PC için DualSense mi, Xbox Controller mı?

Drift sorunu direkt oyununuzu baltalar. Siz kola dokunmasanız bile karakter kendiliğinden hareket ediyor oyunu oynayamazsınız ve bu sorun hemen hemen her DualSense belirli bir müddetten sonra yaşanıyor. Bilgisayarda oynayacağınız için teknolojilerin çoğundan zaten yararlanamayacaksınız ve oyununuzda aman aman bir fark yaratmayacak DualSense'in özellikleri. Bana kalırsa bu kollardan birini alabilirsin.
Bu kol şarj standıyla beraber geliyor özellikleri çok iyi seni çok uzun süre götürür ve kronik sorun yaşatmaz fakat tasarımını ben beğenmiyorum.

Hocam drift tozlanmadan da olabilir fakat DualSense'lerde durum öyle değil uzun kullanımdan sonra joyistiklerin kendisinde yaşanıyor ithalatçı alırsan da kolun bozuk gelirse satıcıyla konuşmak zorundasın yani garanti desteği satıcı Türkiye garantili değil. Ürünün kaydına baktırırsın Türkiye garantileri genelde bitmiş şekilde sana geliyor ama şanslıyan birkaç ayı kalmış garantili şekilde de sana gelebilir. Türkiye garantili alırsan kolunda problem olduğu zaman direkt aldığın yere götürürsün servise yollarlar herhangi bir masrafta ödemezsin.
Hocam çok kararsız kaldım açıkcası, attığınız gamepadlerde veya başka gamepadlerde dualsense gibi teknolojiler mevcut mudur? Aynı zamanda joystick ve tuş hassasiyeti de benim için önemli bu bütçeye çıkınca logitech f310 kullanmaktan farklı bir hissiyat isterim şahsen.

Hocam çok kararsız kaldım açıkçası, attığınız gamepadlerde veya başka gamepadlerde DualSense gibi teknolojiler mevcut mudur? Aynı zamanda joystick ve tuş hassasiyeti de benim için önemli bu bütçeye çıkınca Logitech F310 kullanmaktan farklı bir hissiyat isterim şahsen.

Hocam teknoloji konusunda araştırdım fakat pek bilgi göremedim ama titreşim vardır mutlaka. Tavsiyem şu kolu alın geçin.
Hall effect özelliği olduğundan dolayı drift problemi yaşamazsınız ayrıca fotoda tasarımı kötü bile dursa gerçek hayatta çok iyi. Fotoda yanda gözüken yerlerden renkli ışıklar geçiyor mesela çok güzel görünüyor. Ayrıca şarj istasyonu olduğundan şarj konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. 8-9 saatte şarjı gidiyor diye biliyorum. Bu arada DualSense alsanız bile o teknolojilerden Max 3-4 saat etkileneceksiniz sonrasında oyun oynarken umrunuzda bile olmayacak yüksek ihtimal. Yani hevesinize duygularınıza göre almak yerine fiyat performans açısından en mantıklı olanı alın. Ayrıca titreşimi geriye bırakırsak attığım kol teknoloji açısından DualSense'i 3-4'e katlar.

Hocam teknoloji konusunda araştırdım fakat pek bilgi göremedim ama titreşim vardır mutlaka. Tavsiyem şu kolu alın geçin.
Hall effect özelliği olduğundan dolayı drift problemi yaşamazsınız ayrıca fotoda tasarımı kötü bile dursa gerçek hayatta çok iyi. Fotoda yanda gözüken yerlerden renkli ışıklar geçiyor mesela çok güzel görünüyor. Ayrıca şarj istasyonu olduğundan şarj konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. 8-9 saatte şarjı gidiyor diye biliyorum. Bu arada DualSense alsanız bile o teknolojilerden Max 3-4 saat etkileneceksiniz sonrasında oyun oynarken umrunuzda bile olmayacak yüksek ihtimal. Yani hevesinize duygularınıza göre almak yerine fiyat performans açısından en mantıklı olanı alın. Ayrıcatitreşimigeriyebırakırsakattığımeknolojiaçısındanuense'i 3-4'e katlar.
Cyclone 2 araştırıyorum şuan Gulikit KK3 Pro da ilgimi çekiyor araştırdığım kadarıyla, ya bu ikisinden birini yada dualsense alacağım gibi duruyor.

Xbox tuş dizilimine alışabilir miyim peki?

Cyclone 2 araştırıyorum şu an gulikit KK3 Pro da ilgimi çekiyor araştırdığım kadarıyla, ya bu ikisinden birini ya da DualSense alacağım gibi duruyor.

Xbox tuş dizilimine alışabilir miyim peki?

Hocam KK3 Pro'nun tasarımı da çok güzeldir tasarım arasından bakarsak en sevdiğimdir ve attığım koldan aşağı kalır yanı yok ikisi de aynı özelliklere sahipler. Cyclone 2 de attığımla zaten aynı marka onda da hall effect özelliği var yani drift problemi yaşamadan senelerce kullanırsınız. Aslında linklerde gulikit KK3 proyuda atmıştım da aynı linki 3 kez atmışım sanırım ondan çıkmamış. Xbox tuş dizilimine de Max 3-4 günde alışırsın kafana takmana gerek yok hatta o kadar bile sürmez yani ama DualSense almanı önermiyorum hem uyumluluk problemleri var hem tuş dizilimi sıkıntılı hem ergonomik değil hem pahalı hem de kronik sorunlu kollar. Senin dediğin 2 kolda gayet iyidir alabilirsin.

Hocam KK3 Pro'nun tasarımı da çok güzeldir tasarım arasından bakarsak en sevdiğimdir ve attığım koldan aşağı kalır yanı yok ikisi de aynı özelliklere sahipler. Cyclone 2 de attığımla zaten aynı marka onda da hall effect özelliği var yani drift problemi yaşamadan senelerce kullanırsınız. Aslında linklerde gulikit KK3 proyuda atmıştım da aynı linki 3 kez atmışım sanırım ondan çıkmamış. Xbox tuş dizilimine de Max 3-4 günde alışırsın kafana takmana gerek yok hatta o kadar bile sürmez yani ama DualSense almanı önermiyorum hem uyumluluk problemleri var hem tuş dizilimi sıkıntılı hem ergonomik değil hem pahalı hem de kronik sorunlu kollar. Senin dediğin 2 kolda gayet iyidir alabilirsin.
Öncelikle çok teşekkürler hocam bilgileriniz için. Gamesir, KK3 Pro, Xbox ve dualsense arasında gidip geliyorum şuan.

Anladığım kadarıyla Dualsense'de öne çıkan durum touchpad ve addaptive trigger,
KK3 Pro hakkında türkçe kaynak pek bulamadım,
Diğer bütün kollarda daha iyi özellikler test etme şansım olmasa da dualsense göre daha iyi olacağına inandığım ergonomi,

Gamesir'de ise daha iyi hassasiyet, 1. yılını doldurmadan drifting olmaması gibi bir sürü ekstra mevcut.
Xbox ise diğerleri gibi ancak joystick hassasiyeti açısından üzüyor, ufak hareketlerde kalas gibi kalıyor.
Gamesir içinde haptic feedback yani titreşim mevcut sanırım.

Ayrıca dualsense yeni modellerinde ( sonu t1a ile bitenlerde) drifting problemi görülmüyormuş forumdan gördüğüm kadarıyla.
Son olarak dualsense drifting probleminin alternatif çözümleri mevcut mudur? Driftingden yana şüphem olmasa dualsense tarafına gönlüm kayıyor çünkü.

Tekrardan teşekkürler bilgileriniz için.

Öncelikle çok teşekkürler hocam bilgileriniz için. GameSir, KK3 Pro, Xbox ve DualSense arasında gidip geliyorum şu an.

Anladığım kadarıyla DualSense'de öne çıkan durum touchpad ve addaptive trigger,
KK3 Pro hakkında Türkçe kaynak pek bulamadım,
Diğer bütün kollarda daha iyi özellikler test etme şansım olmasa da DualSense göre daha iyi olacağına inandığım ergonomi,

GameSir'de ise daha iyi hassasiyet, 1. yılını doldurmadan drifting olmaması gibi bir sürü ekstra mevcut.
Xbox ise diğerleri gibi ancak joystick hassasiyeti açısından üzüyor, ufak hareketlerde kalas gibi kalıyor.
GameSir içinde haptic feedback yani titreşim mevcut sanırım.

Ayrıca DualSense yeni modellerinde ( sonu t1a ile bitenlerde) drifting problemi görülmüyormuş forumdan gördüğüm kadarıyla.
Son olarak DualSense drifting probleminin alternatif çözümleri mevcut mudur? Driftingden yana şüphem olmasa DualSense tarafına gönlüm kayıyor çünkü.

Tekrardan teşekkürler bilgileriniz için.

Hocam benim bildiğim drifting yaşanırsa sürekli sorun artarak devam ediyor. Yani azaltamıyorsunuz aksine sorun büyüyor. Tamir dışında etkili çözümünü ben bilmiyorum. Kimisi kolonya dök yağ sür tarzı şeyler diyor fakat bu kolu daha çok bozabilir. Ayrıca dediğin gibi Xbox'ta ince hassasiyet gerektiren şeyler de kol çok kötü 9. nesil Xbox gamepad bende de var ve ince şeyleri yapamıyorsun çok zorluyor kol. Bana kalırsa GameSir al.

Hocam benim bildiğim drifting yaşanırsa sürekli sorun artarak devam ediyor. Yani azaltamıyorsunuz aksine sorun büyüyor. Tamir dışında etkili çözümünü ben bilmiyorum. Kimisi kolonya dök yağ sür tarzı şeyler diyor fakat bu kolu daha çok bozabilir. Ayrıca dediğin gibi Xbox'ta ince hassasiyet gerektiren şeyler de kol çok kötü 9. nesil Xbox gamepad bende de var ve ince şeyleri yapamıyorsun çok zorluyor kol. Bana kalırsa GameSir al.
Şu anda gamesir g7 SE ve dualsense arasında gidip geliyorum.

Şu anda GameSir G7 SE ve DualSense arasında gidip geliyorum.

Hocam GameSir G7 SEnin bataryası yok haberiniz olsun. Yani oynarsanız kabloyla oynayacaksınız. Ayrıca tetik tuşlarında falan titreşim özelliği de var tıpkı Xbox gibi. Bir de sanırım yanında özelleştirilebilir renkli şeyler de yolluyorlar ismini tam bilmiyorum ama joyistiğin olduğu bölgedeki renkleri değiştirebiliyorsun aparatıyla.

Hocam GameSir G7 SEnin bataryası yok haberiniz olsun. Yani oynarsanız kabloyla oynayacaksınız. Ayrıca tetik tuşlarında falan titreşim özelliği de var tıpkı Xbox gibi. Bir de sanırım yanında özelleştirilebilir renkli şeyler de yolluyorlar ismini tam bilmiyorum ama joyistiğin olduğu bölgedeki renkleri değiştirebiliyorsun aparatıyla.
Hocam bilerek g7 dedim, kablolu olması benim için çok büyük bir problem değil ancak aynı fiyata kablosuz xbox kollarında titreşim 4 iken bunda 8 yani xbox ile aynı, kablosuzluktan feragat edip titreşimden kazanmak mantıklı geliyor, gamepadi çoğunlukla forza veya 3. şahıs kamera açılı aksiyon oyunlarında kullanacağım bakalım hangisinde karar kılacağım.

Hocam bilerek G7 dedim, kablolu olması benim için çok büyük bir problem değil ancak aynı fiyata kablosuz Xbox kollarında titreşim 4 iken bunda 8 yani Xbox ile aynı, kablosuzluktan feragat edip titreşimden kazanmak mantıklı geliyor, gamepadi çoğunlukla Forza veya 3. şahıs kamera açılı aksiyon oyunlarında kullanacağım bakalım hangisinde karar kılacağım.

Hocam aksiyon oyunlarında kullanacaksan yani aim alman gerekecekse G7 daha iyi bir tercih olabilir çünkü bende Xbox kolu var dediğim gibi ince aimler almakta veya ince hareketler yapmakta kol çok kötü. Forza 5'i de bu kolla 250 saat civarı oynadım hissettiğim bir kötülük yoktu tabii ama ince ayarlarda dediğin gibi kötü. G7 alırsan tıpkı Xbox'taki gibi tetiklerinde titreşim olduğu için çakıllı yerlerde araba falan sürerken tetiklerin falan da titreşir araba sallanıyor gibi hissedersin kolda ve hall effect olduğu için uzun vadede drift yaşamazsın. Hem Windows 11-Xbox ile de uyumlu kol. Bence de G7 al. Tasarımı da şık. Sitesinde baktığımda 1 aylık game Pass üyeliği de sanırsam hediye ediyorlarmış oyun kolunu aldığın zaman fakat Türkiye'de geçerli mi emin değilim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı