PC için DualSense mi, Xbox Controller mı?

Hocam aksiyon oyunlarında kullanacaksan yani aim alman gerekecekse G7 daha iyi bir tercih olabilir çünkü bende Xbox kolu var dediğim gibi ince aimler almakta veya ince hareketler yapmakta kol çok kötü. Forza 5'i de bu kolla 250 saat civarı oynadım hissettiğim bir kötülük yoktu tabii ama ince ayarlarda dediğin gibi kötü. G7 alırsan tıpkı Xbox'taki gibi tetiklerinde titreşim olduğu için çakıllı yerlerde araba falan sürerken tetiklerin falan da titreşir araba sallanıyor gibi hissedersin kolda ve hall effect olduğu için uzun vadede drift yaşamazsın. Hem Windows 11-Xbox ile de uyumlu kol. Bence de G7 al. Tasarımı da şık. Sitesinde baktığımda 1 aylık game Pass üyeliği de sanırsam hediye ediyorlarmış oyun kolunu aldığın zaman fakat Türkiye'de geçerli mi emin değilim.
Aksiyon oyunlarından kastım hikayeli oyunlardı hocam, rekabetçi oyun oynayan birisi değilim oynasam bile kolla oynamam, titreşim ve hassasiyet olarak dualsense de g7de iyi zaten ondan şüphem yok, kafamı çelen tek şey adaptive trigger muhabbeti bakalım karar vereceğim.

Hocam aksiyon oyunlarında kullanacaksan yani aim alman gerekecekse G7 daha iyi bir tercih olabilir çünkü bende Xbox kolu var dediğim gibi ince aimler almakta veya ince hareketler yapmakta kol çok kötü. Forza 5'i de bu kolla 250 saat civarı oynadım hissettiğim bir kötülük yoktu tabii ama ince ayarlarda dediğin gibi kötü. G7 alırsan tıpkı Xbox'taki gibi tetiklerinde titreşim olduğu için çakıllı yerlerde araba falan sürerken tetiklerin falan da titreşir araba sallanıyor gibi hissedersin kolda ve hall effect olduğu için uzun vadede drift yaşamazsın. Hem Windows 11-Xbox ile de uyumlu kol. Bence de G7 al. Tasarımı da şık. Sitesinde baktığımda 1 aylık game Pass üyeliği de sanırsam hediye ediyorlarmış oyun kolunu aldığın zaman fakat Türkiye'de geçerli mi emin değilim.
Hocam dualsensede karar kaldım hangileri v2 oluyor nasıl anlarım?

Son düzenleme:
Aksiyon oyunlarından kastım hikayeli oyunlardı hocam, rekabetçi oyun oynayan birisi değilim oynasam bile kolla oynamam, titreşim ve hassasiyet olarak DualSense'de g7'de iyi zaten ondan şüphem yok, kafamı çelen tek şey adaptive trigger muhabbeti bakalım karar vereceğim.

Hocam adaptive trigger desteği çoğu oyunda yok ve desteklenen oyunlarda da tam manasıyla kullanabilmeniz için DSX kurmalı gerekli ayarları yapmalı ayrıca kabloyla bağlamalısınız ama kablolu oynamanın sıkıntı olmayacağını söylemiştiniz. Listelenen oyunlar burada.
Adaptive trigger çoğu oyunda var fakat bazı oyunlarda feedback yok yani kolu yarım kullanıyormuşsunuz gibi düşünün.
Ayrıca listede sizin oynayacağınız kaç tane oyun var bakın DualSense ona göre alın çünkü indireceğiniz çoğu yeni çıkan popüler oyunda maalesef bu özelliği kullanamayacaksınız çünkü yapımcılar eklemekle uğraşmıyor. Birkaç oyunda bu özelliği test etmek için drift riskini almaya değer mi bilmiyorum.

Aksiyon oyunlarından kastım hikayeli oyunlardı hocam, rekabetçi oyun oynayan birisi değilim oynasam bile kolla oynamam, titreşim ve hassasiyet olarak DualSense'de g7'de iyi zaten ondan şüphem yok, kafamı çelen tek şey adaptive trigger muhabbeti bakalım karar vereceğim.

Hocam DualSense'de karar kaldım hangileri V2 oluyor nasıl anlarım?

V2 derken neyi kast ettiniz.

Hocam adaptive trigger desteği çoğu oyunda yok ve desteklenen oyunlarda da tam manasıyla kullanabilmeniz için DSX kurmalı gerekli ayarları yapmalı ayrıca kabloyla bağlamalısınız ama kablolu oynamanın sıkıntı olmayacağını söylemiştiniz. Listelenen oyunlar burada.
Adaptive trigger çoğu oyunda var fakat bazı oyunlarda feedback yok yani kolu yarım kullanıyormuşsunuz gibi düşünün.
Ayrıca listede sizin oynayacağınız kaç tane oyun var bakın DualSense ona göre alın çünkü indireceğiniz çoğu yeni çıkan popüler oyunda maalesef bu özelliği kullanamayacaksınız çünkü yapımcılar eklemekle uğraşmıyor. Birkaç oyunda bu özelliği test etmek için drift riskini almaya değer mi bilmiyorum.

Hocam forza horizonda haptic feedback olmadığını gördüm ve üzdü açıkcası, titreşim almadan sadece adaptive trigger ile kullanmak ne kadar mantıklı olur bilemedim, destekleyen oyunlarda keyifli olur orası ayrı.

V2den kastım bazı kolların seri numarasının sonunda a veya b olmaaı durumunda daha az drifting ile karşılaşıyorlarmış.

Drifting probleminin senede bir tamir ile düzelir ise göz ardı edilebileceğini düşünüyorum senede bir tamire götürmek benim için bir problem değil 450 orjinal 750hall fiyat çektiler.

Listedeki oyunlarda adaptive trigger ile deneyim etmek istediğim ve oynamadığım tek oyun gow ragnarok, sanırım forza oynarken titreşim mi adaptive trigger mı sorusu cevabı bulmamı sağlıyacak.

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Hocam Forza Horizon'da haptic feedback olmadığını gördüm ve üzdü açıkçası, titreşim almadan sadece adaptive trigger ile kullanmak ne kadar mantıklı olur bilemedim, destekleyen oyunlarda keyifli olur orası ayrı.

V2'den kastım bazı kolların seri numarasının sonunda A veya B olmaaı durumunda daha az drifting ile karşılaşıyorlarmış.

Drifting probleminin senede bir tamir ile düzelir ise göz ardı edilebileceğini düşünüyorum senede bir tamire götürmek benim için bir problem değil 450 orijinal 750hall fiyat çektiler.

Listedeki oyunlarda adaptive trigger ile deneyim etmek istediğim ve oynamadığım tek oyun GoW Ragnarok, sanırım Forza oynarken titreşim mi adaptive trigger mı sorusu cevabı bulmamı sağlıyacak.

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Hocam benim bildiğim onu anlamak için sitelerden değil direkt gidip mağazalardan satın almanız lazım numara kutunun dışında yazıyorsa belki görünebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı