PC kapanmıyor

Mtbzks

Decapat
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba bilgisayarı kapattığımda görüntü, Windows vs kapanıyor ama bilgisayar çalışıyormuşçasına fanlar, LED'ler çalışmaya devam ediyor. Geri açamıyorum durumu düzeltmemin tek yolu bilgisayarı fişten çekmek veya PSU'yu kapatmak oluyor. Sorun neden kaynaklı olabilir acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok normal çünkü Windows bloated olduğu ve arkadaki çoğu spyware'i kapatmaya çalıştığı için PC geç kapanır, belirli miktar siyah ekranda kalması normal, 1-6 dk arasında kapanması lazım.(Her durum için geçerli değildir)
 
Çözümü hızlı başlatmayı kapatmaktır. Hızlı başlatmayı kapatıp öyle dener misiniz? (BIOS ile alakalı ise BIOS'u varsayılan ayarlara döndürün bu arada.)

 
Çözümü hızlı başlatmayı kapatmaktır. Hızlı başlatmayı kapatıp öyle dener misiniz? (BIOS ile alakalı ise BIOS'u varsayılan ayarlara döndürün bu arada.)

Hızlı başlatma sorunu çözüyor fakat ben sorunu statik elektriği sıfırlayarak çözdüm. Bu ayarı kapatınca PC aşırı geç açılıyor.

PC'nin fişi çekik iken güç tuşuna çok kez bastım ve sorun çözüldü. Sizin de denemenizi isterim.
 
Birkaç defa eski nesil PC'lerde anakart değiştirdiğimde karşılaşmıştım herhangi bir parça değişimi gibi bir şey yaptınız mı ne zamandan beri var kasa ilk alındığından beri mi?
 
Kasamı değiştirdiğimde ben de zamanında ben de aynı böyle bir sorunla karşılaşmıştım. Kasayı detaylı incelediğimde anakart vidalarından birini uzun seçmişim ve bu vida kasanın arka plakasına temas ediyordu. O da sistemi tamamen kapatmasını engelliyordu. Eğer tekrar böyle bir sorunla karşılaşırsanız bunu da kontrol edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı