PC mi oyun konsolu mu alınmalı?

Yusuf Konak

Femtopat
Katılım
10 Ocak 2022
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba öncelikle PC mi toplamalıyım ya da yakın paraya oyun konsolumu almalıyım. Sizce GTX1050 Ti R5 3600 özellikli ikinci el ya da Xbox Series S ya da PS4 Pro.
Açıkçası bütceyi fazla aşmamalıyım sizce özellikler Xbox mu PC mi almalıyım cogunlukla oyun oynamak için alacağım ikisini de seviyorum ama bu aralar konsol istiyorum ilk defa almayacağım PS3 var malum artı devri coktan gecti ve boş yatıyor bende PC ya da konsol alayım diyorum tecrübe etmiş iseniz eksileri artılarını acıklar mısınız?
Ve yani mesela FH4 için GTX1050 Ti R5 3600 özellikli bir PC de kaç FPS alırım düşükte ya da Xbox Series S kaç FPS alırım düşük ayarda.
 
Eğer bütçen varsa performans ve grafik açısından hiçbir konsol PC ile yarışamaz ben PC derim
Konsoldaki özel oyunlarda yavaş yavaş geliyor PC'ye.
 
Eğer kaliteli(FH4, RDR2 vb. Grafiği iyi oyunlar) oynayacaksan series s almanı tavsiye ederim. Ama eğer internete gireyim ödevimi yapayım oyun da oynayın dersen PC topla.
 
Bu piyasada konsol almak daha mantıklı. Çünkü 7K ya güzel bir sistem alamazsın. Xbox Series S daha iyi olur. Tabii TV veya monitörün varsa.
 
Eğer kaliteli(FH4, RDR2 vb. Grafiği iyi oyunlar) oynayacaksan series s almanı tavsiye ederim. Ama eğer internete gireyim ödevimi yapayım oyun da oynayın dersen PC topla.
knk sadece oyun
7K ya konsol alamayacağın için PC tavsiye ederim ayrıca konsol oyunları da PC'ye göre 2 kat daha pahalı 7K ya ancak PS4 alabilirsin.
ne alaka ps4 4k series S 6k ve xboxta birsürü ücretsiz oyunlar var ornegir rocket lauage ve fortnite roblox gibi
 
Keşke sitede bilir bilmez herkes yorum yapmasa, öncelikle 7K ya alacağın PC de güncel oyunları çok iyi bir sistem optimize edersen fiyatlarına göre 720P bazılarında ise 1080P açabileceksin çoğunda stabil 60 FPS alamayıcaksın...
Konsollarda artık 144 HZ monitör ve ekranların yayılması ile
1080P ve 2K çözünürlükte 120 FPS yi alır akıcı bir şekilde oyun keyfi alabilirsin.
Fakat diğer PC de Render alabilir fotografları düzenleyebilir okul için gerekli şeyleri yapabilirsin.
Hali hazırda okul işlerine yeterli bir PC en mevcutsa Konsol alman çok daha mantıklı bir hareket.
Eğer çok bütçem yok diyorsan XBOX Series X (4K 60 FPS OYNUYACAM DİYORSAN) alabilirsin eğer 1080 p monitörün varsa (1080P 120 FPS) diye hatırlıyorum ama 60 fps de olabilir Xbox Series S alabilirsin. Neden bütçen yoksa olayını söylediğimi söyleyim kırılma olayı için elbette değil, Xbox kırılmıyor ama PS kırılıyor demiyeceğim, Xbox Gamepass kütüphanesi çok zengin ve gün geçtikçe bu oyunlar yenileniyor...
Aylık 30 tl gibi bir ücrete çoğu oyunu online oynuyabilirsin.
Ps5 de ise PS NOW denen bir sistem var aylık 90 TL ama çok daha büyük yapımlar var içerisinde fakat euro ile satış olduğundan her ay farklı para ödeyebilirsin.
Her iki abonelik sistemininde oyunlarını sitesinden incelersen sana uygun olanı tercih edebilirsin.
Tek sorun online oynamak için xbox live gold ve ps için olan online oynama ücretini ödeyeceğini unutma (ben bunu yapmıyorum pek çünkü hikayeli oyun oynamayı seviyorum....)
Mesela sen 7k ya bir pc topladın the witcher 3 de 720 p oyun oynayıp çamur gibi görüntü görecekken, Xbox veya PS alınca 4k 60 fps oynama şansın olacak şimdiden hayırlı olsun...
 

Geri
Yukarı