Rehber PC oyunları için HDR başlangıç kılavuzu

İade etmek gibi bir düşüncem var, AOC 24G2SP'nin verdiği performansı veremiyor, 8 bit olduğu halde bundan daha iyi renklere sahipti o monitör. Gariptir, kronik sorunlu bir paneli olmasa gerçekten değiştirmezdim.

Ben buna katlanmak zorunda değilim açıkçası. @bluerr monitörün renk seviyesi ve siyah ile beyaz dengesi 24G2SP'nin bile yanına yaklaşamıyor, dün test ettiğimde pek sorun yoktu ancak parlaklığı çok düşüktü, bugün tüm ayarları sıfırdan yaptım ve güzel bir görüntünün bedeli bu color banding oldu, şahsen kimseye önermem iade edeceğim bunu da. 24G2SP ayarında monitör bulamıyorum gerçekten lanet bir şey.
Nvidia tarafında color banding sorunu var, yakında hotfix sürücüsü yayınlayacaklar.

Öncesinde de böyleydi, driver kurdum belki düzelir diye pek fark etmedi.

O zaman H25T7 deneyin. Ama onun renk gamutu biraz daha düşük. Bütçe çıkarsa 25g3zm.

Bizim sıkıntı son sürümde başlamadı hocam. MSI dandik paneller kullanıyor tamamen bununla alakalı.

Sizdeki sorun NVIDIA kaynaklı olabilir, G65B modelinde de color banding çünkü. Rtings'in gradyan testinde G65B için gayet iyi deniliyordu.

O zaman H25T7 deneyin. Ama onun renk gamutu biraz daha düşük. Bütçe çıkarsa 25g3zm.

Sizdeki sorun NVIDIA kaynaklı olabilir, G65B modelinde de color banding çünkü. Rtings'in gradyan testinde G65B için gayet iyi deniliyordu.
Şuanki monitörümde de gradiente 9.8 vermişler :D Ama onların yaptığı gradient testi gerçek hayatı pek yansıtmıyor. Hareketli görüntüde ve biraz da olsa sharpening açıkça çok belirgin oluyor. Muhtemelen asıl sebep Nvidia ama çevremde AMD kullanan da yok ki alıp deneyeyim :D

Şuanki monitörümde de gradiente 9.8 vermişler :D Ama onların yaptığı gradient testi gerçek hayatı pek yansıtmıyor. Hareketli görüntüde ve biraz da olsa sharpening açıkça çok belirgin oluyor. Muhtemelen asıl sebep Nvidia ama çevremde AMD kullanan da yok ki alıp deneyeyim :D
24G2SP ile yan yana koyduğumda bunda da var aynı sorun ama yüzde 5 daha az. O yüzde 5 o kadar fark ettiriyor ki anlatamam, 3 yıl önceki ve kronik sorunlu monitörden daha kötü bir monitör yapmışlar şaka gibi...

MSI da kullanılan panel AUO M270QAN07.6 modeli.

24G2sp ile yan yana koyduğumda bunda da var aynı sorun ama yüzde 5 daha az. O yüzde 5 o kadar fark ettiriyor ki anlatamam, 3 yıl önceki ve kronik sorunlu monitörden daha kötü bir monitör yapmışlar şaka gibi...

1080p de pek seçenek yok, güzel modeller 2K ile başlıyor. 24g2sp de zamanında popülerdi, çünkü test sonuçları iyiydi. Pek bir gelişme olmadı 1080p modellerde. Asıl geliştirmeler 2k ve 4k modeller oldu. Mini led ve oled tarafında özellikle büyük gelişmeler yaşanıyor. Şansını bir de 25g3zm modelinde denemeni öneririm. Bütçe çıkarsa 2k modellere yönelmelisin.

HDR 400 bile olsa kendini belli ediyor. Re2'yi HDR ile oynadım. HDR açıkken canlı ve temiz bir görüntü varken kapatınca sönük ve puslu bir görüntü varmış gibi oluyordu. Ama sorun şu HDR açınca monitör aşırı derecede ısınıyor. Hele ki yaz ayındaysanız daha da çok ısınacaktır. Bu ısınmanın panelde iz bırakabileceğini düşünüyorum

1080p de pek seçenek yok, güzel modeller 2K ile başlıyor. 24g2sp de zamanında popülerdi, çünkü test sonuçları iyiydi. Pek bir gelişme olmadı 1080p modellerde. Asıl geliştirmeler 2k ve 4k modeller oldu. Mini led ve oled tarafında özellikle büyük gelişmeler yaşanıyor. Şansını bir de 25g3zm modelinde denemeni öneririm. Bütçe çıkarsa 2k modellere yönelmelisin.
Evet görmüştüm hocam AUO panel. En azından BOE değil 😅 onlarda black crushtan geçilmiyor.

Hocam bu black crush testte ilk 4 karenin görülebilir olması gerekiyordu değil mi?

Zaten 25G3ZM satın alıp iade ettim, olay IPS panel olması. 2K bir monitör satın almak dert değil, RTX 3060 ile çoğu oyunda 80-90 FPS alırken mutluyum ve göz rahatsızlığım yüzünden 1080p de çok rahatım. 10.000 TL bandında Dell Alienware AW2525HM modeline de bir bakacağım, bir de Asus Rog Strix XG259CS'ye bakacağım. Mümkünse mağazadan direkt birkaç test yapıp almak planım var.

Evet görmüştüm hocam AUO panel. En azından BOE değil 😅 onlarda black crushtan geçilmiyor.

Hocam bu black crush testte ilk 4 karenin görülebilir olması gerekiyordu değil mi?

1. kare hiç gözükmeyecek, 2 çok az, 3 az, 4 net, 5 ve sonrası artık sorunsuz olmalı. Kişisel bir tercih yine de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı