Merhaba, ben 100Mbps fiber internet kullanıyorum fakat PC'ye anlık olarak en fazla 30-40 Mbps verebiliyor. Turkcell Superonline'ın kendi modemini kullanıyorum.
PCI Express Wi-Fi kartı olarak bunu:
www.tp-link.com
Anten olarak ise bunu kullanıyorum:
www.tp-link.com
Geçen gün gidip çift hat (5G destekli) USB-Wi-Fi bağdaştırıcısı olan şu cihazı aldım:
www.tp-link.com
Fakat bu sefer de 30 Mbps üstünü görmüyor.
Kasanın modeme uzaklığı 6 metre civarında. Aynı yerden iPhone 7 cihazıyla 100 Mbps üstünü rahat görürken masaüstündeki bu donanımla en fazla 40 Mbps'i görüyorum.
Ethernet kullanmadan bağlantıyı güçlendirmek için ne gibi bir Wi-Fi kartı ve anten kullanabilirim?
(Ayrıca bahsettiğim PCI Express Wi-Fi kartının bilgisayarda ani çökmelere sebep olduğunu tespit ettim, tamamen rastgele zamanlarda bilgisayar çöküyor ve yeniden başlatmadığım sürece hiçbir komut almıyor. Yeniden başlattığımda da Wi-Fi bağlantısının kesildiğini görüyorum. Archer T2U nano cihazını kullanmaya başladığımda bu sorunun ortadan kalktığını fark ettim. )
Teşekkürler.
PCI Express Wi-Fi kartı olarak bunu:
TL-WN781ND | 150Mbps Kablosuz PCI Express Adaptör | TP-Link Türkiye
150Mbps Kablosuz PCI Express Adaptör
TL-ANT2405C | 2.4GHz 5dBi İç Mekan Masaüstü Yönsüz Anten | TP-Link Türkiye
2.4GHz 5dBi İç Mekan Masaüstü Yönsüz Anten
Geçen gün gidip çift hat (5G destekli) USB-Wi-Fi bağdaştırıcısı olan şu cihazı aldım:
Archer T2U Nano | AC600 Nano Wireless USB Adapter | TP-Link India
AC600 Nano Wireless USB Adapter
Kasanın modeme uzaklığı 6 metre civarında. Aynı yerden iPhone 7 cihazıyla 100 Mbps üstünü rahat görürken masaüstündeki bu donanımla en fazla 40 Mbps'i görüyorum.
Ethernet kullanmadan bağlantıyı güçlendirmek için ne gibi bir Wi-Fi kartı ve anten kullanabilirim?
(Ayrıca bahsettiğim PCI Express Wi-Fi kartının bilgisayarda ani çökmelere sebep olduğunu tespit ettim, tamamen rastgele zamanlarda bilgisayar çöküyor ve yeniden başlatmadığım sürece hiçbir komut almıyor. Yeniden başlattığımda da Wi-Fi bağlantısının kesildiğini görüyorum. Archer T2U nano cihazını kullanmaya başladığımda bu sorunun ortadan kalktığını fark ettim. )
Teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: