PC satılıp PS 5 alınır mı?

PC ve Xbox Series X sahibiyim şöyle söyleyeyim kısace PC satıp konsol almak mantıksız. Çünkü özel oyun oynamak için PS alacaksan özel oyunlar er yada geç PC ye de çıkıyor Gamepass desen ayrı güzellik. O yüzden içinde uhte varsa elbet al konsol ama mantık olarak düğşünürsek gerek yok.

Konsolda oyun daha konforludur. Yani yatarak oynamaktan falan bahsetmiyorum, oyunu yükle ve aç okadar. Driver yükle, güncelle, oyundan attı grafik ayarlarını düzenle v.s şeyler ile uğraşmadan oyun oynayacağınız zaman başka şeyler ile vakit harcamadan direkt oyununuza odaklanabilirsiniz.

Eğer bilgisayarınızı sadece oyun amacıyla kullanıyorsanız, satıp birde konsol deneyimlemek isteyebilirsiniz, mantıklı olur. Series x'i de düşünebilirsiniz, klavye fare destekleyen oyun sayısı oldukça fazla ve quick resume özelliğide çok iyi. Oyun fiyatları ps'ye göre daha uygun ve oldukça sessiz çalışıyor.

Konsoldan sıkılırsanız da satıp pc toplayabilirsiniz yine. En azından kendiniz deneyimlemiş olursunuz.

Geçen yaz sizinle aynı durumu yaşadım, bilgisayarım ne kadar yüksek donanıma sahip olsa da keyif almamaya başlamıştım, bir hevesti büyük ihtimalle sizin de aynı olduğunu düşünüyorum sonrasında ise satıp PS5 aldım ve de çok mutluyum kesinlikle tavsiye ediyorum benim için çok büyük bir değişiklik ve yenilik oldu. Saygılarımla.

PlayStation artık gereksiz. İsminin bile ağırlığı kalmadı. Bilgisayarda oyun dışında burada bile mesaj yazabiliyorsun neden PlayStation'a geçesin ki? :). Ama eğer sistem bazı oyunları açamıyor sıkıntı çıkarıyorsa daha iyi olur. Konforlu çünkü PS5. İster amuda kalk oyna, ister yatarak ister oturarak. Gamepad rahatlığı da ayrı, sıkıntısızlığı da ayrı iyi konsolun.

Bütçenizde sorun yoksa PC'den PS5'e geçebilirsiniz denemek için. Yine bütçenizde sorun olmayacaksa yeni çıkan ve çıkacak oyunlara PC'ye nazaran daha fazla ücret vererek PS5'de oynayabilirsiniz. Online oynamak için PS5 Plus üyeliğine para vermek de var birde. Dualsense bazı arkadaşların dediği gibi artık PC'de de stabil çalışıyor. İsteğiniz gamepad ile oyun oynamaksa bunu PC'ye iyi bir gamepad alarak da yapabilirsiniz. Yatarak oynamak istiyorsanız aynısını PC'de de yapabilirsiniz o konforu sağlayarak. Bunun için konsol almaya değmez bana kalırsa. Ve son olarak oyunların optimizasyonu iyi olduğu sürece PC'de herhangi bir hata yada driver güncelleme derdiyle uğraşmazsınız. Yada grafik ayarıyla uğraşmazsınız. Oyunu ilk açtığınızda PC'nize göre en uygun grafik ayarıyla oyun açılır zaten. Fps düşükse siz bir ayar yapıp öyle devam edersiniz. Bir daha uğraşmazsınız. Eğer sorununuz bununla ilgiliyse de. Bende PC'de var PS5'de. PC'de oyun oynamak istediğimde herhangi bir sorunla uğraşmıyorum hiç bir zaman. Sadece bazen ekran kartı driver güncellemesini yapıyorum o kadar.Her iki tarafı da ayrı ayrı seven ve sevmeyen olabilir. Her iki tarafında kişiden kişiye değişen artıları ve eksileri olabilir. Burada karar sizin.

PlayStation eskisi gibi fazla exclusive oyun çıkarmıyor. Çıkarsa da 2-3 sene sonra PC'ye portlanıyor. Bence aşırı mantıksızı PS5'e geçmek.

PC'yi alalı yaklaşık 3 ay oldu ilk 1 ay sardi sonra sarmadı. Satılıp PS5'e geçilir mi?

PS5 alıp ne oynayacaksınız? Bir DualSense kullanımı artmış olacak o kadar, aynı oyunu PC 3'e alıyorsan PS de 5'e alacaksın, Xbox ve PS oyunlarını tek cihazda oynama fırsatı varken, PS alıp kendini Sony'ye mahkum edeceksin, PC de hiçbir oyun sarmiyorsa PS tende fazla bir şey bekleme.

PS5'ın bır artisi kalmadi artik açıkçası cunku oyunlari tek tek cikiyor PC'ye o yuzden PC'den devam artı olarak PC sarmadiysa PS5 nasıl saricakki PC'den yaptiklarinin cogunu yapamayacaksin PS de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı