PC için Xbox 9.nesil mi DualSense mi?

Doğru tercihi yaptın. Xbox için gereken tek şey bir dongle ya da bir kablo. Tak çalıştır. DualSense için emülatör kurman ya da steam arayüzünden uydurmasyon bir şey yapman gerekiyor. Haptic özelliğinide destekleyen oyun sayısı bir elin parmağını geçmez. İptal etme.
Haptic ve trigger özellikleri beni bu şüpheye düşürüyor zaten ama dediğiniz gibi oyun desteği az ve tak çalıştır değil.
Bağlantı için TP link ub500 aldım yeterli olur mu

Doğru tercih. Xbox daha iyi olur. DualSense'de alınabilirdi ama arkadaşın da dediği gibi çok uğraştırır.

Peki tişreşim olarak 9.nesil DualSense'ten çok mu geride kalıyor.

Haptic ve trigger özellikleri beni bu şüpheye düşürüyor zaten ama dediğiniz gibi oyun desteği az ve tak çalıştır değil.
Olur. Aynı dongle kullanıyorum sorunsuz tak çalıştır. Tetikleri çok güzel. Yanına güzel bir kaç pil alırsın uzun süre şarj derdi olmadan kullanırsın.

Yeterli ama diğer sorun için tam bir cevap veremem. Kullanmadım çünkü.

DualSense kullanmadım ama titreşim ve trigger titreşimleri gayet güzel. PC için DualSense çok manasız. Bir çok fonksiyonunu kullanamayacaksın bile. Steam üzerinden oynayacağın oyuna ayrı Epic için ayrı her platforma ayrı profil oluşturacaksın bir ton uğraş. En basit xinput controller bile daha mantıklı DualSense'ten.

Xbox'ı da Dualsense'ide bluetooth ile kullanabiliyorsun. Fentanly nickli arkadaşın dediği gibi 1 elin parmağını geçmeyen Haptic feedback ve Adaptive triggers kullanabileceğin oyunlar Controller:DualSense - PCGamingWiki PCGW - bugs, fixes, crashes, mods, guides and improvements for every PC game bu sitede var. (Bu site aynı zamanda yeni destek gelen oyunları da güncel olarak koyuyor) Bu özellikleri kullanmak için kablo alman gerekiyor. Emülatör kurman yada steamden uydurmasyon da yapmana gerek yok. DualsenseX adlı 3. parti yazılım ile kolu Dualshock 4 yada Xbox gibi tanıtabiliyorsun. Ben bu kıyasta kaldığımda yeni gelen oyunlara dualsense desteği geleceğini düşündüğüm için dualsense almıştım kaldı ki yeni çıkan oyunlara destek geliyor. Ancak şunu es geçmemek lazım Xbox windowsta Dualsense'e göre daha çok destek sağlıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı