PC sattığım adam rahat bırakmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer sen satarken baştan fiyata şu da bu da dahil diye sattiysan ve gondermediysen adam haklı tabii yaptığın dolandiricilik bir de haklıymış gibi konu açıyorsun. Ben bir şey satın alacağım 2. el de olsa eksik çıksa o adamın peşini bırakmam gerekirse tehdit ederim. Bir mal satiyorsan arkasında duracaksın adama ürününü gönderiyorsan parasını iade et.

Tehdit eylemi çok mu normalde bir de "neden tehdit ediliyorum" diye sorgulayacak? Normal bir insan tehdide başvurmaz zaten. Karşısındaki insan psikolojik olarak sorunlu biri belli ki.

En iyisini yapmışsın dostum benim. Tehdide karşı olgun davranmışsın açıkçası. Tebrik ederim seni.

Sen birine bir Mali satıp parasını alıp ürünü eksik yollayıp dolandirici gibi cevap vermezsen herkes tehdit eder. Ben de daha önce çok elektronik sattım 2. el ama her şeyini düzgün ve eksiksiz yolladım ve sattiktan sonra kimse geri dönüp yok şurası bozuk yok şöyle böyle demedi çoğu sadece ürün varınca teşekkür etti o kadar. Ortalık dolandiricj kaynıyor adam ne düşündü de kimbilir tehdit ediyor.

Son düzenleme:
Adam elden aldı evimde unutmuş kumandayı kendisi bile 1 gün sonra fark etti o kadar umurunda değil.

Adam elden aldı evimde unutmuş kumandayı kendisi bile 1 gün sonra fark etti o kadar umurunda değil.

Unutmuş veya unutmamış o ürünün parasını aldıysan eğer göndermek zorundasın karşıdakinin üslubu ne olursa olsun tehdit etsin etmesin o şey artık senin değil sattın onu ayrıca parasını da harcadın herhalde geri veremem diyorsun. Şu an senin yaptığın dolandiricilik oluyor adama cevap verip özür dilesen vaktin olmadığını söylesen neyse zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsun bir de. Polise gitse adam haklı hala utanmadan mesajların ekran görüntüsü alıp buraya atıyorsun bir de haklıymış gibi polise gideceğini söylüyorsun.

Bir kumanda için bu kadar hoplayıp zıplamaya ne gerek var ulan niye böyle insanlar bize denk gelmiyor laflara bak laflara daha adam akılı yazmasını bilmiyor bide tehdit savuruyor çok istiyorsa gelsin alsın madem adam göndermek zorunda değil unutmasaymış bilgisayar dan sıkılmış 10 gün gece gündüz oynamış şimdide bahane arıyor geri vermek için böyle insanlar kaşınıyor resmen vur banaaaa diyor

Bir kumanda için bu kadar hoplayıp zıplamaya ne gerek var ulan niye böyle insanlar bize denk gelmiyor laflara bak laflara daha adam akılı yazmasını bilmiyor bide tehdit savuruyor çok istiyorsa gelsin alsın madem adam göndermek zorunda değil unutmasaymış bilgisayar dan sıkılmış 10 gün gece gündüz oynamış şimdide bahane arıyor geri vermek için böyle insanlar kaşınıyor resmen vur banaaaa diyor

Bu karşı tarafi haksız bulanlar bir gün dolandirilin ya da ürününüz eksik gelsin o zaman görelim bakalım sakin mi karşılaşacaksınız yoksa elinizden ne geliyorsa yapıp ürünü almak için mi uğraşacaksın. Yine tehdit etsin demiyorum ama kim olsa öyle konuşur adama ürün satıyorsun sonra cevap vermiyorsun belki de engelledi sandı. Malum formun yaş kitlesi belli tabii kendi paralarını kendileri kazanamadığı için baba parası yedikleri için 50 100TL de olsa paranın nasıl zor kazanildigini bilmiyorlar tabii.

Eğer sen satarken baştan fiyata şu da bu da dahil diye sattiysan ve gondermediysen adam haklı tabii yaptığın dolandiricilik bir de haklıymış gibi konu açıyorsun. Ben bir şey satın alacağım 2. el de olsa eksik çıksa o adamın peşini bırakmam gerekirse tehdit ederim. Bir mal satiyorsan arkasında duracaksın adama ürününü gönderiyorsan parasını iade et.

Sen birine bir Mali satıp parasını alıp ürünü eksik yollayıp dolandirici gibi cevap vermezsen herkes tehdit eder. Ben de daha önce çok elektronik sattım 2. el ama her şeyini düzgün ve eksiksiz yolladım ve sattiktan sonra kimse geri dönüp yok şurası bozuk yok şöyle böyle demedi çoğu sadece ürün varınca teşekkür etti o kadar. Ortalık dolandiricj kaynıyor adam ne düşündü de kimbilir tehdit ediyor. Çoluk çocuktan neden ürün alınmamalı uygulamalı örneği.
Hocam normal bir kafada biri olmadığınızı belli ediyorsunuz zaten. Şahsen tehdit ederdim lafı çok komik. Tehditin sonrasında 3 ihtimal var;
Adam sizi şikayet eder ve adamın başına gelen en ufak şeyden sorumlu olursunuz.
Adam size karşılık verir, başınıza bela olur pişman eder.
Adam sizden korkar dediğinizi yapar (Türkiye de pek olan bir şey değil).
Şahsen beni bu arkadaş gibi tehdit etseydi yok "evine geleceğim kim varsa görüşürüz artık" gibi, yasal yollarla mesajı yazdığına pişman ederdim. Her kuşun eti yenmez bunu unutuyorsunuz. Ortalık "en delikanlı benim" diyenlerle kaynıyor. Herkes haddini bilmeli.

Bu karşı tarafi haksız bulanlar bir gün dolandirilin ya da ürününüz eksik gelsin o zaman görelim bakalım sakin mi karşılaşacaksınız yoksa elinizden ne geliyorsa yapıp ürünü almak için mi uğraşacaksın. Yine tehdit etsin demiyorum ama kim olsa öyle konuşur adama ürün satıyorsun sonra cevap vermiyorsun belki de engelledi sandı. Malum formun yaş kitlesi belli tabii kendi paralarını kendileri kazanamadığı için baba parası yedikleri için 50 100TL de olsa paranın nasıl zor kazanildigini bilmiyorlar tabii.
13 yaşından beri kendi paramı kendim kazanıyorum. Ailemden para almak yerine çoğu zaman destek oldum. Ne olursa olsun isterse 1.000 liralık bir kumanda olsun, bu şekilde tehdit etmezdim. Bu yapılan şey dağ ayılığından başka bir şey değil.

Geçen aynı şekilde bende bir kasa aldım kumandası hiç aklıma gelmedi 1 gün sonra temizlerken kasayı kontrolcüyü fark ettim aldığım arladaşa sordum kumandası duruyor mu diye oda hatırlamıyorum bakıp dönüşyapayım dedi 1 gün sonra buldu aradı hatta yeni laptop almış freedoss Windows kuramamış dedim buluşalim hem kumandayı alırım hem bilgisayarını kurarız diye buluştuk kumandayı teslim etti yeni aldığı cihazıda kurduk. Kısaca insanları kandırmamak lazım kimin kime ne zaman gerekli olacağı bilinmez.
Öncelikle RGB LED'li bir kasa satıyorsan zaten kontrolcünün kumandasınıda teslim etmen gerekirdi. Zaten kasayı sattıktan sonra da o kumanda senin işine yaramaz. Adam günlerce senin kargolamanı ya da cevap vermeni beklemiş. Gayet düzgün şekilde 5 6 günde bir sormuş. Her gün sorsada haklı bu arada. Adama cevap vermemişsin kasayı iade etmek istemiş ona da cevap vermemişsin. Cevap vermeme kararı aldım demişsinya keşke kasayı da satmama kararı alsaymışsın adamıda sinir krizine ya da dolandırıldım pisikolojisine sokmamış olurdun. Sonuç olarak adamın tehdit etmesi kesilikle yanlış ama adamın yerine kendini koy bir düşün bakalım. Cihazı satana kadar gayet samimi sohbet ettiğiniz belli konuşmalardan. Sattıktan sonra hiçbir dönüş yapmayınca da adam dolandırıldım demiş. 3 kuruşluk kumanda için adamı çıldırtmişsın.
Eğer o kumanda o kasaya özelse göndermesi gerekir. 2 ürünü paket olarak alıp aynı ayrı satmak firsatciliktir. Adam unuttu yada fiyata dahildi önemli değil. Sen hem eksik ürün sat sonra gel üslubun kötüydü bilmem ne cevap verme 3 4 gün sonra haklıymış gibi üste çıkmaya çalış. Çoluk çocukla cidden alışveriş yapılmaz.

ciddi misin sen? şunca 200 mesajdan birşey anlayamadın mı? ciddi mi. pes. uğraşmaya laf anlatmaya değmez. konu sahibi de beğendiğine göre aynı fikirde olduğu belli.

Hocam normal bir kafada biri olmadığınızı belli ediyorsunuz zaten. Şahsen tehdit ederdim lafı çok komik. Tehditin sonrasında 3 ihtimal var;
Adam sizi şikayet eder ve adamın başına gelen en ufak şeyden sorumlu olursunuz.
Adam size karşılık verir, başınıza bela olur pişman eder.
Adam sizden korkar dediğinizi yapar (Türkiye de pek olan bir şey değil).
Şahsen beni bu arkadaş gibi tehdit etseydi yok "evine geleceğim kim varsa görüşürüz artık" gibi, yasal yollarla mesajı yazdığına pişman ederdim. Her kuşun eti yenmez bunu unutuyorsunuz. Ortalık "en delikanlı benim" diyenlerle kaynıyor. Herkes haddini bilmeli.

13 yaşından beri kendi paramı kendim kazanıyorum. Ailemden para almak yerine çoğu zaman destek oldum. Ne olursa olsun isterse 1.000 liralık bir kumanda olsun, bu şekilde tehdit etmezdim. Bu yapılan şey dağ ayılığından başka bir şey değil.

Senin de yasin küçük kesin algılayamıyorsun o yüzden. Satıcının kac yaşında olduğu önemli değil belki alıcı daha büyük biri sandı ve dolandirildigini sandı. Üslubu nasıl olursa olsun umurumda değil diyemezsin ürün satiyorsan arkasında duracaksın yaptığı doandiricilik resmen adam tehdit etti diye satıcıy haklı buluyorsunuz. Dolandiricilik mi daha büyük suç yoksa dolandiriciyi tehdit etmek mi? Başınıza böyle bir şey gelirse o zaman anlarsınız.

Tamam da adam elden satmış, o da unutmuş. Unuttuysa ertesi gün gelsin alsın, evini biliyormuş. Forumu açanda da sıkıntı var da. Baba parası demişsin de alakası yok, ben gece gündüz çalışıyorum. Bir sigara olmuş 70 TL, her gün 2 paket içiyorum. Böyle bir şeyde kalkıp 50 TL'nin lafını cidden yapmam, uğraşamam yani. Öyle bir insan yanımda olsa, derim al şu 100 TL'yi de kes, seninle kafam şişti.

Ciddi misin sen? Şunca 200 mesajdan bir şey anlayamadın mı? Ciddi mi? Pes. Uğraşmaya laf anlatmaya değmez. Konu sahibi de beğendiğine göre aynı fikirde olduğu belli.

Ben herkesin yazdığını okumam. Sadece konuya bakarım, fikrimi sunarım. Sen millete bakarsan biri öyle der biri böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı