Xbox Series 8. ve 9. nesil kullanmış ve deneyimlemiş biri olarak yorum bırakmak istiyorum şuraya;
8. nesili ilk aldığım dönemlerde, yanına da Xbox şarj kitini de almıştım. Bknz. Microsoft Xbox Oyun Ve Şarj Kiti (
Satış bağlantısını bulamadım, ancak bahsettiğim şey; eski versiyonu, Type-B olan.)
Ancak bu orijinal şarj kiti, birkaç sene sonrasında resmen ömrü doluyor ve kullanılamaz hale geliyor. Bununla ilgili çok fazla şikayetler oldu. Bknz:
Xbox One S kontrolcüsü için Şarj Kiti vs Şarj Edilebilir Piller
Dolayısıyla Duracell şarj edilebilir piller ve şarj istasyonu ile sorunumu çözdüm. Bknz. Duracell CEF 14 (
İçinden 1300 mAh AA 2'li piller de çıkıyor):
En ucuz Duracell CEF 14 Pil Şarj Aleti + 1300 mAh AA 2'li + 750 mAh AAA 2'li Şarj Edilebilir Pil fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Duracell CEF 14 Pil Şarj Aleti + 1300 mAh AA 2'li + 750 mAh AAA 2'li Şarj Edilebilir Pil özelliklerini incele, 519,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Bununla beraber, öncesinde şarj kiti ile yaklaşık +25 saat civarında hafif titreşimle kullanabiliyorken, şimdi ise Duracell şarj edilebilir pillerle +30 saat kullanabiliyorum.
3-4 ay öncesinde indirimle beraber Series
Elite 9. nesil kolunu satın aldım Almanya'dan. Ancak yanlış bilmiyorsam 8. nesil ila normal 9. nesil arasında çok büyük bir fark yok. (
Yanlış anlaşılma olmasın, benimki Elit versiyonu. Normal versiyonu ile pek farkları var.)
Bu iki kollar ile beraber Steam üzerinden çoğu oyunlarını (
kol ile rahatlıkla oynanabilen oyunlardan kastederek...) rahatlıkla oynadım, zaten Steam'de çoklu oyun konsolu desteği var ama ben ergonomik açısından Xbox Series'lerden memnun kaldım.
Ha, şu deneyimimi de paylaşmak istiyorum. 8. nesili aldığım dönemlerde aynı sizin gibi daha öncesinde Gamepad deneyimim yoktu ve bu mevzuyu Aim Lab (
https://store.steampowered.com/app/714010/Aim_Lab/) çok fazla alıştırmalar yaparak alıştırdım. Hem geliştirmiş olursun hem de heyecanın için tecrübe edinmiş olursun.
Ekleme: @B 52 Stratofortress , şunu da belirtmeyi unuttum. Bazı oyunlarda (Örn: Heavy Rain) kontrolcü konfigürasyonları kötü olabiliyor. Bu tamamen oyuna bağlı olmakla beraber, kendiniz Steam üzerinden konfigürasyonunu ayarlayabiliyorsun. Bknz:
Çözüldü: Heavy Rain Xbox kontrolcüsü ile çoklu hareketler düzgün çalışmıyor