PC işlemci pin değişimi sonrası fan çalışmıyor

memoroketparmak

Picopat
Daha fazla  
İşlemci pinlerinin bazıları yamuldu bende bilgisayarcıya gittim. Adam bazılarını normal haline getirebileceğini bazılarını düzeltirken kırılacağını bu yüzden yeni pin koyucağını söyledi. Neyse bilgisayarı yaptı. Eve götürünce işlemci fanının biri sorunsuz çalışıyor diğeri açılırken çalışıyor bilgisayar masaüstüne gelince kapanıyor 5-10 dakika açık kaldıktan sonra tekrar sorunsuz çalışmaya başlıyor acaba anakart üzerindeki CPU fan kısmı tam oturmadı? Ne yapmam lazım?

yeni bilgi bu sefer uzun süre çalışmadı denk mi geldi bilmiyorum oyuna girdim işlemci sıcaklığı 60 dereceye geldiğinde fan tekrar çalışmaya başladı oyunu kapattım işlemci sıcaklığı 40 derecenin altında hala çalışıyor

Son düzenleme:
İşlemci pinlerinin bazıları yamuldu bende bilgisayarcıya gittim. Adam bazılarını normal haline getirebileceğini bazılarını düzeltirken kırılacağını bu yüzden yeni pin koyucağını söyledi. Neyse bilgisayarı yaptı. Eve götürünce işlemci fanının biri sorunsuz çalışıyor diğeri açılırken çalışıyor bilgisayar masaüstüne gelince kapanıyor 5-10 dakika açık kaldıktan sonra tekrar sorunsuz çalışmaya başlıyor acaba anakart üzerindeki CPU fan kısmı tam oturmadı? Ne yapmam lazım?

Yeni bilgi bu sefer uzun süre çalışmadı denk mi geldi bilmiyorum oyuna girdim işlemci sıcaklığı 60 dereceye geldiğinde fan tekrar çalışmaya başladı oyunu kapattım işlemci sıcaklığı 40 derecenin altında hala çalışıyor

İşlemci pin onarımı ile fanın hiçbir bağlantısı yok. Sorunlu fanın kablosunu sağlam olanın soketine takıp deneyin. Eğer yine bir çalışıp bir çalışmıyorsa fanda sorun vardır.

İşlemci pin onarımı ile fanın hiçbir bağlantısı yok. Sorunlu fanın kablosunu sağlam olanın soketine takıp deneyin. Eğer yine bir çalışıp bir çalışmıyorsa fanda sorun vardır.
tama
hocam bir iki kere bilgisayar kapatıp açtım her seferinde açtığım gibi oyuna girip işlemciyi ısıttım ısıtınca fan hemen açılıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı