PC için Xbox 9. Nesil mi Dualsense mi?

yasingunaydin

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Bilimci
Merhaba arkadaşlar,

2,5 sene önce aldığım Dualshock 4 gamepad’im geçenlerde birden bire açılmadı. Hiçbir şekilde LED’i yanmıyordu. Gamepad’i PC’de kullanıyorum. Adaptör ile şarj ediyordum. Tamirciye götürdüm anakartı gitmiş yapacağın masrafa değmez dedi. Zaten DS4 üretimi olmadığı için sıfırını dualsense ile aynı fiyatlarda bulursun dedi. Adaptör ile şarj etmek ömrünü çabuk tüketir gibi bir şey söyledi. Yeni bir gamepad alacağım anlayacağınız. İlk başta Dualsense düşünsem de sonradan uyumluluğu sebebiyle XBOX 9. Nesil mi alsam diye düşündüm.

Ancak XBOX kolunun pil ile çalışması sebebiyle ya şarj edilebilir pil (4 adet olmalı ki bittiğinde dolu ile değiştirebileyim) ve şarj cihazını almak gerekiyor. XBOX’un harici alınan bataryasını pek önermiyorlardı kapasitesi düşük diye ki o da gördüğüm kadarıyla 600 TL civarında. Duracell’in şarj edilebilir pil ve cihazı aşırı pahalı, 700 TL civarında. Gamepad’in kendisi zaten 2000-2300 TL bandında. Bana maliyeti 3k’yı bulacak.

Bu sebeple Dualsense mi alsam diye düşünüyorum. Dualsense de uyumlu ancak henüz tam uyumlulukla PC’de çalışmıyor. Bazı özelliklerini çalıştırmak için ekstra yazılımlar falan gerekiyor. Sizin fikriniz nedir?

Konuda bahsettiğim pil olayıyla fiyatının DualSense üzerine çıkmasını da göz önünde bulundurduğumuzda fikriniz yine de bu yönde mi?

Yine fikrim bu yönde Xbox 9. nesille çok daha rahat olursunuz DualSense PC için tam olarak optimize edilmemiş olsa da Microsoft Xbox kolunu PC için optimize ediyor ve DualSense'in şarj ömründen çok daha uzun olur sarjlı pil.

Yine fikrim bu yönde Xbox 9. nesille çok daha rahat olursunuz DualSense PC için tam olarak optimize edilmemiş olsa da Microsoft Xbox kolunu PC için optimize ediyor ve DualSense'in şarj ömründen çok daha uzun olur sarjlı pil.
Fikriniz için teşekkürler.

PC içinse bende Xbox tercih ederdim daha uzun ömürlü ve daha stabil. Ama pahalı işte meret.
Aslında sadece gamepad’in fiyatı dualsense’den ucuz ama yanına almak gereken şarjlı pil olayı yüzünden fiyatı dualsense’nin üzerine çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı