Çözüldü PC Mac OS X boot sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cihan___

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım Mac os kurmak için çeşitli denemeler sonucunda çöktü. Myhack kullanırken harddiske zarar verdim galiba. Şuan Clover Windows hdd'lerini görmüyor kurduğum maverick Windows HDD'lerini ve dosyalarını görüyor. Windows kurulum USB'si ile başlangıç onarma yaptım olmadı. Bootrec komutlarını denedim olmadı. Sistem görüntüsü kurtarma Windows'u görmüyor. Windows'u tekrar nasıl boot ettirebilirim?

Bu arada bilgisayarı UEFI modda başlatınca boot edecek sürücü seçme ekranını geliyor (hangisini seçersem seçeyim boot etmiyor), Legacy modda başlatınca "missing operating system" hatası veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceki mesajlarında özellikle belirtttim. Zaten bu kadar önemli verilerin varsa büyük risk alıyorsun diye. Mavericks kurduysan Windows üzerindeki önemli verilerini harici bir yedek diske aktarıp verilerini kurtardıktan sonra HDD' ne format at. Mavericks ile olmuyorsa da HDD söküp başka bir makineye bağlayıp verilerini kurtardıktan HDD' ni formatla.

Hocam C sürücüsündeki verilerimi bir yolunu bulup D sürücüsüne attım. C sürücüsünü ve diğer sistem bölümlerini formatladım. C sürücüsüne kurulum yaptım fakat sistem hala açılmıyor. Boot edilecek sürücü seçme ekranı geliyor. Windows onarma komut ekranından 'bootrec /scanos' dediğimde kurulu sistem görmüyor.

Evet hocam Mac bana çok sıkıntı çıkartacak galiba artık gene Windows kullanmaya devam edeceğim ama açılmıyor sistem.

Hocam BIOS ayarlarını Load Default yapıp C sürücüsünü formatladım ama hala açılmıyor. Bilgisayar sürekli boot edilecek sürücü ekranı geliyor.

Cihan aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Yukarıda sadece BIOS ayarlarından bahsetmedim. Sen sadece işine yarayacağını düşündüğün şeyleri görmek istiyorsun. Diskini çıkar başka bir makinede tarat. Başka bir çözüm aklıma gelmiyor.

Hocam dediğiniz gibi sıfır kurulum yaptım chameleon bootloader ile bunun yanına bootloaderi bozmadan nasıl windows yüklerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı