyorum, ortalama kaç saat şarjı gidiyor?

Hocam ayrıca drifting sanırım tozlanmadan oluyor ortamın temizliği etkiler mi durumu?

Hocam ayrıca türkiye garantili almanın mümkünatı var mı? Yoksa eğer ithalat garantisinde ne gibi problemler yaşarım?

Batarya, kolu kablolu kullanmak benim için problem değil. Drifting sorunu da çok rahatsız edici olur mu yoksa göz ardı edilebilir mi?

Benim için önemli olan tek şey kolun vaat edeceği teknolojiler kaldı ki Xbox kolunda bu teknolojilerin hiçbiri zaten yok.

Drift sorunu direkt oyununuzu baltalar. Siz kola dokunmasanız bile karakter kendiliğinden hareket ediyor oyunu oynayamazsınız ve bu sorun hemen hemen her DualSense belirli bir müddetten sonra yaşanıyor. Bilgisayarda oynayacağınız için teknolojilerin çoğundan zaten yararlanamayacaksınız ve oyununuzda aman aman bir fark yaratmayacak DualSense'in özellikleri. Bana kalırsa bu kollardan birini alabilirsin.
Bu kol şarj standıyla beraber geliyor özellikleri çok iyi seni çok uzun süre götürür ve kronik sorun yaşatmaz fakat tasarımını ben beğenmiyorum.

Benim için önemli olan tek şey kolun vaat edeceği teknolojiler kaldı ki Xbox kolunda bu teknolojilerin hiçbiri zaten yok.

Ş

Kablolu bir şekilde veya başka şekilde kesintisiz oynama imkanımız var mı?
Şarj takıntılı olacağımı zannetmiyorum, ortalama kaç saat şarjı gidiyor?

Hocam ayrıca drifting sanırım tozlanmadan oluyor ortamın temizliği etkiler mi durumu?

Hocam ayrıca Türkiye garantili almanın mümkünatı var mı? Yoksa eğer ithalat garantisinde ne gibi problemler yaşarım?

Hocam drift tozlanmadan da olabilir fakat DualSense'lerde durum öyle değil uzun kullanımdan sonra joyistiklerin kendisinde yaşanıyor ithalatçı alırsan da kolun bozuk gelirse satıcıyla konuşmak zorundasın yani garanti desteği satıcı Türkiye garantili değil. Ürünün kaydına baktırırsın Türkiye garantileri genelde bitmiş şekilde sana geliyor ama şanslıyan birkaç ayı kalmış garantili şekilde de sana gelebilir. Türkiye garantili alırsan kolunda problem olduğu zaman direkt aldığın yere götürürsün servise yollarlar herhangi bir masrafta ödemezsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı