PC, LoL'de GPU'yu tam kullanmıyor

ArDa_0111

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarım Casper Excalibur G870. İçinde RTX 4060 8 GB 100 watt’lık versiyonu ve i5 12700H işlemci var. RAM’im de 32 GB. Ben genelde bilgisayarda daha çok rekabetçi oyun oynuyorum; LoL, CS2 gibi. Ama bu gibi oyunlarda aldığım FPS değerleri beni mutlu etmiyor. Şahsen CS2’de orta-düşük diyebileceğim ayarlarda, 4:3 ekran olmasına rağmen FPS’im genelde 160 bandı, ara sıra da yoğun fightlarda 100’e kadar düşüyor. LoL’de ise durum daha beter. Yeni gelen yamayla birlikte zaten düşük olan FPS daha da düştü. Yükseğe de alsam, düşüğe de alsam FPS 90 bandında geziyor. 144Hz ekranla bu FPS’leri almak böyle bir bilgisayar için normal mi bilemedim. Onun harici Forza, RDR2, Spider-Man gibi oyunlarda ise sorun yok. FPS’ten memnunum, Ultra gibi ayarlarda oynuyorum.

Benim tahminim, şey oldu: Bu tarz LoL, CS tarzı oyunlar işlemciden daha çok güç alırmış. Ama böyle de olması bana normal gelmiyor. Ben eskiden, bunu almadan önceki PC’de de aynı, yakın FPS’leri alıyordum zaten. Bir de soranlar için, NVIDIA’nın kendi istatistik göstergelerini açtığımda bu oyunlarda GPU kullanımı 20-30 bandında geziyor. Belki de sorun budur ama bunu 100 yapmanın da bir yolunu bulamadım.

Bana konu hakkında yardımcı olacak var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Forza RDR2 Spider-Man gibi oyunlar zaten ekran kartı ağırlıklı oyunlar tahmininiz doğru LoL CS gibi oyunlar işlemci ağırlıklı oyunlardır o yüzden böyle tam çözümünü bilmiyorum fakat Windows grafik ayarlarından oyunu yüksek performansa çekmek faydalı olabilir.

Sizin tahmininiz doğru bu tarz oyunlar işlemci odaklı olduğu için ekran kartı çok kullanılmaz endişe etmenize gerek yok.

Sizin tahmininiz doğru bu tarz oyunlar işlemci odaklı olduğu için ekran kartı çok kullanılmaz endişe etmenize gerek yok.
Endişe ediyorum çünkü normal olmadığını düşünüyorum. 144Hz bir ekranım var ama rekabetçi oyunlarda bu değerlere zor ulaşıyorum yada ulaşamıyorum. Bu durum da beni mutlu etmiyor haliyle, halbuki pc yi yeni aldım ama Lol,Cs vb. rekabetçi oyunları oynatmayacaksa ne gerek vardı dememe getiriyor bu durum beni. O sebeple yazdım aslında buraya bunun normal olmadığını düşünüyorum ve bunu yaşan varsa ya bilen herhangi bir çözüm sunsun diye.
Forza RDR2 Spider-Man gibi oyunlar zaten ekran kartı ağırlıklı oyunlar tahmininiz doğru LoL CS gibi oyunlar işlemci ağırlıklı oyunlardır o yüzden böyle tam çözümünü bilmiyorum fakat Windows grafik ayarlarından oyunu yüksek performansa çekmek faydalı olabilir.
Windows grafik ayarlarından dediğinizi yaptım ama bir değişim olmadı maalesef başka bir öneriniz var mı ?

Birde şunu test ettim her iki örnekte verdiğim oyunlarda yani CS ve LOL de hem GPU hem CPU %50 kullanım değerinin üzerine çıkmıyor aslında ben sorunun hala bu olduğunu düşünüyorum. Bence buna bir çözüm bulabilirsek olayı çözeriz gibi.

Hocam laptoplar maalesef beklendiği gibi kasalara göre performans veremiyor istediğiniz performansı verecek laptoplar da 100k ya kadar ulaşıyor MSI gibi ünlü markalar üretiyor.

İşlemciler zaten çok güçsüz PC'ye göre AMD'nin AI işlemcileri çıkmıştı en sonlarda bir onlar iyiydi bir de kartınızın watt değeri çok düşük oda istenilen değerleri ulaşımı zorlandırıyor yani eğer yapabilirseniz PC'ye geçmenizi öneririm herhalde RX 580'e yakın bir performans alıyorsunuzdur diye düşünüyorum.

Hocam yani eğer sadece oyun için aldıysanız bilgisayarı paranızı çok büyük çarçur etmişsiniz o paralara 7700 XT sistem toplanıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı